تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798912017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا قیمت برخی از کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، افزایش می‌یابد؟


واضح آرشیو وب فارسی::

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید که تأخیر در پرداخت ارز برای واردات کالاهای اساسی و عدم تأمین به موقع نهاده‌های مورد نیاز برای تولید، چالش‌های زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند. این مسائل باعث می‌شود که با وجود پرداخت یارانه‌های دولت، مصرف‌کننده به تغییرات قیمت کالاها حساس نباشد. همچنین باید توجه داشت که بخشی از افزایش قیمت یک کالا به دلیل افزایش هزینه‌های تولید نیز است.



مهدی فامیل محمدی  اظهار کرد که کالاهای اساسی کشاورزی که ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند به دو دسته تقسیم می‌شوند. او اشاره کرد: یک دسته کالاهایی وجود دارند که به طور مستقیم برای مصرف نهایی استفاده می‌شوند، مانند روغن و حبوبات. این کالاها تحت تأثیر مستقیم دریافت یارانه ارزی دولت قرار می‌گیرند و قیمت آن‌ها بخشی از این یارانه به مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

وی ادامه داد: دسته دوم کالاهایی واسطه‌ای هستند که عمدتاً برای تأمین خوراک دام و طیور وارد کشور می‌شوند، مانند ذرت و کنجاله سویا. این کالاها اغلب از ارز ترجیحی بهره‌مند هستند و این ارز ترجیحی بیشتر به خود کالاها تعلق دارد.

مهدی فامیل محمدی تصریح کرد که تأمین به موقع نهاده‌ها بسیار حیاتی است. او افزود: برای نهاده‌های دامی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، باید به این موضوع توجه کرد که تأثیر این نهاده‌ها بر روی محصولات نهایی مانند گوشت و مرغ باید با همراهی الزاماتی باشد تا مصرف‌کننده بتواند این یارانه را حس کند. مهمترین نکته در این زمینه، تأمین به موقع نهاده‌ها است. به عنوان مثال، اگر تمامی ذرت و کنجاله‌های وارداتی ارز ترجیحی دریافت کنند، اما پرداخت این ارز با تأخیری رخ دهد که معاملات واردکنندگان با چالش مواجه شود، موجب می‌شود که آنها نتوانند مطالبات خود را پرداخت کرده و کالا در بنادر به ماندگاری بخورد. به همین دلیل، برای مرغداران ممکن است با کمبود نهاده‌ها روبرو شوند و فرآیند جوجه‌ریزی متوقف شود. به عبارت دیگر، با وجود پرداخت یارانه ارزی، تولید ممکن است متوقف شود.

وی ادامه داد و گفت: این اتفاق در سال گذشته، به ویژه در اوایل سال، رخ داد و باعث شد که هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کننده متضرر شوند. با وجود پرداخت یارانه توسط دولت برای کالاهای مصرفی، مصرف‌کننده ممکن است از دریافت محصول با قیمت ارزان محروم شود.

بخشی از افزایش قیمت کالاها به دلیل افزایش هزینه‌های تولید است. این کارشناس اقتصادی با اینکه می‌گوید نمی‌توان همه مسئولیت را به شبکه‌ها یا باندهای فساد انداخت، اما نباید فکر کرد که سیاست ارز ترجیحی کاملاً شکست خورده است. او تأکید دارد که باید الزامات اجرایی را رعایت کرد تا مصرف‌کننده هم بهره‌مند شود. همچنین، افزایش قیمت کالاهایی مانند مرغ و گوشت به دلیل افزایش هزینه‌هایی مانند اجاره، قطع برق و گاز و ... است. این هزینه‌ها برای واحدهای تولیدی افزایش یافته و نهاده‌های وارد شده با ارز ترجیحی تنها نیمی از هزینه‌های آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

در پایان، این کارشناس اقتصادی اظهار می‌کند که یکی از راهکارهای کاهش هزینه تولید، توسعه زنجیره‌های تولید محصولات مانند گوشت و مرغ و اتصال این واحدهای تولیدی به واردکنندگان است. این اقدام می‌تواند به قطع دست دلالان نهاده کمک کند و باید به عنوان یک اولویت در دستور کار دولت قرار گیرد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن