واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: این کودکان مستعد ابتلا به افسردگی هستند
روانشناس کودک خشم سرکوبشده، بدغذایی، گریه زیاد، عدم توانایی خندیدن، داشتن دیدگاه منفی، احساس در خود فرورفتگی، انزوا و گوشهگیری، تغییر در عادات غذایی، خستگی مفرط و بیحوصلگی را جزء علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان عنوان کرد.
به گزارش نامه نیوز، بدرالسادات همایونیان، اظهار داشت: برای افسردگی کودکی و نوجوانی تعریف خاصی وجود ندارد چرا که یکی از دلایل ابتلا به این اختلال روانی مبنای زیستشناختی آن است که میتواند در هر سنی بروز پیدا کند.
وی افزود: پایین بودن سطح برخی انتقالدهندههای عصبی مانند نوراپینفرین که در خون برخی مبتلایان به افسردگی دیده میشود ژنتیکی است.
* عدم بروز خشم موجب افسردگی میشود
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: خشم سرکوب شده نیز میتواند موجب ابتلا به افسردگی شود. مبتلایان از کودکی آموختهاند که مودب و بانزاکت باشند از طرفی بخشی از شخصیت آنها به گونهای رشد یافته که از آنها افرادی سختگیر و تنبیهکننده ساخته است. این افراد معمولاً خشم خود را درونی میکنند و در خود میریزند. عدم بروز خشم میتواند ناکامی و در نهایت افسردگی را همراه داشته باشد.
* کودکان بدغذا مستعد ابتلا به افسردگی هستند
همایونیان ادامه داد: برخی کودکان بدغذا نیز دچار افسردگی میشوند هرچند که این کودکان به خوردن شکلات و شیرینی علاقه دارند اما قند ناشی از این مواد برای مدت کوتاهی میتواند نیاز آنها را جبران کند و پایین بودن قند خون در این کودکان به تدریج مزمن میشود و افت آن موجب خستگی و افسردگی خواهد شد.
*علائم افسردگی کودکان چیست؟
این روانشناس کودک تصریح کرد: در آموزههای دینی به رعایت حد وسط تأکید شده است از طرفی مطابق اصول روانشناختی افرادی که انتظار بالایی نسبت به تواناییهای خود دارند با کوچکترین مانعی که به هر دلیلی رخ میدهد دچار شکست و ناکامی میشوند که این موضوع در نهایت افسردگی را در پی دارد.
وی با بیان علائم افسردگی کودکان گفت: گریه زیاد عدم توانایی خندیدن، داشتن دیدگاه منفی نسبت به امور زندگی، احساس در خود فرورفتگی، انزوا و گوشهگیری، تغییر در عادات غذایی، خستگی مفرط، بیحوصلگی، از دست دادن حس شوخطبعی از علائم کودکان مبتلا به افسردگی است.
وی افزود: این کودکان توانایی خندیدن ندارند و به نظر آنها موضوعی برای خندیدن وجود ندارد آنها معمولاً از کنار موقعیتهای خندهدار میگذرند و حتی تماشای فیلمهای خندهدار آنها را افسردهتر میکند.
* کودکان مبتلا به افسردگی زیاد میخوابند
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: پرخوابی و کمخوابی جزو علائم مبتلایان به افسردگی است و برخی از این کودکان با اینکه خواب کافی دارند اما نمیتوانند قبل از ساعت 11 از خواب بیدار شوند و این موجب اختلال در عملکرد تحصیلی آنها میشوند.
همایونیان ادامه داد: چنانچه افسردگی در کودکان شدید باشد باید ابتدا تحت دارودرمانی توسط روانپزشکان کودک و نوجوان قرار گیرد تا بتوانند در جریان رفتاردرمانی قرار گیرند.
*در کودکان مبتلا به افسردگی انگیزه ایجاد کنید
وی افزود: ایجاد انگیزه برای مبتلایان و توجه به تفاوتهای فردی میتواند در بهبودی آنها موثر باشد. برخی کودکان باید ابتدا به صورت انفرادی درمان شوند و پس از بهبودی نسبی در جریان گروهدرمانی قرار گیرند.
به گفته وی همچنین همدلی و همدردی با آنها به ویژه با نوجوانان مبتلا به افسردگی میتواند در درمان آنها موثر باشد. این نوجوانان با حضور در گروه متوجه میشوند که نوجوانان دیگری نیز وجود دارند که به افسردگی مبتلا هستند و این موضوع میتواند به بهبودی آنها کمک کند.
همایونیان خاطرنشان کرد: والدین، اولیا مدرسه و تشخیص و درمان به موقع نقش موثری در درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی دارد بنابراین توصیه میشود والدین و معلمان پس از مشاهده علائمی که ذکر شد جهت بررسی کودک و نوجوان را به متخصصان حوزه بهداشت روان راهنمایی کنند.
منبع: ایسنا
۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]