رییس سازمان سینمایی سوره اعلام کرد که فیلم "باغ کیانوش" اقتباسی از کتابی با همین نام است که مدتی پیش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. او اظهار کرد که سازمان سعی دارد تا اقتباس از اثار یکی از سیاستهای خود باشد و به همین دلیل تمایل به ساخت این پروژهها در اثار سینمایی وجود دارد، بهویژه از زمانی که قبلاً اثرهایی با تمرکز بر کودکان و نوجوانان را ساختهاند.
فیلم "باغ کیانوش" به کارگردانی رضا کشاورز حداد، که در جشنواره فیلم فجر به دریافت جوایز مهمی مانند سیمرغ دستاورد هنری در بخش نگاه نو و جایزه آرمان از آن خود کرده است، یکی از این اثار است. این فیلم محصولی از باشگاه فیلم سوره است که توسط یک فیلمساز اولیه ساخته شده است.
فیلم "باغ کیانوش" در سازمان سینمایی سوره به عنوان یک فرصت رشد و استعدادیابی برای فیلمسازان ساخته شده است. این فیلم در جشنواره فیلم فجر توجه زیادی به خود جلب کرده است. برای این منظور، ما با حمیدرضا جعفریان، رییس سازمان سینمایی سوره، صحبت کردیم و درباره فرایند استعدادیابی فیلمسازان، ویژگیهای این فیلم و روند جذب استعدادها بحث و گفتگو کردیم.
جعفریان درباره ساخت "باغ کیانوش" و تمرکز آن بر نوجوانان اظهار کرد که این ایده و ساخت فیلم چندین سالی است که در باشگاه فیلم سوره مطرح بوده و چند سالی است که مورد توجه قرار گرفته است.
او افزود: این فیلم اقتباسی از کتاب "باغ کیانوش" است که مدتها پیش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. با توجه به اینکه سازمان سینمایی سوره سیاست اقتباس از آثار را دارد، ما به دنبال ساخت این چنین پروژههایی بودیم، بهویژه که پیشتر نیز اثرهایی با تمرکز بر کودکان و نوجوانان ساختهایم و این محوریت در آثار ما به عنوان یکی از محورهای تحولی مد نظر بوده است.
جعفریان درباره نگارش متن فیلمنامه "باغ کیانوش" اظهار کرد: در چند سال گذشته، دوستان ما مشغول بازنویسی متن فیلمنامه بودهاند و در امسال به فرآیند تولید فیلم پرداختند. این فرآیند کمی زمانبر بوده و طی آن، داستان به یک اثر سینمایی تبدیل شده و جذابیت آن افزایش یافته است. داستان این فیلم درباره یک قهرمان جمعی است که در دهه ۶۰ در یک روستا اتفاق میافتد.
درباره همکاری با فیلمسازان جوان در باشگاه فیلم سوره و حضور رضا کشاورزحداد به عنوان کارگردان فیلم "باغ کیانوش"، حمیدرضا جعفریان، رییس سازمان سینمایی سوره، اظهار کرد: ما در سازمان سوره همیشه تلاش کردهایم که در تولیدات خود تنوعی در ژانرها، موضوعات و حتی همکاری با فیلمسازان مختلف داشته باشیم. از ابتدا باشگاه فیلم سوره محلی بوده است که برای معرفی فیلمسازان جوان و اولی فعالیت داشته و این امکان را فراهم کرده است که آنها فیلم اولی خود را در این باشگاه بسازند.
او افزود: این همکاری ممکن است ابتدا با ساخت فیلمهای کوتاه، تیزرها، نماهنگها و حتی کارهای آموزشی شروع شود تا اولین فرصتهایی برای آنها فراهم شود، و سپس آنها به صورت حرفهای فیلمهای سینمایی یا سریالهای خود را تولید کنند و عملاً به عنوان یک فیلمساز حرفهای در صنعت سینما معرفی شوند.
وی ادامه داد: این فضا را از زمانی که به سازمان سینمایی سوره پیوستم در نظر گرفتیم، اما با توجه به اینکه در چند سال اخیر، نسل جدیدی از فیلمسازان از طریق باشگاه فیلم سوره وارد صنعت سینما شدهاند، باید یک پشتوانه مناسب برای آنها فراهم شود. محمدجواد موحد تلاش کرده است با برگزاری دورههای مختلف مثل کات، کاتینو و کارگاهها، این امکان را به آنها بدهد تا بتوانند تواناییهای خود را بهبود ببخشند و در نهایت بتوانند فیلمهای خود را بسازند. این دورهها در نهایت منجر به ساخت فیلم "باغ کیانوش" شد، که اولین کاری بود که به شکل جدیتری از این باشگاه خارج شد، و به دلیل مخاطب کودکان و نوجوانان، برای ما اهمیت زیادی داشت.
جعفریان در ادامه درباره راهاندازی باشگاه فیلم "رویش" صحبت کرد. او گفت: ما با همکاری مرکز فیلم جوان سوره قصد داریم که در برخی از استانهای کشور که ظرفیتهای لازم را دارند، باشگاههایی را تأسیس کنیم. یکی از این باشگاهها باشگاه فیلم "رویش" در شهر مشهد است که فکر میکنم تا چند سال آینده، با جذب استعدادها، فیلمهای اولی این باشگاه ساخته شود. این فرصت فیلمسازان جوان را در اختیار قرار میدهد تا اثری که از آن تمایل دارند را بسازند، سودمند باشد.
وی درباره تفاوت این باشگاهها با انجمن سینمای جوان توضیح داد: انجمن سینمای جوان بیشتر به کارهای آموزشی میپردازد، در حالی که ما کمتر در این زمینه فعالیت میکنیم. همچنین، ما به دلیل ماموریتی که داریم، بر تمرکز و انتخاب کارگردهای این فعالیت تأکید داریم و احتمالاً در آینده چندین مرکز دیگر در کشور راهاندازی نمیکنیم. ما نمیخواهیم در فضایی وارد شویم که بتوانیم بگوییم که در سراسر کشور مراکز مختلفی راهاندازی کردهایم. از سوی دیگر، ما جشنواره فیلم "صد" را هم داریم که ممکن است در آن، فضای استعدادیابی و رقابت را به کار بگیریم.