تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

Future Innovate Tech

باند اکتیو

بلیط هواپیما

بلیط هواپیما

صمغ های دارویی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799882993




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سختگیری والدین، فرزندان را مستعد ابتلا به وسواس می‌کند/بیماری وسواس واگیر دارد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سختگیری والدین، فرزندان را مستعد ابتلا به وسواس می‌کند/بیماری وسواس واگیر دارد
دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران با اشاره به ویژگی‌های مبتلایان به اختلال شخصیت وسواس، گفت: شیوه فرزندپروری سختگیرانه از سوی والدین و داشتن انتظارات بالا از فرزندان موجب ابتلا آنها به اختلال شخصیت وسواسی می‌شود.
به گزارش نامه نیوز، مهرداد کاظم‌زاده عطوفی ، با بیان اینکه همه افراد دارای الگوهای شخصیتی هستند و برخی صفات شخصیتی نیز از بدو تولد در ما وجود دارد، اظهار داشت: انسان‌ها به لحاظ شخصیتی تک بعدی نیستند، ما معمولاً یک یا دو الگوی غالب شخصیتی داریم که یکی از این الگوهای شخصیتی می‌تواند وسواسی باشد.

*ویژگی‌های مبتلایان به اختلال شخصیت وسواسی

وی افزود: افراد دقیق، منظم، مسئولیت‌پذیر و کسانی که توجه زیادی به زمان و مسئولیت‌پذیری در حوزه‌های شغلی و ارتباطی دارند، دارای این الگوی شخصیتی هستند.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: معمولاً الگوهای شخصیتی وسواسی افراد موفقی هستند زیرا دقت زیادی دارند و وظیفه‌شناس هستند البته این صفات در مبتلایان نسبی است و ممکن است در فردی که به الگوی شخصیتی وسواسی مبتلا است مسئولیت‌پذیری بیشتر از سایر ویژگی‌ها باشد.

وی افزود: حتی مسئولیت‌پذیری نیز در حوزه‌های مختلف متفاوت است، مثلاً فردی می‌تواند در الگوهای کاری دقیق بوده، اما در قبال خانواده از دقت کافی برخوردار نباشد.

*نقش دوران کودکی در شکل گیری الگوهای شخصیتی

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران گفت: این تفاوت‌ها به نوع شکل‌گیری رفتارها مربوط می‌شود و بخشی از آن مربوط به مراحل رشد کودک است. برخی افراد نظم، دقت و مسئولیت‌پذیری‌شان مرتبط با ویژگی کمال‌گرایی افراطی است در حالی که این اختلال در برخی دیگر ناشی از الگوهای تحمیلی یادگیری است.

*شیوه فرزندپروری سختگیرانه و ابتلا به اختلال شخصیت وسواسی

این روانشناس بالینی با تأکید بر شیوه‌های فرزند‌پروری در ابتلا به اختلالات روانی و شخصیت اظهار داشت: الگوهای تربیتی و کنترل‌کننده سختگیرانه موجب شکل‌گیری الگوی شخصیتی وسواسی می‌شود.

وی تأکید کرد: توصیه می‌شود والدین خود الگوی شخصیتی وسواسی نداشته باشند و اگر این مشکل را دارند، با مراجعه به متخصص درمان کنند چرا که این اختلال قابل تسری است و این سرایت بر اثر الگوبرداری کودک از رفتارهای والدین صورت می‌گیرد.

*فرزندان خود را متناسب با رشد عقلی و شناختی آنها تربیت کنیم

وی افزود: همچنین لازم است فرزندان خود را متناسب با رشد عقلی و شناختی آنها تربیت کنیم چرا که انتظارات ما می‌تواند موجب ابتلای فرزندانمان به اختلالات شخصیتی شود. اعتدال در رفتار مهمترین عامل در این زمینه است.

کاظم‌زاده عطوفی گفت: هرگز انتظارات خود را به فرزندانتان تحمیل نکنید زیرا این تحمیل می‌تواند در نهایت ابتلا به اختلالات روانی و شخصیت را در پی داشته باشد.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: برای صفات و هیجانات حد و مرزی وجود دارد مثلاً فردی که بیش از حد شاد یا غمگین است می‌تواند به یکی از اختلالات روانی یا شخصیتی مبتلا باشد.

*ملاک ابتلا به اختلالات شخصیت چیست؟

وی ادامه داد: شخصیت‌ الگوهای نسبتاً ثابت و پایدار فکری، نگرشی و رفتاری است که در افراد از دوره کودکی شکل گرفته و تا پایان عمر ادامه دارد. هرگاه علائم این صفات شخصیتی برای فرد یا اطرافیانش در موقعیت‌های مختلف ایجاد تنش و فشار روانی کرده و تداوم یابد فرد وارد مرز اختلالات شده است.

کاظم‌زاده عطوفی گفت: مثلاً افرادی که الگوی شخصیتی وسواسی دارند گاهی آن قدر نسبت به نظم و چیدمان حساس هستند که چنانچه فردی زاویه مجسمه‌ای را که او روی میز گذاشته است تغییر دهد دچار تنش می‌شود و تا زمانی که آن را درست نکند آرام نمی‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: توجه به الگوهای شخصیتی غالب اهمیت زیادی دارد و هر فردی می‌تواند بخشی از الگوهای شخصیتی مختلف را در خود داشته باشد، نکته مهم این است که کدام الگوی شخصیتی در سطح زندگی ما غالب و رایج است و مرز آن نیز تنش و آسیب به خود و دیگران است، همچنین افرادی که دارای اختلالات شخصیت هستند معمولاً وجود اختلال را در خود قبول ندارند و اطرافیان هستند که متوجه اشکالات آنها می‌شوند.




منبع: فارس


۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن