تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798380626




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شش خطای بزرگ که اعمال را تباه می کند


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


معارف؛
شش خطای بزرگ که اعمال را تباه می کند
امام العارفین در خطبه ۱۵۳ نهج البلاغه می فرمایند: اگر کسی واجد چند گناهی که حضرت برمی شمرد باشد حتی اگر برای به جا آوردن اعمالی که خدا بر او واجب کرده خود را به رنج افکنده باشد این اعمال او از سوی خدواند مورد قبول نخواهد بود.



 
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، امام العارفین در خطبه 153 نهج البلاغه به طور جدّ با مخاطبان خود اتمام حجت می کند که: اگر کسی واجد چند گناهی که حضرت برمی شمرد باشد حتی اگر به زعم خود مخلصانه خدا را یاد کرده باشد و برای به جا آوردن اعمالی که خدا بر او واجب کرده خود را به رنج افکنده باشد این اعمال او از سوی خدواند مورد قبول نخواهد بود. امام در ادامه به شش خطای بزرگ اشاره می کنند که عبارتند از: اول: شرک در عبادت، دوم: فرونشاندن خشم با تباه کردن دیگری، سوم: نکوهش و بدنام کردن کسی به خاطر کار ناشایست، چهارم: بدعت در دین برای پیشبرد امور پنجم: رفتار متظاهرانه با مردم ششم: رفت و آمد بین مردم با دو زبان. همچنان که در این خطبه مشخص است امام علی علیه السلام در رأس همه گناهانی که موجب رد اعمال بندگان از سوی پروردگار می شود، شرک را بیان می کند، حضرت در غرر الحکم هم می فرماید: "آفه الایمان الشِّرک / آفت ایمان شرک است." اما چرا شرک باعث تباهی اعمال می شود؟ همچنان که اگر آفات به مزرعه ای هجوم بیاورند همه محصولات آن مزرعه را از بین می برند وقتی شرک به مزرعه قلب و ذهن کسی هجوم بیاورد دستاوردهای او را تباه خواهد کرد.

اِنَّ مِن عَزائِمِ اللهِ فِی الذِّکرِ الحَکیمِ. الَّتی عَلَیها یُثیبُ وَ یُعاقِبَ. وَ لَها یَرضَی وَ یَسخَطُ، اَنَّهُ لا یَنفَعُ عَبدا – وَ اِن اَجهَدَ نَفسَهُ، وَ اَخلَصَ فِعلَهُ – اَن یَخرُجُ مِنَ الدُّنیا، لاقِیا رَبَّهُ بِخَصلَه مِن هذِهِ الخِصال لَم یَتُب مِنها اَن یُشرِکَ بِاللهِ فیما افتَرَضَ عَلَیهِ مِن عِبادَتِهِ، اَو یَشفِیَ غَیظَهِ بِهَلاکِ نَفس، اَو یَعُرُّ بِاَمر فِعلَهُ غَیرُهُ، اَو یَستَنجِحَ حاجَه اِلَی النّاسِ بِاِظهارِ بِدعَه فِی دینِهِ، اَو یَلقَی النّاسِ بِوَجهَینِ، اَو یَمشِیَ فیهِم بِلِسانَینِ / از احکام حتمی خداوند که در قرآن حکیم آمده و بر اساس آن پاداش و کیفر می دهد و بدان خاطر خشنودی و خشم خود را به کار می برد آن است که اگر بنده ای از دنیا بیرون رود در حالی که پروردگارش را با یکی از این گناهان که برمی شمرم دیدار کند و از آن ها توبه نکرده باشد -  هرچند خود را در پرستش او به رنج افکند و در اعمالش اخلاص ورزد -  هیچ سودی از عباداتش نرساند: در عبادتی که خداوند بر او واجب نموده شرک ورزد یا خشم خود را با تباه کردن کسی فرو نشاند یا دیگری را به کار ناشایسته اش نکوهش و بدنام کند یا برای پیش بردن کاری که با مردم دارد بدعتی در دین اظهار بدارد یا با دورویی با مردم دیدار کند یا با دو زبان در میان مردم رفت و آمد کند.
امام العارفین در خطبه 153 نهج البلاغه به طور جدّ با مخاطبان خود اتمام حجت می کند که: اگر کسی واجد چند گناهی که حضرت برمی شمرد باشد حتی اگر به زعم خود مخلصانه خدا را یاد کرده باشد و برای به جا آوردن اعمالی که خدا بر او واجب کرده خود را به رنج افکنده باشد این اعمال او از سوی خدواند مورد قبول نخواهد بود. امام در ادامه به شش خطای بزرگ اشاره می کنند که عبارتند از: اول: شرک در عبادت، دوم: فرونشاندن خشم با تباه کردن دیگری سوم: نکوهش و بدنام کردن کسی به خاطر کار ناشایست چهارم: بدعت در دین برای پیشبرد امور پنجم: رفتار متظاهرانه با مردم ششم: رفت و آمد بین مردم با دو زبان.

همچنان که در این خطبه مشخص است امام علی علیه السلام در رأس همه گناهانی که موجب رد اعمال بندگان از سوی پروردگار می شود، شرک را بیان می کند، حضرت در غرر الحکم هم می فرماید: "آفه الایمان الشِّرک / آفت ایمان شرک است."

اما چرا شرک باعث تباهی اعمال می شود؟ همچنان که اگر آفات به مزرعه ای هجوم بیاورند همه محصولات آن مزرعه را از بین می برند وقتی شرک به مزرعه قلب و ذهن کسی هجوم بیاورد دستاوردهای او را تباه خواهد کرد.

امام در غرر الحکم، نفاق را برادر شرک می دانند و در خطبه 176 صراحتا می فرماید: اَلظُّلمُ الَّذِی لا یُغفَرُ فَالشِّرک بِاللهِ، قَالَ اللهُ تَعَالی "إنَّ اللهَ لا یَغفِرُ أن یُشرَک بِهِ" / ستمی که بخشیده نمی شود، شرک به خداست. حق تعالی فرموده است: خداوند شرک به خود را نمی بخشد.
 



۲۸/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۱:۲۱




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن