مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد که برخی از کالاهای اساسی با قیمت ثابت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسند که قیمت آن با نوسانات ارزی کشور مرتبط نیست، زیرا قبل از این تأمین شده است. بنابراین، فروش کالاهای وارد شده با قیمتهای ترجیحی در بازار به قیمتهای بالاتر تخلف است و تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در حال حاضر نظارت بر فروشگاهها و بازار توسط اتاق اصناف و دستگاههای نظارتی صورت میگیرد. دفتر نظارت و بازرسی بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی علاوه بر همکاری با دستگاههای نظارتی، مسئولیت نظارت بر تأمین و تولید کالاهای اساسی را دارد.
امراللهی افزود: در سال گذشته، یک میلیون و ۸۰۰ هزار بازرسی انجام شد و ۲۰۰ هزار پرونده به سازمان تعزیراتی دولتی ارجاع شد.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی در پاسخ به سوالی که از وی پرسیده شد که چرا مرغ با قیمت مصوب در تمامی فروشگاهها یافت نمیشود، گفت که در حال حاضر مرغ با قیمت مصوب در میادین میوه و تره بار عرضه میشود.
او افزود: امسال بهترین وضعیت تأمین کالا را داریم. در ۱۰ سال گذشته، در ایام نوروز با مشکلاتی در جوجهریزی و تأمین مرغ مواجه بودیم؛ به گونهای که برای تأمین مرغ از شهرستانها مرغ به صورت اسکورت وارد میکردیم. اما امسال اینگونه نیست.
وی ادامه داد: با تمامی استانهای مسافر پذیر نوروزی تماس گرفتیم تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ کمبودی در کالاهای اساسی مانند آرد، گوشت و مرغ وجود نداشته باشد.
در پاسخ به سؤالی که از وی پرسیده شد که چقدر از کالاهای اساسی تولید داخلی است و چقدر وارداتی، وی گفت: اصلیترین تأمین کالاهای اساسی از داخل کشور است، اما برخی از نیازها به واردات اعتماد دارند، به عنوان مثال در صنعت دام و طیور بخشی از نهادهها از خارج تأمین میشود، مثلاً در مورد جو، ما خودکفا هستیم ولی بخشی از آن نیز وارد میشود.
مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی به سؤالی که درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مطرح شد، اظهار کرد که اصلاح نظام آزادسازی نرخ ارز و افزایش یارانه مردم از ۴۵ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومانی، که بخشی از مردم هم یارانه ۲۲۰ هزارتومانی کالابرگ را هم دارند، در اصلاح و بهبود کارایی یارانهها مؤثر بوده است. به عبارت دیگر، دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای تأمین کالاهای اساسی جایگزین کرده است. اختلاف را به جای آن که دولت بدهد، به مردم میدهد. در حال حاضر ۱۱ قلم کالای اساسی در کالابرگ قرار دارد که مردم این کالاها را با قیمتهای قبل از آزادسازی یارانهها میخرند و دولت اختلاف قیمت را پرداخت میکند.
وی ادامه داد: نهادهها مانند شکر و قسمتی از برنج، همه ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را دریافت میکنند. این ارز با نوسانات ارزی کشور مرتبط نیست. این بدان معناست که هر کسی کالایی که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تأمین و وارد کرده را با قیمت بالاتر از قیمت عادی عرضه کند، تخلف است. تغییر نرخ ارز در کشور بر روی آنها تأثیری ندارد زیرا ما قبلاً ارز را به آنها دادهایم و از دستگاههای نظارتی خواستهایم در صورت مشاهده هرگونه گرانفروشی کالاهای اساسی که ارز ترجیحی دریافت کردهاند، برخورد کنند.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: قیمت ارز کالاهای اساسی در حال حاضر ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است و همه کالاهایی که به شبکه توزیع میرسند، باید حتماً با قیمت مصوب به فروش برسند. بازرسان سازمان حمایت نیز باید به فروشگاهها و مغازهها وارد شوند تا از گرانفروشی جلوگیری کنند.
وی افزود: افراد و واحدهای صنفی در زمینه بازرگانی و صنفی موظف به رعایت قیمتهای مصوب برای کالاهای اساسی هستند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با متخلفان از ابتدا تا انتها به آنها برخورد خواهد شد، به این معنا که از سردخانهداران، انبارداران، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان برخورد میشود. دولت هم با متخلفان برخورد خواهد کرد.
امراللهی در بخش دیگری از بحث به قیمت گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: قیمت لاشه گوشت گوسفندی بین ۴۶۰ تا ۵۵۰ هزار تومان است، اما اگر تفکیک شود، قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا است. همچنین در میادین میوه و تره بار، هر کیلوگرم لاشه گوشت گرم گوسفندی با قیمت ۲۸۲ هزار تومان به فروش میرسد و در فروشگاههای زنجیرهای، گوشت بسته بندی کیلویی با قیمت ۳۱۵ هزار تومان به فروش میرسد.
وی در پایان تأکید کرد: در مورد مرغ هم، زیرا نهادههای بخش طیور با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تأمین میشود، هیچ مشکلی در تأمین، توزیع و قیمت وجود ندارد.