پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850963694
ظهور اخلاق در جامعه با تزریق اخلاق کاربردی از رهگذر قانون به لایه های درونی اجتماع ممکن است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه احمد مبلغی:
ظهور اخلاق در جامعه با تزریق اخلاق کاربردی از رهگذر قانون به لایه های درونی اجتماع ممکن است
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز محتوای اخلاقی اسلام که تحقق آن براساس بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَكارِمَ الاخلاق فلسفه بعثت را تشکیل می دهد با تعارف و شعار در جوامع اسلامی ظهور و رسوخ پیدا نمی کند؛ بلکه نیازمند اقداماتی جدی است که ازجمله این اقدامات تزریق اخلاق کاربردی از رهگذر قانون به لایه های درونی جامعه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی نشست تخصصی "نگاهی به قانونگذاری با رعایت اخلاق و حقوق بشر" گفت: رها کردن اخلاق در فضای غیر قانون، مساوی با حاشیه نشینی اخلاق و محرومیت جامعه از فرصتها و ظرفیتهای اساسی نهفته در اخلاق است.
وی که سخنرانی خود را در پاسخ به این سؤال که برای بردن حقوق بشر و یا اخلاق به درون قانون، چه مسیری را باید طی کنیم و چه مشکلات نظری سر راه این نگاه و اندیشه وجود دارد و اصولا چگونه این امر لباس تحقق و عمل بر تن می پوشد؟ ارائه می کرد، گفت: استقرار وضع مطلوب اخلاقی وحقوقی در جامعه از رهگذر قانون و با بهره گیری از امکانات قوانین قابل انجام است و تلاش از غیر این مسیر در موارد بسیار عقیم خواهد ماند.
مبلغی ادامه داد: انضباط اجتماعی در گرو قانونگذاری هوشمندانه، متخصصانه و جامع نگرانه است. زمانه هر چه به جلوتر می رود نیاز جوامع به "انضباط اجتماعی" بیشتر، و نیاز انضباط اجتماعی در تحقق به قانون افزون تر، و نیاز قانون در زمینه های محتوایی به "اخلاق کاربردی" جدی تر می گردد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که امروز در برخی از کشورها کوشش بر آن است تا اخلاق را به درون متن قانون بیاورند تا اخلاق ضمانت اجرا پیدا کند، گفت: اگر چه شاید برخی از ما هنوز به اهمیت و ضرورت گستردن دامنه قانون و ملحوظ داشتن اخلاق و حقوق در آن وقوف پیدا نکرده ایم، ولی حقیقت این است که بخش هایی از اخلاق اسلامی و حقوق بشر از نگاه اسلام باید در متن قانون ادراج گردد و جامعه بدون انجام این مهم، به انضباط و شکوفایی و وضعیت مطلوب از نظر اسلام نمی رسد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به این که در ارتباط با تبدیل اندیشه های حقوق بشری و یا اخلاق اسلامی و تحویل و تبدیل آن ها به متن قانون سؤالاتی نظری وجود دارد، گفت: برخی تصور می کنند اخلاق از آنجا که امری اختیاری است، غیرالزامی است و الزامی هم که دارد، صرفا الزامی وجدانی است و نه بیشتر؛ از این رو نمی توان الزام قانونی را متوجه اخلاق کرد. این افراد بر این تصور هستند که پوشاندن لباس قانون بر تن اخلاق، آن را از طبیعت خود که غیر الزامی است دور می سازد و به نوعی مسخ شدگی دچار می نماید.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: برخی نیز ممکن است شبهه دیگری داشته باشند و آن این که اسلام بخش هایی از اخلاق را واجب نکرده است در نتیجه چگونه می توان آن را با قانون - که الزام حقوقی دارد - مقید کرد و به تعبیری امر غیر الزامی شریعت را الزامی کرد. هر دو تصور فوق نادرست است که در جای خود باید به این مساله پراخت.
وی در پاسخ به سوالی درمورد چگونگی قانونی کردن اخلاق گفت: ما باید دوکار موازی را داشته باشیم یکی اخلاق را با آن طبیعت آزاد و درگیر با درون تقویت کنیم و دیگر فرصت ها و بخش هایی از اخلاق را به قانون سوق دهیم. اسلام بخشی از اخلاق را فقهی کرده است مثلا اسلام می گوید همگام با گزاره اخلاقی "صدق خوب است" به ارائه گزاره فقهی "صدق واجب است" دست زده است، این به معنای آن نیست که آن ظرافت ها و لطافت های اخلاقی نادیده گرفته شده است. مانیز بخش هایی از اخلاق راکه به حوزه های عمل مربوط هستند را لباس قانون بپوشانیم.
وی ادامه داد: فرهنگ هم باید اخلاقی باشد و گاهی در جامعه نفوذ و قدرت بیشتری دارد و معتقدم اخلاق مبنا می باشد و قانون باید میزبان و برگرفته از اخلاق باشد به همان اندازه که دین پیامبر (ص) از اخلاق گرفته شده است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به راهکارهای تبدیل اخلاق و حقوق بشر به قانون بانگاه به فقه اسلامی گفت: اصولا می توان از رهگذر مصلحت، اخلاق را قانونی کرد و آن را درون جامعه بیاوریم که در جای خود باید بحث کرد. جامعه هر چه جلوتر می رود نیاز آن به اخلاق بیشتر می شود. اگر تا دیروز اخلاق حافظ جامعه بود امروز این نقش مضاعف شده است. امروزه به دلیل پیچیده شدن جامعه و در هم تنیده شدن پدیده های آن، جز از راه اخلاقی کردن جامعه نمی توان جوامع انسانی را اداره کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: ضرورت حضور اخلاق در فضای جوامع امروزی چندین برابر نیاز به اخلاق در جامعه دیروز شده است، در جوامع گذشته وقتی اخلاق در یک وضعیت فردی شکل می گرفت یک نوع لطافت را به جامعه می آورد اکنون مشکلات مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیچیده با اخلاق فردی قابل حل نیست. ماامروز دو نوع تعامل شامل فردی و دیگری مناسبات اجتماعی داریم، مناسبات اجتماعی امروز جوامع را اداره و زندگی افراد را فرصت می دهد و باید این مناسبات اخلاقی شود.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: به اندازه پیچیده شدن و مدرن مناسبات اجتماعی در اقتصاد، فرهنگ، علم و ...، باید به آنها اخلاق تزریق شود، اگر بخواهیم مناسابات را اخلاقی کنیم چنین اخلاقی باید لاجرم بر کرسی قانون تکیه کند و بر فرصتهای قوانین و قانونگذاری دست بیازد تا از رهگذر قوانین اداره کند. حقوقی کردن اخلاق به "اخلاقی کردن مناسبات پیچیده اجتماعی" می انجامد؛ به دلیل آن که خاستگاه بسیاری از تحولات اجتماعی مناسبات اجتماعی است وتا این مناسبات را سالم سازی و اخلاقی نکنیم اخلاقی بودن روابط فردی راه به جایی نمی برد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه مناسبات اجتماعی به خاطر مدرن شدن جوامع پیچیده شده است، گفت: مناسبات اجتماعی می تواند به گونه ای باشد که مسیر زندگی فرد را از ابتدا به سمت نابودی و یا وضعیت آرمانی سوق دهد و با "اخلاق فردی و توصیه ای" مناسبات اجتماعی قابل کنترل نمی گردد. برخی از کشورها امروزه فهمیده اند که باید اخلاق را از حاشیه به درون متن قانون بیاورند. هر چند این کار نیازمند مطالعات عمیق و کار کارشناسی حقوقی دارد که هم اخلاق بر اخلاقی بودن آن بماند وهم بتواند جامعه را اداره کند.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: در اسلام، اخلاق در حوزه های مختلف در جایگاه برتر نشسته است ما به یک کوشش علمی نهضت گونه ای در جهت کشف و فهم مطالعاتی نسبت به چگونگی بردن اخلاق به درون قانون با روش و مطالعات زیربنایی، نیاز داریم. امروز "بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَكارِمَ الخلاقِ" پیامبر اسلام به شرطی در جوامع امروز مسلمانان بروز و ظهور پیدا می کند که برای این اخلاق بیشترین فرصتهای قانونی را ملحوظ کنیم و گرنه یک شعاری بیش نخواهد نماید.
وی اظهار داشت: امروز حتی سرنوشت عاطفه های انسانی در مناسبات اجتماعی رقم می خورد، اخلاق های فردی به تنهایی کافی نیست چرا که یک اخلاق غلط اجتماعی وقتی در مناسبات جا بگیرد همه اخلاق های فردی را نابود می کند نباید به اخلاق فردی تکیه کنیم، البته اخلاق اسلامی عمدتا فردی و اجتماعی بوده و در تاریخ بعدها مسیر آن عوض شد.
وی گفت: اگر این نظریه را بپذیریم که فقه اسلام از اخلاق نشات می گیرد و اخلاق به مثابه قرینه متصله نصوص است یعنی نصوص مربوط به رفتارها را با یک قرینه اخلاقی بودن، انتظام می گیرند خیلی می توانیم احکام و فتاوای خود را در خدمت رفع مشکلات جامعه قرار دهیم ولی اگر فقیه بی توجه به اخلاق باشد ممکن است فتاواهای او نه تنها خدمتی به اخلاق نمی کند بلکه مشکلاتی را ایجاد کند بحث اخلاق و فقه بحث چند لایه ای است و باید از منظرهای مختلف به آن توجه شود.
وی در پاسخ به سوال دیگر آیا تکثیر قوانین باعث سلب آزادی است، گفت: نباید این ذهنیت ایجاد شود که تکثر قوانین باعث سلب آزادی افراد می شود، تکثیر عالمانه قوانین در جهت تامین حقوق است و به بستن شدن راه های گریز از رعایت حقوق انسان ها می انجامد. وی گفت: فی المثل به دلیل آن که در زمینه مالکیت فکری قانون کافی نداریم هر کسی به خود اجازه بداخلاقی می دهد و حقوق دیگران را تضییع می کند، آنچه می تواند مانع این بد اخلاقی گسترده شود قانون است؛ قانونی کافی، جامع و عادل؛ بر این اساس نباید تصور کرد که افزودن بر حجم قانون در تنگنا قرار دادن جامعه و تحت منگنه قرار دادن آزادی آن هاست. قانون خلاقیت های افراد را پاس می دارد و مانع سوء استفاده دیگران از خلاقیت های آن ها می شود. وی ادامه داد: برای بردن حقوق بشر به درون قانون باید بابی با عنوان حقوق انسان را شکل داد و اگر بابی درمورد حقوق بشر در فقه گشوده شود زیبایی، طراوت، لطافت و ظرافتهای ناظر به حقوق از دل شریعت سربر می آورد و ما سوار بر گفتمانهای حقوق بشری جهانی خواهیم بود چرا که حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
حجت الاسلام مبلغی اظهار داشت: فقه باید تجربه ورود در حقوق بشر را آغاز کند. همانگونه که در حوزه ها همه مباحث ارائه می شود حقوق بشر هم با روش فقهی دقیق خود شروع شود. اگر اینگونه شود حقوق بشری که توسط فقه پرورش پیدا می کند به سمت قانون می آید. حقوق بشر اصولا بخشهای از آن قابل تبدل به قانون است ولی تجربه ما به گونه ای نبوده است که این حقوق را به شکل تفصیل شده درآوریم،، عمده تجربیات ما بیشتر به سمت فقه قضا، شهادت و معاملات رفته و اینکه یک جامعه حق مدار و کرامت محور را با بهره گیری از قوانین بخواهیم ایجاد کنیم در تجربه ما نبوده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری نیز در ارتباط با فقه و حقوق بشر نیز گفت: در جامعه اسلامی، فقه مبنای قانون است، فقه پویا و قوی باید به سمت قانونگذاری برود، حقوق بشر مربوط به فقه مناسبات اجتماعی است که هنوز در تجربیات فقهی ما شکل نگرفته است، ما در یک فقدان نسبت به فقه مناسبات اجتماعی به سرمی بریم. وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد خلأهای قانونی در کشور و وجود مجازاتهایی مانند حبس، نیز گفت: مسأله حبس در اسلام نیازمند نظریه پردازی است و معتقدم حبس در اسلام مقید به حدود اخلاقی است و مثلا در اعسار برای اینکه فرد مدعی اعسار فرار نکند ودیون طلبکار احتمالی مضمحل نشود و یا برای کشف واقعیت، اسلام حبسی دارای مختصاتی را لحاظ کرده است.
۱۳۹۳/۱/۳۰ - ۱۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تبلیغات بازرگانی در بستر اخلاق حرفهای
تبلیغات بازرگانی در بستر اخلاق حرفهایاسلام پیروان خود را به رعایت بیقید و شرط اصول اخلاقی توصیه میکند درنتیجه رعایت اصول ثابت اسلامی با الزامات اخلاق حرفهای کاملاً همپوشانی دارد بخش دوم و پایانی الگوی اسلامی و غربی در تبلیغات بازرگانی آنچه یک جامعه را از دیگر جوامع متمایزمنشأ کفر و بیاخلاقیها، هوی و هوس است!
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله قرهی منشأ کفر و بیاخلاقیها هوی و هوس است آيتالله قرهي در جلسه درس اخلاق گفت آن کسی که به واسطه هوی و هوس و نفس دونش اوامر و فرامین الهی را انکار میکند کافر است مثلاً نماز را انکار میکند چون میخواهد به هوی و هوسش جواب دهد قبر و قیاطلاب حوزه بر نهادینهسازی هویت اخلاقی اهتمام ورزند
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ رئیس جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه مسیر تحقق عبودیت عبادت الهی است گفت دانش حوزوی و نهادینهسازی هویت اخلاقی و معنوی مورد توجه جدی و اهتمام طلاب حوزه باشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجتالاسلام والمسلمین علیرضالزوم بهرهگیری از نقاط قوت فرهنگ دینی در ارتقای ارزشهای اخلاقی/ اسلام را وارونه جلوه ندهیم
دین و اندیشه در گفتگو با مهر عنوان شد لزوم بهرهگیری از نقاط قوت فرهنگ دینی در ارتقای ارزشهای اخلاقی اسلام را وارونه جلوه ندهیم یک عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بر لزوم بهرهگیری از نقاط قوت فرهنگ دینی در ارتقای ارزشهای اخلاقی تأکید کرد و گفت وقتی اصل دینداری و تبلیغ ابدون اخلاق بسیاری از با ارزش ترین موارد زندگی انسان امکان پذیر نیست
دین و اندیشه در گفت و گو با مهر مطرح شد بدون اخلاق بسیاری از با ارزش ترین موارد زندگی انسان امکان پذیر نیست یک استاد دپارتمان فلسفه دانشگاه ییل اخلاق ساختاری را عنصری موثر در زندگی انسان تلقی کرد و در مورد آن گفت بدون اخلاق بسیاری از با ارزش ترین موارد موجود در زندگی انسان امکاعوامل انحطاط اخلاقی در نظام اخلاقی قرآن و اناجیل اربعه
عوامل انحطاط اخلاقی در نظام اخلاقی قرآن و اناجیل اربعهمیتوان دریافت که در نظام اخلاقی قرآن و اناجیل عوامل تضعیف یا سلب ایمان عوامل سقوط و انحطاط اخلاقی به شمار میآیند بخش اول چکیده انحطاط اخلاقی یعنی بازماندن از سیر در طریق کمال و یا خروج از آن بواسطۀ کسب رذایل اخلاقی کمالتبلیغ اوراق وقف برای آگاهی مردم ضروری است/ تصویب ماده قانونی برای رفع نیازهای جامعه
دین و اندیشه تبلیغ اوراق وقف برای آگاهی مردم ضروری است تصویب ماده قانونی برای رفع نیازهای جامعه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد برای اینکه بتوان از سهم قلیل و کثیر افراد در رابطه با انجام پروژههای وقف عام استفاده کرد ماده قانونی به تصویب رسید که بتوان با شرکتتاکید یک استاد حوزه بر احیای ارزشهایی چون حیا، اخلاق، وفاداری و ...
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ مدیر حوزه علمیه فومن گفت متاسفانه دشمن می خواهد زنان و مادران جامعه را از آن تعریفی که دین اسلام و مکتب اهل بیت ع از مسئولیتشان ارائه فرموده دور کند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه گیلان حجت الاسلام والمسلمین قربانیحق دتحلیل اخلاقی امید با تأکید بر آیات قرآن کریم
تحلیل اخلاقی امید با تأکید بر آیات قرآن کریمقرآن کریم جهت القای امید راستین در آدمی در هر دو حوزه فردی و اجتماعی زندگانی آدمی عواملی اخلاقیاتی را برشمرده است که توجه به آنها ضمن ایجاد امید به تحکیم و غنیسازی آن نیز کمک میکنند بخش دوم و پایانی سه جایگاه امید قرآنی در محووزیر ورزش و جوانان: فعالیت 4 هزار سمن در سطح کشور/از برخی بداخلاقیها در ورزش گلایهمندم
وزیر ورزش و جوانان فعالیت 4 هزار سمن در سطح کشور از برخی بداخلاقیها در ورزش گلایهمندموزیر ورزش و جوانان از فعالیت 4 هزار سمن در سطح کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس در خرمآباد محمود گودرزی شامگاه پنجشنبه در حاشیه دیدار با اساتید و قهرمانان ورزشی در جمع خبرنگاران در خرمآمبانی اخلاقی و دینی راهگشای مشکلات جامعه است/ نجات اقتصاد کشور با تدبیر امکان پذیر است
استانها مرکز سمنان حجت الاسلام قربانی مبانی اخلاقی و دینی راهگشای مشکلات جامعه است نجات اقتصاد کشور با تدبیر امکان پذیر است میامی – خبرگزاری مهر امام جمعه میامی مبانی اخلاقی و دینی را راهگشای مشکلات جامعه دانست و گفت در این بین نقش روحانیون با توجه به ظرفیتی که برای تبلیغحافظان قرآن کریم به عنوان الگوی اخلاقی در جامعه معرفی شوند
استانها غرب همدان حجت الاسلام جمشیدی در گفتگو با مهر حافظان قرآن کریم به عنوان الگوی اخلاقی در جامعه معرفی شوند همدان – خبرگزاری مهر سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان همدان گفت حافظان قرآن کریم در کشور گمنام هستند در حالی که باید به عنوان الگوی اخلاقی و فرهنگی در جامعه شناسایترویج اخلاق مادی بزرگترین منکر جهانی است/ مجلس برای مقابله با کفر جهانی قانونگذاری کند
استانها مرکز قم حجتالاسلام میرباقری ترویج اخلاق مادی بزرگترین منکر جهانی است مجلس برای مقابله با کفر جهانی قانونگذاری کند قم - خبرگزاری مهر رئیس فرهنگستان علوم اسلامی از ترویج اخلاق و نظام مادی به عنوان بزرگترین منکر جهانی یاد کرد و نقش مجلس شورای اسلامی را در ایجاد ساختفرهنگ اجتماعی و لزوم تأمل در رابطه اخلاق و قانون
فرهنگ اجتماعی و لزوم تأمل در رابطه اخلاق و قانون فرهنگ ایرانی همواره دارای سابقه غنی و ارزشمندی همچون عاطفه ایرانی احساس همدردی با دیگران حس میهن دوستی و بویژه میراث فاخر اسلامی مانند احترام به حقوق دیگران خمس زکات بوده است اما به رغم چنین مزیت های ارزشمندی فرهنگ حاکماختلاف و فساد یکی از مهم ترین آسیب های اخلاقی در جامعه است
استاد حوزه و دانشگاه اختلاف و فساد یکی از مهم ترین آسیب های اخلاقی در جامعه است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه بیرجند با بیان این که امروزه متاسفانه آسیب های زیادی در میان قشر مسؤول و کارمند به دلیل توطئه های دشمنان شایع شده است گفت اختلاف و فساد یکی از مهم ترین آسیب هایخشم جمهوریخواهان از رسوایی اخلاقی قانونگذار آمریکایی
خشم جمهوریخواهان از رسوایی اخلاقی قانونگذار آمریکایی در جریان رسوایی اخلاقی نماینده مجلس حزب جمهوری خواهان آمریکا که پس از افشای فیلمی از ارتباط نامشروع وی با یکی از کارمندان دفترش باعث خشم مردم شد نمایندگان هم حزبی وی خواهان استعفای او شدند به گزارش نامه نیوز به نقل از شبکهدلواپسی جامعه اسلامی برای مسائل اخلاقی نباید وجود داشته باشد
دلواپسی جامعه اسلامی برای مسائل اخلاقی نباید وجود داشته باشد اصفهان - ایرنا - مسوول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت با گذشت 35 سال از انقلاب اسلامی دیگر نباید جامعه اسلامی ما دلواپسی های موجود در مقوله بدحجابی و یکسری بداخلاقی ها را داشته باشد به گزارش ایرنا جعف-