تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798002186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانك‌هاي خصوصي منشأ بزرگ‌ترين بحران آينده كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بانك‌هاي خصوصي منشأ بزرگ‌ترين بحران آينده كشور
یک مدير سابق‌ بانكي تنها راه نجات سيستم بانكي را اجراي سياست تسهيل مقداري دانست و گفت: كاهش نرخ سود بانكي، افزايش نرخ سرمايه‌گذاري و توان وام‌دهي و رونق اقتصادي از مزاياي اجراي اين سياست است.
سيد‌بهاء‌الدين حسيني‌هاشمي در گفت‌وگو با فارس، اظهارداشت: يك اشتباه استراتژيك در اوايل دهه 80 رخ داد و آن اين بود كه اجازه تأسيس بانك‌هاي خصوصي داده شد. وي افزود: اگر به جاي تأسيس بانك‌هاي خصوصي، بانك‌هاي دولتي خصوصي مي‌شدند، با توجه به ظرفيت بالاي آنها، با بحران روبه‌رو نمي‌شدند.
  
بانك‌هاي خصوصي به نفع سهامداران، بانك‌هاي دولتي را تخريب كردند
اين كارشناس بانكي با بيان اينكه از زماني كه بانك‌هاي خصوصي تأسيس شدند، بانك مركزي تساهل و تسامح نسبت به عملكرد آنها داشت، گفت: اين بانك‌هاي خصوصي منابع بانك را به گونه‌های مصرف كردند كه به نفع سهامداران بانك تمام شود و اين باعث تخريب بانك‌هاي دولتي و تسري بحران به بانك‌هاي دولتي شد. وي ادامه داد: بانك‌هاي دولتي به صورت ناخواسته به رقابتي زيان‌ده وارد شدند و بانك‌هاي خصوصي با ارتباطاتي كه با مراكز قدرت داشتند، توانستند حوزه سوء استفاده‌شان را گسترش دهند. مديرعامل اسبق بانك صادرات گفت: هم‌اكنون سهامداران برخي بانك‌هاي خصوصي كه در زمان تأسيس، جزو بدهكاران بانكي بودند، جزو ثروتمندترين افراد كشور هستند. وي با بيان اينكه هيچ برخوردي هم با اين افراد ثروتمند و بدهكار به بانك‌ها نمي‌شود، اظهارداشت: نمونه اين اتفاقات يكي از بانك‌هاي خصوصي بود كه به دليل تخلفات مالي منحل و با دو مؤسسه اعتباري ديگر ادغام شد. با اين كار آن بانك خصوصي قدرتمندتر شد و همچنان همان مسير بحراني را ادامه مي‌دهد.
  
بزرگ‌ترين بحران آينده كشور بحران بانك‌هاي خصوصي كوچك است
حسيني‌هاشمي اضافه كرد: بانك‌هاي دولتي در مقابل تعهدات و بدهي‌ها، دارايي‌هايي دارند كه در صورت نقد شدن، قابليت بازپرداخت تعهدات را دارند اما بانك‌هاي خصوصي غالباً منابع را به سمت دارايي صاحبان سهام بردند و بدهي‌ها و دارايي‌هاي واهي در ترازنامه‌ها نشان دادند. وي تأكيد كرد: بزرگ‌ترين بحران آينده كشور، بحران بانك‌هاي خصوصي به ويژه بانك‌هاي خصوصي كوچك است.
وي با بيان اينكه بانك‌هاي خصوصي به ويژه بانك‌هاي خصوصي كوچك حوزه فعاليت بانك‌هاي دولتي و بزرگ را مختل كردند، گفت: اين بانك‌ها وزنه‌اي بر پاي بانك‌هاي دولتي و نيمه دولتي شدند. اگر چه اين بانك‌ها هم به تبع برخي سياست‌ها و رفتار اشراف‌گرايانه بانك‌هاي خصوصي به سمت پرداخت‌هاي نجومي رفتند.
اين كارشناس بانكي افزود: ممنوعيت اضافه برداشت از منابع بانك مركزي گرچه از منظر اقتصاد كلان اقدام درستي است اما اين اقدام باعث مي‌شود بانك‌ها بيشتر به تقلب روي بياورند و منابع يكديگر را به روش‌هاي مختلف از جمله پرداخت سود بيشتر تصاحب كنند.
  
ورود نهادها و سازمان‌ها به دلالي پول
وي با اشاره به ورود برخي نهادها و سازمان‌ها به حوزه دلالي بازار پول، گفت: مدتي است برخي سازمان‌ها منابع بانكي را جابه‌جا مي‌كنند و از بانك‌ها بابت آن كارمزد مي‌گيرند، فقط دارندگان سپرده‌هاي خرد هستند كه همه ضوابط و مقررات براي آنها اجرا مي‌شود. حسيني‌هاشمي تأكيد كرد: مشكلات اساسي در حوزه بانكي وجود دارد و اگر به آن توجه نشود، در صورت بروز بحران براي يك مؤسسه اعتباري، كل نظام بانكي با بحران مواجه مي‌شود، البته ابعاد اين بحران از حوزه اقتصادي هم فراتر خواهد رفت و ممكن است به يك بحران اجتماعي تبديل شود. وي با بيان اينكه ممنوعيت و محدوديت در اضافه برداشت از منابع بانك مركزي راه حلي براي رفع مشكلات فعلي بانك‌ها نيست، تصريح كرد: به همه ثابت شده كه بخش زيادي از مطالبات معوق بانك‌ها ديگر قابل وصول نيست و در واقع در سرفصل مطالبات سوخت شده بايد قرار گيرد.

اين كارشناس بانكي ادامه داد: بايد قبول كنيم حفره‌اي بزرگ در سيستم بانكي ايجاد شده و بايد براي پر كردن اين حفره فكري كرد. بانك مركزي بايد بانك‌ها را ملزم به حذف اين مطالبات از سرفصل دارايي و گرفتن ذخيره كند تا اين ذخاير جوابگوي تعهدات باشد. در صورت‌هاي مالي بانك‌ها هر نوع مطالباتي كه قابليت وصول دارند يا ندارند به عنوان دارايي ثبت شده است در حالي كه بخشي از اين دارايي‌ها ديگر وجود ندارد.
حسيني‌هاشمي گفت: بايد مشكلات سيستم بانكي جدي‌تر گرفته شود و كساني متولي امر شوند كه به دنبال ارائه آمار و مقايسه وضعيت فعلي با گذشته نباشند. بازي با آمار و ارائه تحليل‌هايي كه شرايط را مناسب نشان بدهد، مسئله‌اي را حل نمي‌‌كند. برخي سختگيري‌ها فقط درماندگي بانك‌ها را عيان‌تر مي‌كند.




تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن