دلقک ماهی ها با چثه کوچک و رنگی خیره کننده، می توانند جلوه بسیار زیبایی به آکواریوم آب شور شما ببخشند. تکثیر این ماهی آب شور در خانه بسیار لذت بخش و آسان بوده وتنها به کمی مراقبت، توجه و دانش کلی نیازمند است. با ما همراه باشید تا به بررسی مراحل تکثیر دلقک ماهی بپردازیم.
شناسایی نر و ماده دلقک ماهی
برای تکثیر هر ماهی ای، در ابتدا به وجود جفت نر و ماده آن نیاز است. در مورد دلقک ماهی تشخیص این مسئله کمی پیچیده خواهد بود. معمولا دلقک ماهی های نوجوان نه نر و نه ماده هستند. اگر از طول عمر دلقک ماهی کمی گذاشته و یا برای مدتی تنها مانده باشد؛ به احتمال زیاد ماده است. اگر بیش از یک عدد از این جانوران دریایی را نگه داری می کنید؛ مورد با پر تکاپو تر و بزرگ تر به عنوان ماده شناسایی می شود. سپس ماهی بعدی از نظر میزان تکاپو و پرخاشگری نر و بقیه یا بدون جنس مشخص و یا نوجوان هستند.
روش های تکثیر دلقک ماهی آب شور
برای راحتی کار، تکثیر دلقک ماهی را می توانید با خرید نر و ماده ای که قبلا جفت گیری کرده یا آماده انجام این مرحله هستند؛ آغاز کنید. خوشبختانه دلقک ماهی ها حساسیت بالایی به شرایط آب آکواریوم ندارند؛ اما فراهم کردن محیطی تمیز از لازمه های تکثیر سریع آن هاست. پس از تخم گذاری، آکواریوم جداگانه ای را برای نوزادان فراهم کنید تا توسط والدینشان خورده نشوند.
آکواریوم باید نوری کافی اما ملایم داشته باشد تا دلقک ماهی ها غذا خود را به راحتی پیدا کنند. نوزاد تازه از تخم در آمده، آسیب پذیر بوده و گاه به سادگی می میرد. پس حتما باید 20 تا 50 درصد آب آکواریوم را روزانه تعویض کرده و غذا آن ها را به صورت منظم تامین کنید. در هفته اول پس از بیرون آمدن از تخم، از پلانکتون و پس از این مدت از میگو آب شوربرای تغذیه نوزادان استفاده کنید. همه خوراکی های آن ها باید زنده باشند. برای تکثیر دلقک ماهی ها، میزان حرارت مطلوب 25 درجه سانتی گراد و شوری آب 30 است.
مراحل تخم ریزی دلقک ماهی در آکواریوم آب شور
فراهم کردن شرایط تخم ریزی، مهم ترین بخش تکثیر دلقک ماهی ها است. در آکواریوم آب شور، سنگ و گیاه قرار دهید تا ماهی ها بتوانند در پشت آن ها پنهان شوند. آن ها از این اجسام به عنوان سطوح تخم گذاری استفاده می کنند. جنس ماده بلافاصله پس از تخم گذاری، تخم ها را رها کرده و به طور مداوم به دنبال شکار غذا می رود. در نتیجه جنس نر تا پایان بیرون آمدن نوزادان، از آن ها نگه داری می کند. از وظایف دیگر گونه نر، جدا کردن تخم ها بدون جفت یا آلوده به قارچ است.
تعداد تخم ها، با توجه به عواملی مانند گونه ماهی و اندازه جنس ماده، از 50 تا 200 عدد متفاوت است. مرحله جفت گیری در تکثیر دلقک ماهی ها، می تواند 3 بار در ماه روی دهد. تخم ها در ابتدا رنگی صورتی یا نارنجی، پس از مدتی خاکستری و در نهایت نقره ای پیدا می کنند. ماهی ها پس از 7 تا 10 روز از تخم بیرون می آیند. اگر نوزاد تا 10 روز زنده بماند؛ می توانید مطمئن باشید که دلقک ماهی جدیدی در آکواریوم دارید. جنس ماده در صورت مراقبت صحیح، تا 30 سال می تواند عمر کند.
کلام آخر
نگهداری از آکواریوم آب شور به دلیل زیبایی وصف ناپذیر و آرامش فوق العاده ای که به افراد می بخشد، از بهترین گزینه های دکوراسیون منزل یا محیط کار است. شما نیز می توانید با رعایت نکات گفته شده در این مقاله برای تکثیر دلقک ماهی، آکواریوم آب شوری خیره کننده را به آسانی بر پا کرده و از وجود آن لذت ببرید.