واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش بیماری های غیرواگیر در ایران
کد خبر: ۴۵۴۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲ - 01 December 2014
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، با اعلام اینکه بیماریهای غیرواگیر در کشورهای پیشرفته در سالهای قبل افزایش پیدا کرده است، تاکید کرد: متاسفانه در ایران تازه شروع شده است.
به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند گفت: در کشور ما معضل و دغدغه اصلی بیماری های واگیر دار نیستند، بلکه بیماری های غیر واگیر مانند بیماری های قلبی، دیابت، انواع سرطانها و آسم جزو اصلی دغدغه های نظام سلامت است و مهمترین عامل اصلی مرگ و میر به شمار می روند.
وی با اشاره به افزایش بیماری غیر واگیر در کشور گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته سیر صعودی سرطان متوقف شده است همچنین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و بیماری دیابت کنترل شده است بنابراین می توان گفت پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با اصلاح سبک زندگی میسرمی شود.
دیناروند با اعلام این مطلب که هزینه های درمان بیمارها برای دولت کمر شکن است خاطر نشان کرد: افراد زیادی درگیر با انواع بیماریها ی مختلف در کشور هستند و هزینه های درمان دارویی این بیماران روز به روز افزایش می یابد.
وی گفت: پیشگیری از بروز بیماری چاره اصلی مقابله با بیماری های مختلف است و در این خصوص اصلاح شیوه زندگی و اصلاح تغذیه و غذای جامعه از ضروریات است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به بحث سلامت محوری در تغذیه گفت: مهمترین اولویتهای امروز تغذیه در کشور توجه به میزان کالری دریافتی و جلوگیری از بروز چاقی است و در همین خصوص استفاده کمتر از کربوهیدراتها، چربی ها، نمک، قند و شکر می تواند موثر باشد.
دیناروند تأکید کرد: در این زمینه اسید چرب ترانس روغنها که اکنون در روغن مصرفی خانوار 5 درصد است، تا سال 96 باید به زیر 2 درصد برسد چرا که اسید چرب ترانس در روغن های خوراکی عامل بروز بیماریهای قلبی، عروقی، گرفتگی عروق و بروز سکته است ضمن اینکه افزایش وزن ناشی از مصرف چربی های مضر می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت باشد.
وی تصریح کرد: در تلاش برای اصلاح استاندارد روغنها هستیم و در این خصوص تنها منتظر اصلاح استاندارد نمیمانیم و کار خود را برای کاهش اسیدچرب ترانس دستساز در روغنها انجام میدهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به مردم اطمینان میدهیم که در سال 96 هیچ روغنی با اسیدچرب ترانس بالای 2 درصد در کشور تولید نخواهد شد، ضمن اینکه در واردات روغنهای اشباع نیز محدودیت قائل میشویم.
وی همچنین در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوارتر است، چرا که بیشتر میزان مصرفی ما خارج از صنعت است، اما تاکنون توانستهایم 100 فرآورده غذایی سالم با شکر و نمک کم را تولید و به آنها نشان ایمنی و سلامت بدهیم.
دیناروند به نصب علامت راهنمای تغذیهای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و در توضیح گفت: این راهنما رنگهای مختلفی دارد، سبز علامت غذای سالم و قرمز علامت غذای ناسالم است و این اقدام بزرگترین تحولی است که به مردم کمک می کند تا غذای سالم تر را دریافت کنند.
وی در پایان افزود: در جدولی که به رنگهای مختلف در آمده، حد مجاز نمک، شکر و دیگر افزودنیها و همینطور حد مصرفشده این مواد در آن محصول غذایی ذکر شده و به مردم این امکان را میدهیم تا دست به انتخاب صحیح بزنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]