تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798495520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اکران نسخه بازسازی شده فیلم گاو


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اکران نسخه بازسازی شده فیلم گاو


امسال این لذت برای تماشاگران حرفه‌ ای‌ تر سینما دوچندان شده است، چرا که آنها می‌ توانند پس از ۴۵ سال نسخه بازسازی شده فیلم «گاو»، اثر تامل برانگیز داریوش مهرجویی را روی پرده نقره‌ ای سینما ببینند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شیکه خبر،  سینما رفتن در تعطیلات نوروز همیشه برای علاقه‌مندان هنر هفتم لذت بخش است، اما امسال این لذت برای تماشاگران حرفه‌ای‌تر سینما دوچندان شده است چراکه آنها می‌توانند بعد از 45 سال نسخه بازسازی شده ی فیلم «گاو» اثر تامل برانگیز داریوش مهرجویی را روی پرده نقره‌ای سینما ببینند.


هرچند مخاطبان جدی سینما بارها فیلم «گاو» را دیده‌ اند، اما اکران عمومی این فیلم در گروه «هنر و تجربه» لذتی دیگر دارد. سال 1348 که این فیلم به عنوان یکی از آثار موج نو سینمای ایران معرفی شد، نظر منتقدان بسیاری را جلب کرد.

همزمان با اکران این فیلم، بخشی از این نظرها را مرور می‌کنیم:

مهرجویی خود درباره ساخت فیلمش گفته است: «ساعدی بود که نخستین بار ساختن فیلمی از روی داستان «گاو» را به من پیشنهاد کرد و مرا به تعمق واداشت. من می توانستم قبول کنم یا رد کنم، در هر حال آنچه مرا وادار به ساختن آن کرد، وابستگی و ارتباطی بود که بین طرز تلقی خودم و او می دیدم.»


فیلم سینمایی گاو، اثر داریوش مهرجویی

اما زنده یاد هوشنگ کاووسی در مقاله‌ای با عنوان "«گاو» در یک قدمی یک فیلم فوق‌ العاده" به تحسین از آن پرداخت: «... فیلم مهرجویی را که تماشا می کنم، آن را در یک فضای غنی و گسترده صمیمی می‌یابم و اندیشه‌ هایش را که با مرکب نور بر پرده سینما نوشته می‌ شود، با چشم روح می‌ خوانم و به خاطر راستگویی‌ هایش به او تبریک می‌ گویم و با صمیمیتی که فیلمش به ما می‌ آموزد، دستش را می‌ فشارم...»


این صاحب نظر سینما در بخش دیگری از نوشتار خود آورده است:«جهان فیلمی که دایوش مهرجویی می‌ سازد، یک جهان سه بعدی است که دوربین تا عمق زندگی فردی و جمعی افراد پیش می‌ رود. این افراد و آدم‌ ها که با غریزه‌ های طبیعی‌ شان زندگی می کنند و با هم هم دردند و در میانشان خائن نیست.»


هوشنگ حسامی نیز در مقاله‌ای با نام «گاو نقطه‌ای تاریخی در سینمای ایران» به قدردانی از آن می‌ پردازد:
فیلم سینمایی گاو بار دیگر اکران می شود، این بار با نسخه بازسازی شده


«عاقبت لحظه تاریخی در سینمای فارسی فرا رسید و ما اکنون می‌توانیم به راحتی ادعا کنیم یک فیلم قابل ارائه در بازارهای جهانی در دست داریم. فیلم «گاو» بی شک یک سینمای سالم و راستین، قابل قبول و سینمایی برخوردار از تکنیکی آگاهانه است. فیلم گاو یک تحول اساسی و فوق‌ العاده عظیم را در سینمای این ملک سبب شده و ما قبل از آنکه حرف‌ هایمان را درباره گاو بگوییم، صمیمانه دست داریوش مهرجویی را به علت شکل دادن این تحول بزرگ می‌ فشاریم...»


حسامی همچنین در مقاله خود نوشته است: «داریوش مهرجویی با فیلم خوب «گاو» خود را به عنوان یک فیلمساز آگاه و روشنفکر تثبیت می‌کند. فیلم او سرشار از لحظات سینمایی است چنانکه می‌توان آن را با آثار خوب و برگزیده سینمای غرب مقایسه کرد. «گاو» در قصه در ارائه قصه در پرورش آدم‌های بازی و در ایجاد فضای سینمایی مطلق، توفیق دارد. قصه «گاو» یک ریشه عرفانی دارد و جدا از آن رابطه عاطفی انسان با انسان، انسان با حیوان و انسان با شیء را به نحوی بارز و مسلط بازگو می‌کند. در فیلم «گاو» عرفان شرق از یک سو و روابط عاطفی انسان از سویی دیگر، نمود می‌کند و مهرجویی به شکلی آگاهانه و دقیق یک محیط بسته و محدود و گرفتار را تصویر می‌کند.»


فریدون رهنما نمایشنامه‌نویس، فیلمنامه‌نویس و منتقد نیز درباره اهمیت «گاو» در چند بند نوشته است که بعضی از آنها را بازخوانی می‌کنیم:

«..."گاو" نسخه دوم و یا سوم یا چهارم یک فیلم غربی و یا وصله‌هایی از چند فیلم نیست با آن چاشنی‌های ایرانی نما که می‌دانید و تاثیری اگر هست، به شکل الهام است نه به شکل تقلید.


فیلم فقط معرکه گیری نیست، اندیشه در کار است و از همه مهمتر کوششی. تا مقام تصویر و در نتیجه مقام سینما تا آنجا که ممکن باشد، تنزل نکند.


اگر به آن اقبال شده است، این اقبال به شکلی یک نوع هماهنگی ویژه میان بی سوادان و نوسوادان و کهنه سوادان نبوده است.

فیلم سینمایی گاو بار دیگر اکران می شود، این بار با نسخه بازسازی شده


خلاصه از فیلم های بسیار نادر است که در وجود آن کس که هنوز کلمه فرهنگ و تمدن ایران بی اثر نیست، ایجاد شرمندگی نمی کند.»


پرویز دوایی نیز دو نقد درباره «گاو» دارد. یک بار تحت عنوان «دریچه‌ ای دیگر به سوی نور» که در آن می‌نویسد:

«اقبالی که عامه مردم به گاو نشان می‌دهند، این صف درازی که پشت گیشه درست شده و خلاصه این چویی که توی دهن‌ها افتاده و کارکرد فیلم واقعا جای همه جور خوشحالی دارد. فروش گاو دور از هر گونه مته به خشخاش گذاشتن و انتقاد ازاین جور حرف‌ها می‌تواند عامل مهم دیگری برای تحرک دادن به سینمای ما و راه انداختن این سینما در جهتی سوای سینمای کنسرو کاباره‌ای باشد...


موفقیت مالی گاو که می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای آن که تهیه کننده‌های ما از صرف سرمایه به خاطر فیلم غیر کاباره‌ای وحشت خود را از دست بدهند. ای بسا که این کار اشاعه پیدا کند و یک عده جوان صاحب ذوق که در بازار تجارتی فیلم فارسی محلی برایشان نیست، بتوانند در سینمای دیگری محل و مجال حرف زدن پیدا کنند...


دوایی در نقد دیگری با عنوان «فیلم گاو هنوز سینمای مولف نیست» نکات تازه‌ای را مورد بحث قرار می‌دهد:


«گاو فیلم خوبی است، این سخن در آغاز کلام برای تعیین تکلیف لازم به نظر می‌رسد و نیز نویدی است در این مایه که فیلم فارسی نخستین روایت گران راستین خود را کم کم باز می‌یابد. آنک «قیصر» و اینک «گاو».»

فیلم سینمایی گاو بار دیگر اکران می شود، این بار با نسخه بازسازی شده


پرویز نوری، دیگر منتقد و کارشناس سینما نیز در مقاله‌ ای با نام «سینمایی دیگر در سینمای ما» فیلم را می‌ ستاید؛ او یکی از امتیازات فیلم را بازی بازیگران آن دانسته و نوشته است:


«... از امتیازهای فیلم یکی بازی عزت الله انتظامی است در نقش مش حسن که به توصیف نمی‌آید. عمیق، قوی و صادقانه است.در فصل‌های اختتامیه آنجاکه به قالب گاو در می‌آید، بازی او تن را می لرزاند و نیز فیلمبرداری بسیار درخشان فریدون قوانلو که فکر می‌کنم نقش عمده‌ای داشته است در القای اتمسفر لازم به تماشاچی. همینطور نمی‌شود از بازی سایر هنرپیشه‌ها ذکری به میان نیاورد: جمشید مشایخی، علی نصیریان، خسرو شجاع زاده، زنده و با روح بازی کرده‌اند.»

پی نوشت: بخشی از این مطلب از تاریخ سینما ایران نوشته جمال امید نقل شده است.   منبع: ایسنا


سه شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن