واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی: گزارش ها حاکی از ادامه رکود اقتصادی در ایران است
بانک مرکزی ایران گزارش داده که رشد اقتصادی ایران در سال گذشته خورشیدی به منفی ۱.۹ درصد رسیده است. رشد اقتصادی ایران در سال پیشتر یعنی ۱۳۹۱ بنابر آمار بانک مرکزی منفی ۶.۸ درصد بوده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی در خبری با عنوان"بانک مرکزی ایران: رشد اقتصادی سال گذشته منفی ۱.۹ درصد بود" نوشت: آمار تازه نشان می دهد که اقتصاد ایران همچنان بعد از دو سال در رکود به سر می برد ولی از میزان رشد منفی آن به مقدار قابل توجهی کاسته شده است.
آمارهای تازه حاکی از کاهش وخامت وضعیت اقتصادی ایران است که بخش عمده ای از آن مربوط به رشد مثبت بخش کشاورزی است که در سال گذشته ۴.۷ درصد بوده است.
به این ترتیب، براساس این آمار تولید بخش کشاورزی در سال گذشته نسبت به یک سال پیشتر با وجود ادامه خشکسالی افزایش یافته است.
غیر از این بخش تقریبا رشد بقیه بخش های اقتصادی ایران همچنان منفی بوده هر چند نسبت به گذشته، بهبود داشته است.
چنانکه از میزان رشد منفی بخش نفت که در سال ۱۳۹۱ منفی ۳۷.۴ درصد بوده، کاسته شده و به منفی ۸.۹ درصد رسیده است.
بخش عمده ای از درآمدهای ارزی از محل صادرات نفت تامین می شود و اقتصاد ایران به شدت متکی به درآمدهای نفتی است.
بعد از توافق ایران با گروه پنج بعلاوه یک، ایران توانسته در مرحله اول چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از درآمدهای ارزی خود که در خارج بلوکه شده دسترسی پیدا کند و امیدوار است با ادامه گفتگوهای هسته ای در سه ماه آینده نیز به دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار دیگر نیز از این درآمدها دسترسی پیدا کند.
بعد از تحریم های بین المللی علیه ایران، این کشور هم در فروش نفت با مشکل روبه روست و صادرات نفت به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده و هم به دلیل محدودیت های بانکی و مالی بین المللی قادر به انتقال پول فروش نفت نیست.
مهمترین دلیل کاهش ارزش افزوده بخش نفت کاهش صادرات نفت، میعانات گازی و صادرات گاز طبیعی است.
گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که رشد منفی ۸.۵ درصدی بخش صنعت در سال ۱۳۹۱ به منفی ۳.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
اخیرا محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است که فعالیت ۵۰ درصد از واحدهای صنعتی کشور متوقف شده یا این واحدها با رکود مواجه است.
بعد از رکود شدید در بخش های صنعتی، گزارشهای رسمی نشان می دهد که تولید به شدت کاهش پیدا کرده است. یکی از نمونه های آن تولید انواع خودرو است که از یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه ۱۳۹۰در سال به حدود ۶۰۰ هزار دستگاه در سال گذشته خورشیدی رسیده بود.
بنابر این گزارش، بخش خدمات که در سال ۱۳۹۱ در اوج بحران اقتصادی در ایران، از رشد مثبت ۱.۱ برخوردار بود که در سال گذشته رشد آن به منفی ۱.۵ درصد رسیده است.
عمده رشد منفی در بخش خدمات که نیمی از تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل می دهد، بحران در بخش خدمات پولی و مالی است که رشد منفی ۱.۶ درصدی آن در سال ۱۳۹۱ بدتر شده و به منفی ۱۲.۷ درصد در سال گذشته رسیده است.
یکی از مشکلات اصلی بخش بانکی این است که بنابر آمار رسمی بیشتر از ۸۲ هزار میلیارد تومان وام در سالهای قبل پرداخت کرده اما اکنون قادر به پس گرفتن آن نیست.
این میزان تقریبا یک سوم منابعی است که بانک ها می توانند به عنوان وام پرداخت کنند.
گزارش تازه نشان می دهد که در سال گذشته نرخ تشکیل سرمایه ثابت که ترکیبی از ماشین آلات و ساختمان است، به ۶.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
تشکیل سرمایه ثابت نشان می دهد که وضعیت سرمایه گذاری در ایران همچنان نامطلوب است و سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی به شدت کاهش پیدا کرده است و کاهش سرمایه گذاری به خصوص در بخش ساختمان که منفی ۱.۱ درصد بوده به دلیل "کاهش سرمایه گذاری بخش خصوصی" است.
با آنکه هزینه مصرفی بخش خصوصی و دولتی در سال گذشته اندکی بیشتر شده است اما این هزینه هنوز نتوانسته اقتصاد ایران را از رکود خارج کند./110
۲۴/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]