تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798165959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

« تاریخچه و وضعیت کنونی علویان سوریه» بررسی می شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > اندیشکده ها در پژوهشکده تاریخ اسلام؛
« تاریخچه و وضعیت کنونی علویان سوریه» بررسی می شود
نشست «بررسی تاریخچه و وضعیت کنونی علویان سوریه» به همت گروه تاریخ جریان‌های فکری پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار خواهد شد.



 این نشست که سید موسی علیزاده طباطبائی و عباس برومند اعلم در آن سخنرانی خواهند کرد، روز شنبه پنجم مهر ماه از ساعت 17 تا 19 در محل پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار خواهد شد.
 
یکی از فرق اسلامی که امروز در سوریه و برخی کشورهای اسلامی دیگر وجود دارد، فرقه نصیریه یا علویان است. اطلاعات صحیح درباره این فرقه بسیار کم است و تحقیقات درباره آن نیز در دهه‌های اخیر شروع شده است و پژوهش‌های موجود درباره این فرقه، در ایران انگشت‌شمار است. شرح عقاید این فرقه که هنوز بقایای ایشان در جبال سوریه ساکن هستند، به تفصیل در کتب ملل و نحل آمده است، اما به نظر می‌رسد اطلاعات مربوط به این فرقه و عقایدشان، به دلیل عزلت‌گزینی و گوشه‌نشینی آنان، مغلوط و گاه حتی متناقض است.
 
فرهنگ معین درباره این فرقه چنین آورده است: نصیریه یا علویه یا علویین: متکلمان شیعه و سنی درباره نصیریه و عقاید آنان مطالب متناقض نوشته‌اند. از نوشته بعضی از قدما و متکلمان چنین بر می‌آید که این فرقه از پیروان عبدالله‌بن سبا هستند و بعضی آنان را از فرق زیدیه به شمار می‌آورند. بعضی نوشته‌اند فرقه‌ای از غلات هستند و معتقدند که حق تعالی در ذات امیرالمؤمنین علی (ع) حلول کرده و گویند ظهور روحانی در جسمانی، مطلبی است غیر قابل انکار؛ مانند ظهور جبرئیل به صورت دحیه کلبی؛ و چون علی و اولادش از سایر معصومان برترند و وابسته به اسرار ربانی و مؤید به تأیید الهی می‌باشند، حق به صورت علی ظهور کرد. بعضی نوشته‌اند نصیریه، تابع محمد بن نصیر نمیری‌اند و او امام علی النقی را رب و خود را مُرسَل از طرف او خواند. بعضی گویند نام فرقه‌ای است که به نبوت محمدبن نصیر معتقد هستند. امروز گروهی از نصیریه در شمال سوریه سکونت دارند. بعد از کشتاری که ترک‌ها از علویین کردند، نام علویین به نصیریه بدل شد و بعد از 412 سال، یعنی پس از پایان جنگ جهانی (1918)، دوباره این فرقه نام علویین به خود نهادند.
 
اما علویان تمام نسبت‌هایی را که به آن‎ها داده شده به نقد می‌کشند و رد می‌کنند و خود را شیعیان اثناعشری می‌دانند و با تمام دیدگاه‌های تشیع اثناعشری موافقند و در این زمینه کتاب‌های فراوانی نوشته‌اند. علویان اظهار می‌دارند اختلافی بین آنان و بقیه برادران مسلمانشان در جوهر دین نیست و اصول دین نزد آن‌ها همان اصول پنج‌گانه نزد همة امامیان است که عبارت از توحید، عدل، نبوت، امامت و معاد است. آنان خداوند را از هر شباهتی با مخلوقات منزه می‌دانند؛ به نبوت سید پیامبران، حضرت محمد (ص)، و امامت امامان دوازده‎گانه از اهل بیت طاهر پیامبر اعتراف دارند؛ بیشتر علوی‌ها نه حلول و نه تناسخ را قبول ندارند و صوفیان آن‌ها هم قائل به تجلی اند (نه حلول)؛ علویان نام حقیقی خود را علویون عنوان می‌کنند و معتقدند اسم نصیریه از ناحیه دشمنان به آن‌ها اطلاق شده است. در کتاب من وحی الحقیقة المسلمون العلویون آمده است: «شهرستانی با اینکه شرط کرده بود دربارة همة مذاهب از کتاب‎های خودشان نقل مطلب کند، ولی دربارة علوی‌ها بدون استناد به کتاب‌های آن‌ها مطالبی را به آن‌ها نسبت داده است.» 
 
سخنرانان در این نشست درباره چگونگی به قدرت رسیدن علویان، دلایل تثبیت و تداوم قدرت در ساختار سیاسی سوریه،  نقش علویان در تحولات اخیر منطقه سخن خواهند گفت.
 
پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان ولیعصر، خیابان توانیر، خیابان برادران، کوچه شهروز واقع شده است. 
 



۱۳۹۳/۶/۳۰ - ۱۵:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن