واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون پیشگیری بهزیستی قزوین: ازدواج های فامیلی خطر ابتلا به بیماریهای ارثی چشم را افزایش می دهد قزوین- ایرنا- معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین گفت: بیماری های ارثی و ازدواج های فامیلی یکی از مهمترین علل نابینایی دوران کودکی است.
دکتر"فریده یوسفی پور" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چشمان بعضی از کودکان با آنکه سالم و طبیعی به نظر می رسند، اما ممکن است سلامتی و دید کافی نداشته باشند.
وی تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم را تشخیص به موقع آن دانست و اظهارکرد: سال گذشته در طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان، 40 هزار کودک سه تا شش سال مورد معاینه قرار گرفتند.
یوسفی پور ادامه داد: مراحل درمان تنبلی چشم در کودکانی که زیر پنج سالگی تشخیص داده شود، به نحو مطلوبی انجام می شود، به طوری که این کودکان در سن بزرگسالی با مشکلی مواجه نیستند.
وی با اشاره به اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم در سه مرحله توسط مربیان، اپتومتریست و پزشک انجام می شود، افزود: کودکانی که در مرحله نخست مشکوک به تنبلی چشم باشند برای درمان به مرحله دوم ارجاع می شوند.
یوسفی پور، بروز مشکلات عصبی، دوری یا نزدیک بینی و ساختاری در چشم مانند انحراف چشم را مهمترین عوامل ایجاد کننده تنبلی چشم برشمرد و گفت: تنها راه پیشگیری از این اختلال، تشخیص به موقع است.
این مسوول اضافه کرد: تشخیص ندادن و درمان به موقع تنبلی چشم میتواند موجب کاهش بسیار شدید دید یک یا هر دو چشم و گاهی نابینایی شود.
یوسفی پور، مهمترین علل معلولیت چشمی در کودکان را درمان نکردن به موقع دانست و افزود: ساختمان چشم از دوران جنینی شکل می گیرد و تا سالهای بعد از تولد، رشد و تا کامل شدن حس بینایی ادامه دارد.
وی اضافه کرد: بیماریهای مادر و حوادث دوران بارداری برای مادر، روی این عضو حساس اثرات سویی می گذارد.
یوسفی پور تصریح کرد: اگر یکی از افراد خانواده مبتلا به بیماری های چشمی باشد، قبل از بارداری باید مورد مشاوره ژنتیک قرار گیرد.
این مسوول با بیان اینکه اگر مادر در سه ماه اول بارداری به سرخجه دچار شود، ممکن است فرزند او به آب مروارید مبتلا گردد، افزود: اگر آب مروارید مادر زادی نوزاد در دو ماه اول زندگی درمان نشود، چشم تنبل یا نابینا خواهد شد.
یوسفی پور، یکی دیگر از بیماری های عفونی چشم در نوزادان را آب سیاه مادر زادی عنوان کرد و گفت: یکی از نشانه های این بیماری ریزش بیش از حد اشک در نوزادان، کدر شدن و بزرگتر شدن سیاهی داخل چشم می شود که در صورت درمان نشدن به موقع، منجر به کوری در نوزادان می شود.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین ادامه داد: لوچی چشم در نوزادان ممکن است مادر زادی باشد و یا چند سال بعد از تولد به وجود آید.
یوسفی پور اضافه کرد: مغز کودک کم کم از چشمی که لوچی دارد استفاده نمی کند در نتیجه کودک بینایی چشم را از دست می دهد.
وی، بهترین زمان برای درمان لوچی را سه سال اول زندگی نوزاد عنوان کرد و افزود: درمان دیرهنگام، بینایی چشم را کمتر، تنبلی چشم را سرعت بخشیده و سرانجام به نابینایی منجر می شود.
معاون فرهنگی و امور پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین به والدین توصیه کرد: اگر درمان لوچی چشم، هفت تا هشت سالگی عقب بیفتد عوارضی که به وجود می آید جبران ناپذیر خواهد بود.
وی، مصرف ویتامین A را برای رشد و ادامه زندگی نوزادان لازم دانست و گفت: این ویتامین در سبزیجات، جگر، ماهی، تخم مرغ و کره به مقدار زیادی وجود دارد که کمبود ویتامین A بیشتر در کودکان دیده می شود.
یوسفی پور از علائم کمبود این ویتامین را خستگی چشم، شب کوری در کودکان عنوان کرد و افزود: برای پیشگیری از کمبود این ویتامین، کودک تا دو سالگی نباید از شیر مادر محروم شود.
7389/ 614
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]