تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854570987




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

"تنوع رسوم استقبال از عید فطر در ایران"


واضح آرشیو وب فارسی::

با پایان ماه مبارک رمضان و رویت هلال ماه شوال، دوره روزه‌داری و عبادت به پایان می‌رسد و مسلمانان به استقبال عید فطر می‌روند. این استقبال در ایران نیز بسته به فرهنگ و جغرافیای هر منطقه متفاوت است.

، در آیین استقبال از عید فطر و جشن گرفتن، برخی رسوم مانند احترام به بزرگان، بازدید از مزارات، پخت شیرینی‌های خاص هر منطقه و ... متداول است، اما با این حال برخی آداب به شکل مختلف در سراسر کشور اجرا می‌شود.



در سمنان، مردم در آخرین روز از ماه رمضان غسل می‌کنند و با لباس تمیز یا نو به استقبال عید فطر می‌روند. آنها هنگام افطارِ آخرین شب از ماه رمضان، بر اساس قوت مالی خود، فطریه‌ی خود را جمع‌آوری می‌کنند و آن را به افراد نیازمند تقدیم می‌کنند.

پس از اقامه نماز عید فطر، مردم سمنان به دیدار اهل قبور و مکان‌های مقدس می‌روند. این یکی از رسوم مرسوم مردم سمنان است. همچنین در این روز، افراد به خانواده‌هایی که عزیزان خود را از دست داده‌اند می‌روند تا به آنها تسلیت بگویند. صاحبان عزا نیز با میزبانی از مهمانان با شیر، خرما، نان و میوه پذیرایی می‌کنند.

در سمنان، ترکمن‌ها به مناسبت عید فطر، رسم دارند که آن را "کِر" می‌نامند که به معنای خانه‌تکانی است. زنان خانواده در این روز به نظافت خانه می‌پردازند و برای استقبال از عید فطر آماده می‌شوند. روز بعد را نیز به عنوان روز "قوقن" نام‌گذاری کرده‌اند. در این روز، نان‌های روغنی به نام "چافاتی" پخته و بین همسایگان توزیع می‌شود.

علاوه بر این، در روستاهای سمنان، مردی که تازه پدر شده باشد، کفش‌های خود را وزن کرده و همان مقدار گندم یا برنج را به فقرا می‌دهد.

با توجه به باور عرب‌های خوزستان، دو روز قبل از عید فطر به عنوان "ام‌الوسخ" یا روز چرکین شناخته می‌شود، که در این روز باید خانه‌ها را تمیز کنند. همچنین روز قبل از عید فطر را "ام‌الحلس" یا روز نظافت شخصی نامیده و به تمیزی ظاهر خود می‌پردازند. هنگام اعلام رؤیت هلال ماه، مردم عید را در مساجد تکبیرگویان معلن می‌کنند.

پس از اقامه نماز عید، مردم به سر مزار رفتگان خود می‌روند و سپس به خانه‌های همسایه‌های عزادار می‌روند تا عید را تبریک بگویند. در روز عید فطر، درب خانه‌ها باز است و مردم با گفتن «عیدکم مبارک یا اهل البیت» به خانه‌های همسایه‌ها وارد می‌شوند. عشایر خوزستان نیز با "هوسه" و پایکوبی به خانه بزرگ محله و قبیله می‌روند و شعر می‌خوانند.

در سیستان و بلوچستان، مردم به مناسبت عید فطر سه روز جشن می‌گیرند. زنان بلوچ در این عید از لباس محلی با تزئینات "زی‌آستون" استفاده می‌کنند. مردم این منطقه، روز عید فطر بعد از نماز صبح با لباس‌های معمولا نو و رنگِ روشن برای اقامه نماز عید فطر آماده می‌شوند. آنها بعد از نماز عید، به دیدار بزرگان می‌روند و معتقدند با قربانی کردن دام یا حتی یک مرغ زنده باید شُکر روزه‌داری را به جا آورند تا از شَر شیطان و هوای نفس در امان بمانند.

«چیشتی مجیور» یک آیین خاص مردم کردستان در روز عید فطر است. بر اساس این آیین، مردم در این روز غذاهایی را به مسجد می‌برند و پس از جمع آوری آنها در مسجد، آنها را با هم مخلوط می‌کنند. سپس هر فردی برای برکت، مقداری از این غذاها را به خانه می‌برد.

در بندر بوشهر و سایر بنادر خلیج‌فارس، به فطریه "سر روزه" می‌گویند که شامل جو، گندم، خرما، آرد یا پول است که قبل از عید فطر آماده می‌شود و به فرد مستحق اهدا می‌شود.

در این مناطق، روز عید فطر به دیدن خانواده‌هایی که در سال گذشته عزیزی را از دست داده‌اند، می‌روند؛ این خانواده‌ها "عید تهلو" دارند و پس از نماز عید، کلیه افراد محل به خانه بازماندگان متوفی می‌روند. همچنین در بندر گناوه مراسم فاتحه خوانی در مساجد برگزار می‌شود.

در مهاباد استان آذربایجان غربی، برای پذیرش طاعات و روزه‌های ماه رمضان، فطریه باید تا قبل از عید فطر پرداخت شود تا نیازمندان در روز عید بتوانند غذای مورد نیاز خود را تهیه کنند.

در مناطق کردنشین جنوب استان آذربایجان غربی، روز اول ماه شوال که جشن برگزاری عید فطر است، با مراسمی به نام "جیژنی ره‌مه‌زان" جشن گرفته می‌شود به عنوان سرانجام ماه رمضان و غلبه بر نفس.

در این مناطق، صبحانه روز عید با سایر روزها متفاوت و از غذاهای گرم تشکیل شده است. بعد از نماز عیدفطر، مردان با غذای عید به مسجد می‌روند و همراه با یکدیگر صبحانه می‌خورند. آنها همچنین برای خادم مسجد کاسه‌ای غذا به نام «مجیور» می‌برند و آن را در ظرف بزرگ‌تری می‌ریختند؛ این غذا به نام «چیشتی مجیور» معروف بوده است که شامل انواع مختلفی از غذاها بوده که حتی به یک دیگر ارتباطی هم ندارند. البته امروزه غذای عید در خانه و همراه خانواده صرف می‌شود.

روز عید فطر معمولا افراد در خانه مادربزرگ یا پدربزرگ جمع می‌شوند. بعد از خوردن صبحانه، بزرگ‌ترهای محل برای طلب حلالیت از همسایه‌ها به دیدن آنها می‌روند، به این صورت که به در هر خانه‌ای که می‌رسند بعد از حلالیت، بزرگِ آن خانه نیز با آنها همراه می‌شود و این حلالیت طلبی از همسایه‌ها، تا آخرین خانه محله یا روستا ادامه پیدا می‌کند.

در این منطقه از دومین روز ماه شوال (روز بعد از عید فطر) بعضی از افراد ۶ روز را که به نام «شه شه کان» معروف است، جهت بدرقه ماه رمضان، روزه می‌گیرند. به اعتقاد آنها هرکس در این ۶ روز روزه بگیرد، مانند کسی است که همه سال را روزه‌دار بوده است.

در اردبیل نیز صبح روز عید، خانواده‌ها پس از خواندن نماز و دیدار با بزرگان فامیل؛ نان‌ «فتیر» و نوعی غذای محلی به نام «نزیه» که متشکل از آرد، شکر، شیر، زردچوبه، کره و حلواست را آماده می‌کنند. همچنین روز عید فطر، خانواده داماد برای نوعروسان خود هدایا و شیرینی می‌برند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن