تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831958284




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا قیمت برخی از کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، افزایش می‌یابد؟


واضح آرشیو وب فارسی::

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید که تأخیر در پرداخت ارز برای واردات کالاهای اساسی و عدم تأمین به موقع نهاده‌های مورد نیاز برای تولید، چالش‌های زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند. این مسائل باعث می‌شود که با وجود پرداخت یارانه‌های دولت، مصرف‌کننده به تغییرات قیمت کالاها حساس نباشد. همچنین باید توجه داشت که بخشی از افزایش قیمت یک کالا به دلیل افزایش هزینه‌های تولید نیز است.



مهدی فامیل محمدی  اظهار کرد که کالاهای اساسی کشاورزی که ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند به دو دسته تقسیم می‌شوند. او اشاره کرد: یک دسته کالاهایی وجود دارند که به طور مستقیم برای مصرف نهایی استفاده می‌شوند، مانند روغن و حبوبات. این کالاها تحت تأثیر مستقیم دریافت یارانه ارزی دولت قرار می‌گیرند و قیمت آن‌ها بخشی از این یارانه به مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

وی ادامه داد: دسته دوم کالاهایی واسطه‌ای هستند که عمدتاً برای تأمین خوراک دام و طیور وارد کشور می‌شوند، مانند ذرت و کنجاله سویا. این کالاها اغلب از ارز ترجیحی بهره‌مند هستند و این ارز ترجیحی بیشتر به خود کالاها تعلق دارد.

مهدی فامیل محمدی تصریح کرد که تأمین به موقع نهاده‌ها بسیار حیاتی است. او افزود: برای نهاده‌های دامی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، باید به این موضوع توجه کرد که تأثیر این نهاده‌ها بر روی محصولات نهایی مانند گوشت و مرغ باید با همراهی الزاماتی باشد تا مصرف‌کننده بتواند این یارانه را حس کند. مهمترین نکته در این زمینه، تأمین به موقع نهاده‌ها است. به عنوان مثال، اگر تمامی ذرت و کنجاله‌های وارداتی ارز ترجیحی دریافت کنند، اما پرداخت این ارز با تأخیری رخ دهد که معاملات واردکنندگان با چالش مواجه شود، موجب می‌شود که آنها نتوانند مطالبات خود را پرداخت کرده و کالا در بنادر به ماندگاری بخورد. به همین دلیل، برای مرغداران ممکن است با کمبود نهاده‌ها روبرو شوند و فرآیند جوجه‌ریزی متوقف شود. به عبارت دیگر، با وجود پرداخت یارانه ارزی، تولید ممکن است متوقف شود.

وی ادامه داد و گفت: این اتفاق در سال گذشته، به ویژه در اوایل سال، رخ داد و باعث شد که هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کننده متضرر شوند. با وجود پرداخت یارانه توسط دولت برای کالاهای مصرفی، مصرف‌کننده ممکن است از دریافت محصول با قیمت ارزان محروم شود.

بخشی از افزایش قیمت کالاها به دلیل افزایش هزینه‌های تولید است. این کارشناس اقتصادی با اینکه می‌گوید نمی‌توان همه مسئولیت را به شبکه‌ها یا باندهای فساد انداخت، اما نباید فکر کرد که سیاست ارز ترجیحی کاملاً شکست خورده است. او تأکید دارد که باید الزامات اجرایی را رعایت کرد تا مصرف‌کننده هم بهره‌مند شود. همچنین، افزایش قیمت کالاهایی مانند مرغ و گوشت به دلیل افزایش هزینه‌هایی مانند اجاره، قطع برق و گاز و ... است. این هزینه‌ها برای واحدهای تولیدی افزایش یافته و نهاده‌های وارد شده با ارز ترجیحی تنها نیمی از هزینه‌های آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

در پایان، این کارشناس اقتصادی اظهار می‌کند که یکی از راهکارهای کاهش هزینه تولید، توسعه زنجیره‌های تولید محصولات مانند گوشت و مرغ و اتصال این واحدهای تولیدی به واردکنندگان است. این اقدام می‌تواند به قطع دست دلالان نهاده کمک کند و باید به عنوان یک اولویت در دستور کار دولت قرار گیرد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن