واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم در شیراز شیراز - ایرنا - برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم در 21 پایگاه دائم و 387 پایگاه موقت برای کنترل تنبلی چشم در شیراز آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این برنامه با ارائه گزارشی، سیمای تنبلی چشم در ایران و علل ابتلا و راه های درمان آن توسط دکتر موسوی، مدیرکل بهزیستی استان فارس و دکتر لیلا حسینی الهاشمی، فوق تخصص چشم پزشکی اطفال ترسیم شد.
دکتر موسوی مدیر کل بهزیستی استان فارس دراین باره گفت : از سال 1376تاکنون برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در سطح استان فارس اجرا شده و در این مدت یک میلیون و 744هزار و 600کودک معاینه شده اند که از این تعداد، 87هزار و 223 کودک دچار اختلالات بینایی بودند و در طول سال های اجرای طرح، 19هزار و 189کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شده اند .
وی اظهار داشت : همچنین با توجه به آمار 11درصدی نابینایی در استان فارس، اجرای این طرح و غربالگری کودکان از رشد دو نیم درصدی آن در طول سال ها جلوگیری به عمل آمده است.
در سال گذشته در شیراز، 60هزار کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم معاینه شدند که از این تعداد 51هزار نفر سالم و 9 هزار نفر دارای اختلال بینایی بودند، همچنین از این تعداد یک هزار و 123نفر دارای تنبلی چشم بودند.
در سطح شهر شیراز 21 پایگاه دائم و 387 پایگاه موقت در مهد کودک ها برای این طرح انتخاب شده اند که با مشارکت 500 مربی مهدکودک ، هفت بینایی سنج وشش متخصص چشم پزشکی، طرح به اجرا درآمده و پوشش برنامه نیز درسال قبل 85 درصد بوده است.
دکتر لیلا حسینی الهاشمی، فوق تخصص چشم پزشکی اطفال در این باره گفت : تنبلی چشم به عبارتی آمبلیوپی یا Lazy Eye یکی از بیماری های شایع چشمی است که در اثر وجود مشکل بینایی در یک یا هردو چشم ، تصویرتشکیل شده بر روی شبکیه توسط چشم معیوب، واضح نبوده و پس از مدتی مغز تصاویر مربوط به آن چشم را حذف می کند و این سبب کوری چشم می شود که متاسفانه در صورت عدم تشخیص و درمان، می تواند منجر به کوری دائم شده و پس از هشت سالگی، عملا غیر قابل درمان است.
وی اظهار داشت : بر همین اساس، تشخیص و درمان آن در کودکان، به ویژه در سنین چهار تا شش سالگی، بسیار حائز اهمیت است.
حسینی الهاشمی گفت : در رابطه با علل تنبلی چشم، موارد متفاوتی موثر است، مثلا نزدیک بینی یا دوربینی چشم ، اگر هر دو چشم ضعیف باشد یا تفاوت شماره عینک در دو چشم بیشتر از یک و نیم واحد باشد ، اشکالات مادرزادی مثل آب مروارید و افتادگی پلک و لوچی یا انحراف چشم که سبب دوربینی و در نهایت تنبلی چشم می شود، در این زمینه موثر بوده و بهترین درمان آن نیز پیشگیری ، غربالگری و شناخت بیماری در سن مناسب و بستن چشم و اقدامات درمانی تحت نظر متخصص است.
677
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]