واضح آرشیو وب فارسی:فارس: «عصرانه ادبی فارس» پاسداشت تقی متقی/۱
شفیعی: نجابت کلام متقی، نیاز ادبیات است/ باباجانی: نقش خانواده در اشعار متقی برجسته است
یک شاعر کودک و نوجوان گفت: وقتی به آثار متقی مینگریم به آثاری محجوب برمیخوریم که دغدغهمند و پراحساس است. کلام متقی کلامی بانجابت است و این نجابت نیاز ادبیات ما است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بیست و هشتمین «عصرانه ادبی فارس» پاسداشت محمد تقی متقی عصر روز گذشته با حضور دکتر محمدباقر نجفزاده، علی باباجانی، کمال شفیعی، محمدصادق رحمانیان، یحیی علویفرد و جمعی از علاقهمندان ادبیات کودک و نوجوان در خبرگزاری فارس برگزار شد.
*نثر متقی شگفتآور است محمدباقر نجفزاده بارفروش در این مراسم گفت: از گذشتههای دور با تقی متقی آشنا هستم و از آن زمان که به رادیو رفت و آمد داشتم وی را میدیدم.
وی افزود: وقتی نثر ادبی متقی را دیدم برایم مایه شگفتی بود که وی چنین نثری دارد. متقی نثر و قلمی شگفتآور دارد و ای کاش زودتر با او آشنا میشدم. *والدین با اشعار متقی خیالشان از بابت محتوا آسوده باشد علی باباجانی شاعر کودک و نوجوان در ادامه این مراسم، گفت: متقی مانند کوهی است که در این جلسه به عظمت وی پی بردم، من خودم را شاگرد متقی میدانم و اگر امروز اینجا حضور دارم، به خاطر حضور وی است. متقی در حوزههای پژوهشی نیز کارهای قابل توجهی انجام داده است. این شاعر کودک و نوجوان در ادامه گفت: همچنین اشعار و سرودههایی که متقی دارد در سه رده سنی نوجوان، کودک و خردسال قرار میگیرد و والدین با اشعارش میتوانند خیالشان از بابت محتوا راحت باشد و در حوزههای فنی نیز وی دارای تجربه شاعری است. اشعار متقی حس خوبی به انسان میدهد و برخلاف اشعار سایرین که غم شعرشان انسان را میآزارد، غم در اشعارش شورآفرین است.
*توجه به خانواده در شعر متقی قابل توجه است او اضافه کرد: مفاهیم مذهبی یکی از وجوه شعر متقی است که عبارات آیینی و دینی در سرودههایش به چشم میآید، البته طنز نیز یکی دیگر از وجوه شعر متقی است. طنز موقعیت و طنز کلامی دو نوع طنزی است که در شعر متقی وجود دارد. همچنین توجه به روابط خانوادگی در اشعارش نکته دیگری است که میتوان در شعر متقی به آن اشاره کرد و نقش خانواده در شعرهای وی برجسته است. جلسات مختلف ادبی که برای طلاب امور دینی برگزار کرده از دیگر کارهای ارزشمند متقی است. *شعر متقی مانند خودش است در ادامه این مراسم، کمال شفیعی از شعرای فعال حوزه کودک و نوجوان به ویژگی شعری و شخصیتی متقی اشاره کرد و گفت: افراد مؤثری بودهاند که در ادبیات انقلاب فعالیت کردهاند، اما به هر دلیلی خوب دیده نشدهاند. از دیرباز با تقی متقی آشنا هستم، اما سال گذشته ایشان را از نزدیک ملاقات کردم و در برخورد اول، وی را همانگونه یافتم که اشعارش را دیده بودم.
وی در ادامه افزود: ادبیات ما خاصه ادبیات کودک و نوجوان ادبیاتی است که در دوران نونهالی قرار دارد و تازه پا به دوره کودکی نهاده است. امروز میبینیم که ادبیات کودک و نوجوان در حال پوستاندازی است و اگر تلاشهای افرادی چون متقی نبود، امروز شاهد این تحولات در ادبیات کودک نبودیم. نجابت کلام متقی نیاز ادبیات ما است این شاعر کودک اضافه کرد: وقتی به آثار متقی مینگریم به آثاری محجوب برمیخوریم که دغدغهمند و پراحساس است. کلام متقی کلامی بانجابت است و این نجابت نیاز ادبیات ما است. در ادبیاتی که متقی به دست ما داده، شعری نجیب را میبینیم. در مورد شخصیت متقی اگر بخواهیم سخن بگوییم، باید گفت از کوزه برون همان تراود که در اوست، یعنی شعرش در حقیقت، خودش است. وی افزود: ما به نسلی از متقی نیاز داشتیم تا برای رشد ادبیات زمینهسازی کنیم. ایشان شاگردپروری کرده و همین معلمی باعث کمتر دیده شدن او شده است. البته شهرستاننشینی نیز دلیل دیگری است که متقی کمتر به چشم بیاید. وی در اشعار و سرودههایش سراغ سوژههای بکر و دستنخورده رفته و آنها را دستمایه خلق آثارش قرار داده است. انتهای پیام/و
93/12/11 - 11:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]