واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورم اعضای بدن و تغییرات ادرار زنگ خطر ابتلا به بیماری های کلیوی است قزوین-ایرنا- متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون با اشاره به اینکه نارسایی کلیه در بسیاری از مواقع بدون علامت است، گفت: مهمترین علامت بروز این بیماری ورم چشم ها، دست و پا، شکم و تغییرات ادراری مانند کاهش حجم و رنگ و کف آلود شدن آن است.
دکتر "آرش کردی" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای کسانی که فشار خون بالا ندارند، افزایش ناگهانی فشار خون نیز زنگ خطری جدی در ابتلا به بیماری های کلیه محسوب می شود که در هر کدام از این موارد، فرد باید سریع به پزشک مراجعه کند.
وی، انجام آزمایش ساده خون، آزمایش ادرار و سونوگرافی کلیه را بهترین راه تشخیص بیماری کلیوی معرفی کرد و افزود: در صورت مراجعه به موقع و تشخیص در مراحل اولیه، در بسیاری از مواقع بیماری قابل درمان است، اما در مراحل پیشرفته و مزمن، با وجود تمام اقدامات، بیماری پیشرفت و در نهایت بیمار، نیازمند دیالیز و پیوند کلیه می شود.
کردی، با بیان اینکه درمان این بیماری بستگی به علت نارسایی دارد، ادامه داد: در نارسایی حاد که کم آبی، اسهال و استفراغ شدید، انسداد در مجرای ادرار و درگیری پروستات در مردان و وجود سنگ در مجرای ادراری اتفاق می افتد با تشخیص، رفع علت و درمان به موقع، کلیه به حالت اول برمی گردد.
وی افزود: موارد نارسایی مزمن نیز در نهایت به دیالیز و پیوند می انجامد که هر کدام از این دو روش درمانی، معایب خود را دارد.
این پزشک فوق تخصص خاطرنشان کرد: دیالیز خونی یا همان همودیالیز فرایندی است که توسط دستگاه و سه تا چهار بار در هفته و هربار به مدت چهار ساعت انجام می شود و روال زندگی عادی بیمار را درهم می شکند.
وی اظهارکرد: با دیالیز فقط هفت درصد از کارکرد کلیه سالم را می توان به بیمار بازگرداند و بقیه سموم در بدن باقی می ماند که همین موضوع موجب ایجاد عوارض جدیدی مانند اختلالات خونی و تشدید کم خونی، مشکلات قلبی - عروقی، بیماری استخوان و کاهش قابلیت باروری شده و بیمار باید همواره داروهای زیادی مصرف کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: گرچه در بیماران پیوندی کیفیت زندگی افراد، بسیار بهتر از بیماران دیالیزی است، اما عوارض دیگری برای آنها وجود دارد.
کردی با اشاره به اینکه در پیوند موفق حدود 50 درصد کارکرد کلیه بیمار باز می گردد افزود: اما این بیماران باید تا آخر عمر از داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می کند، برای پس نزدن پیوند استفاده می کنند که ابتلا به عفونت های مختلف، سرطان، بالا رفتن فشار خون و گرفتار شدن به دیابت و بیماری های قلبی و کبدی از جمله عوارض همین داروها است.
وی ادامه داد: نارسایی کلیوی به طور معمول، بی سر و صدا پیشرفت می کند و پیش از ایجاد هرگونه شکایت در بیمار موجب تخریب قسمت عمده ای از فعالیت و عملکرد کلیه فرد می شود.
کردی افزود: این بیماری درمان قطعی ندارد و فقط با رعایت نکات پیشگیری می توان از گرفتار شدن به آن جلوگیری کرد و افراد در معرض خطر نیز باید از نظر پیشرفت بیماری، به صورت مرتب، مورد ارزیابی قرار گیرند.
این پزشک فوق تخصص کلیه گفت: داشتن رژیم غذایی سالم با پرهیز از غذاهای پرچرب و پرنمک، انجام ورزش منظم بطور مثال پیاده وری سه بار در هفته، داشتن وزن مناسب و کنترل چربی خون، ترک سیگار و دخانیات و مشروبات الکلی از جمله راه های پیشگیری از این بیماریها است.
کردی همچنین با تاکید بر عدم مصرف خودسرانه هر نوع دارو، کنترل و درمان صحیح عفونت های ادراری کودکان، کنترل قند و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا، مصرف معقول و غیر طولانی مسکن ها و انجام آزمایش سالی یکبار را از دیگر راه های پیشگیری کننده در زمینه ابتلا به بیماری نارسایی کلیوی ذکر کرد.
وی عفونت های ادراری درمان نشده یا بد درمان شده از دوران کودکی را نیز از علل دیگر بروز بیماری کلیوی و نارسایی این عضو از بدن ذکر کرد و ادامه داد: همچنین مصرف طولانی مدت و زیاد مسکن ها و علل ناشناخته نیز در بروز این بیماری نقش دارند.
این فوق تخصص بیماری های کلیه و فشار خون با اشاره به اینکه یک سوم بیماران دیابتی دچار نارسایی کلیه می شوند، افزود: اگر بیماران دیابتی، زیر نظارت پزشک، کنترل منظمی از قند خون خود و رژیم غذایی صحیح داشته باشند و از نظر ابتلا به بیماری کلیوی، هر شش ماه با انجام آزمایش های ساده بررسی شوند از نارسایی کلیه مصون خواهند بود.
در حال حاضر 240 بیمار در شهر قزوین و در بخش دیالیز مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینا، تحت درمان با دیالیز قرار دارند.
7388/ 614
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]