محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852480911
چرا خداوند با وجود وعده عذاب به انسان انتقام جو نیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آیتالله جوادی آملی تشریح کرد:
چرا خداوند با وجود وعده عذاب به انسان انتقام جو نیست؟
عذابی که خداوند در روز قیامت سخن میگوید در حقیقت نمود و نمایشی از اعمال انسان است.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیتالله جوادی آملی در سلسله جلسات درس تفسیر خود در تفسیر آیات 65 تا 74 سوره «غافر» روز یکشنبه، 16 اسفند ماه، بیان کرد: قرآن همه بخشهای جهان را که آیات الهی هستند چه انفسی و چه آفاقی تبیین میکند. آیات آفاقی بعضیها با بعض، آیات انفسی با بعض دیگر از آیات انفسی و مجموعه این دو گروه آیات را نیز با یکدیگر تبیین و تفسیر میکند. آیات تدوینی قرآن کریم نیز یکدیگر را تبیین و تفسیر میکنند یعنی سورهها مکی و سورههای مدنی هم خودشان و هم دیگر آیات را تفسیر و تبیین میکنند. وقتی آیات قرآنی بعضی مفسر بعض شد و عصاره قرآن روشن شد این آیات تدوینی یعنی قرآن کریم آن آیات تکوینی یعنی خلقت را تفسیر میکند یعنی این آیات تدوینی یعنی قرآن کریم آسمان، زمین، دنیا، آخرت، انسان، ملک، بهشت و جهنم را شرح میدهد. آنها آیات تکوینی خدای سبحان هستند و قرآن آیات تدوینی خداوند است. بنابراین در این چرخه سه کار انجام میشود اول اینکه آیات تکوینی؛ چه آفاقی، چه انفسی هر کدام با هم هماهنگ میشوند در مرحله دوم نیز مجموعه این آیات هم با هماهنگ میشوند و در مرحله سوم کل نظام میشود «ما امرنا الا الواحده». در مورد آیات تدوینی یعنی قرآن کریم هم همین اتفاق میافتد یعنی آیات مکی و آیات مدنی هر کدام با هم هماهنگ میشوند سپس مجموع آنها نیز با هم هماهنگ میشوند و در نهایت نیز کل قرآن میشود امر واحده. این کلمه واحده آن امر واحد را تشریح میکند، تبیین میکند و تفسیر میکند. لذا قرآن کریم بعد از مساله توحید فوراً آیات آفاقی را تشریح میکند و در مورد آسمان و زمین سخن میگوید سپس به مساله آیات انفسی و پیدایش انسان، بدن، روح و چگونگی خلق انسان سخن میگوید بعد ارتباط اینها را با هم بازگو میکند و میفرماید کسی که این نظام را آفرید و کسی که این آیات را نازل کرد و این آیات را برای شرح و تفصیل آن نظام نازل کرد شما را به خودش دعوت کرد.
وی اضافه کرد: در این آیات وجود مبارک پیامبر فرمود من نهی شدم «قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَمَّا جَاءَنِيَ الْبَيِّنَاتُ مِنْ رَبِّي؛ بگو: مرا نهى كردهاند كه چيزهايى را كه سواى خدا مىپرستيد پرستش كنم، در حالى كه از جانب پروردگارم براى من دلايلى روشن آمده است.» اما نفرمرد که از طرف چه کسی نهی شده است و چه کسی او را از چنین کاری باز داشته است و در ادامه آیه نیز سخن از امر میکند اما سخنی از این نمیکند که آمر این امر چه کسی بوده است «وَأُمِرْتُ أَنْ أُسْلِمَ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ؛ و به من فرمان دادهاند كه در برابر پروردگار جهانيان تسليم باشم.» دلیل عدم مشخص کردن این آمر و ناهی به خاطر عظمت اوست اما به هر حال در همین آیه دو بار از کلمه رب استفاده کرد تا اشاره کند که آن آمر و ناهی همان رب العالمین است.
این مفسر قرآن کریم عنوان کرد: در آیه بعد این رب العالمینی که پیامبر را نهی کرده و به او دستور داده است اینگونه معرفی میشود «هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ يُخْرِجُكُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّكُمْ ثُمَّ لِتَكُونُوا شُيُوخًا وَمِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفَّى مِنْ قَبْلُ وَلِتَبْلُغُوا أَجَلًا مُسَمًّى وَلَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ؛ اوست آن خدايى كه شما را از خاك، سپس از نطفه، سپس از لخته خونى بيافريده است. آنگاه شما را كه كودكى بوديد از رحم مادر آورد تا به سن جوانى برسيد و پير شويد. بعضى از شما پيش از پيرى بميريد و بعضى به آن زمان معين مىرسيد و شايد به عقل دريابيد.» در حقیقت این آیه که در تشریح آیات تکوینی انفسی قرآن کریم است بعد از آیات تکوینی آفاقی است که در مورد خلق آسمان و زمین در آیات 63 به بعد ذکر کرده بود میباشد «اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ قَرَارًا وَالسَّمَاءَ بِنَاءً وَصَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ وَرَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَتَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ» فرمود بالاخره آسمان و زمین با اراده الهی میچرخد و همه پرندگانی که در آسمانها هستند و بدون هیچ تکیهگاهی در آسمانها هستند خدا نگه میدارد.
وی افزود: بعد از بیان آیات تکوینی انفسی فرمود که ما همه اینها را خلق کردیم تا انسان عاقل شود و تفکر کنید و در مورد آیات آفاقی نیز همین بیان را داشت و هدف آن را شکر و سپاس خداوند ذکر کرده بود. بعد خداوند برهان اقامه میکند که او کسی است که زنده میکند و میمیراند و آنچه را که الان احیا کرده است مرده بودهاند « هُوَ الَّذِي يُحْيِي وَيُمِيتُ فَإِذَا قَضَى أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ» و به آنها فرصتی داده شده است فرصتی که زمان مشخص و پایان مشخصی دارد که وقتی آن زمان برسد دیگر تقدم و تأخر نخواهد داشت «فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَ» معنای به عقب انداختن یا «یستاخرون» در این آیه مشخص است یعنی زمانی که وقت و زمان مرگ فرا برسد مرگ و موت به تعویق نمیافتد و همان زمان جان انسان گرفته میشود اما معنای «لایستقدمون» در اینجا چیست؟ به نظر میرسد اگر قرار باشد معنای لفظی آن را در نظر بگیریم باید این مساله محال باشد به خاطر اینکه وقتی که زمان چیزی فرا رسیده است دیگر جلو انداختن معنایی ندارد، وقتی زمانی مرگ فرا رسیده است دیگر اینکه بخواهیم قبل از این زمان فرا رسیده مرگ را تصور کنیم محال است بنابراین گفته شده است که اصلاً بخش دوم یعنی همان «لایستقدمون» برای معنا کردن قسمت اول آمده است یعنی همانطور که تقدیم مرگ محال است تأخیر آن از زمانی که وقت آن رسیده است نیز محال است.
آیت الله جوادی بیان کرد: خداوند میفرماید اگر چنانچه بررسی شود مشخص میشود که هیچ چیزی جدای از جان انسان نیست آنچه در نظام هستی راه پیدا میکند همه با هم مرتبط هستند و همینطور با انسان. اینطور نیست که هر چه انسان در این نظام انجام میدهد از او جدا باشد کل نظام یک نظام هماهنگ است بنابراین انسان اگر بد کرد یا خوب انجام داد آن بد یا خوب به عنوان بخشی از جهان شمرده خواهد شد و اینطور نیست که تمام بدیها و خوبیهای انسان از دیگر ابعاد وجودی انسان یعنی از عقیده، اخلاق، حقوق و فقه از انسان جدا باشد. انسان شنیده است که در جهنم غل و زنجیری وجود دارد اما نمیداند که این غل و زنجیر همان چیزی است که انسان آن را دارد با دست خودش برای آخرت خودش میسازد تا در آنجا به دست و گردن خود بیندازد. مثلاً خداوند فرمود «سَيُطَوَّقُونَ مَا بَخِلُواْ بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ» این غل و زنجیرها همان بخلی است که انسان در دنیا داشت. این زنجیر بخل در قیامت در حقیقت همان زنجیر بخلی است که انسان در دنیا به دست و پای دیگری میبست و مشکلی برای جامعه ایجاد میکرد. در سوره مبارکه جن آمده است که خود ظالم و قاسط هیزم جهنم میشود «وَأَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَبًا» حطب یعنی هیزم. این فقط بخشی از اسرار جهنم است و انسان همه اسرار جهنم را نمیداند و خدا نکند که انسان بخواهد این اسرار را بداند و آنها را از نزدیک ببیند. در سوره مبارک نساء نیز آمده است «إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَى ظُلْمًا إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَارًا وَسَيَصْلَوْنَ سَعِيرًا» باطن گناه آتش است اگر باطن گناه آتش است و کل این اعمال با یکدیگر و نظام هماهنگ هستند اغلالی که در اینجا مطرح است هیزمی که در آنجا مطرح است ناری که در سوره نساء مطرح است محصول همان سیئات و گناه خواهد بود. پس این حرفی که گاهی اوقات در برخی از رسانهها نوشتاری و تصویری گفته میشود که این خدایی که انسان را اینگونه که در قرآن بیان شده است عذاب میکند، خدای انتقام جویی است و از این گونه حرفها اصلا صحیح نیست چرا که اینها اصلاً نمیدانند که این آبرو بردن، این مال مردم خوردن، نیش زدن به مردم، اختلاص بیت المال این خودش ذقوم است لذا فرمود این آتش اعمال خود شماست و ما در اینجا بساط آهنگری نداریم. اینطور نیست که ذات اقدس اله در صدد انتقام باشد بلکه این آتش و این عذابها همه اعمال خود انسان است.
شفقنا
۱۸/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
صفحات پیشنهادی
چیستی روانشناسی،چرایی و چگونگی پرداختن به آن در بستر انسانشناسی
یادداشت چیستی روانشناسی چرایی و چگونگی پرداختن به آن در بستر انسانشناسی شناسهٔ خبر 2510160 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۰ دین و اندیشه > سایر مقاله چیستی روانشناسی چرایی و چگونگی پرداختن به آن در بستر انسانشناسی به رابطه روانشناسی و انسان شناسی می پردازد به گزارش خبرگبا وجود علم خدا،چرا فرشتگان را نگهبان گماشته است؟
حدیث با وجود علم خدا چرا فرشتگان را نگهبان گماشته است وجود فرشتگان نگهبان موجب میشود که انسان از نافرمانى خدا بيشتر خوددارى و اجتناب كند بداند آنها گواهى مىدهند و فرشتگان بسيارى از آسيبها را از بندگان دفع میكنند به گزارش سرویس دینی جام نیوز امام جعفر صادق عليهالسلچرا خداوند در قرآن واژة تدبّر را فقط در مورد قرآن به کار برده است؟
چرا خداوند در قرآن واژة تدبّر را فقط در مورد قرآن به کار برده است در باره قرآن تدبّر شود یعنی آیه به آیه خود قرآن ملاحظه شود با پیش فرضهای قبلی و معلومات پیشساختة ذهنی نباید به سراغ قرآن رفت واژة تدبّر که چهار مورد در قرآن آمده 1 وتنها در مورد قرآن به کار رفته است و درچرا بین حقوق زن و مرد در اسلام تناقض وجود دارد؟
پرسمان چرا بین حقوق زن و مرد در اسلام تناقض وجود دارد زن میتواند با صلاحدید خود و اطرافیانش تقاضای مرد را رد کرده یا قبول کند به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالات مطرح رد بین برخی جوانان اینکه چرا بین حقوق زن و مرد در اسلام تناقض وجود دارد پاسخ در مورد تناقض بین حقوقرئیس آموزش و پرورش چرام عنوان کرد عدم وجود مرکز دارالقرآن در چرام
رئیس آموزش و پرورش چرام عنوان کردعدم وجود مرکز دارالقرآن در چرامرئیس آموزش و پرورش چرام گفت در بحث فضای آموزشی پژوهشگرای دانشآموزی و مرکز دارالقرآن جایگاهی نداریم که با توجه به اهمیت حوزه پرورشی و دارالقرآن انتظار داریم آموزههای دینی در بین دانشآموزان در بخش فرهنگی نهادینهخادم مسجد تجلی خداوند در میزبانی از مهمانان است
حاجعلیاکبری در اجلاس خادمان بهشت خادم مسجد تجلی خداوند در میزبانی از مهمانان است شناسهٔ خبر 2510043 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۰ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها اجلاس خادمان بهشت صبح دهم اسفندماه در مصلی امام خمینی ره با حضور دو هزار خادم مسجد استان تهران برگزار شدچرا جهنم ابدی است؟
پرسمان چرا جهنم ابدی است بین جرم و مجازات رابطه تکوینی و رابطه علّی وجود دارد به گزارش سرویس دینی جام نیوز چنین به نظر می رسد ابدی بودن جهنم ظلم به بنده ها است چون در مقابل یک گناه باید از عذاب نامحدود و ابدی رنج بکشند در حالی که مدت زمانی که در این دنیا هستند محدود وفلسفه علم موجود غرب از دین گرفته شده است
نشست بررسی جایگاه علم در تمدن اسلامی فلسفه علم موجود غرب از دین گرفته شده است شناسهٔ خبر 2502511 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۱ دین و اندیشه > اندیشکده ها در بحثهای معرفتشناسی و فلسفه علم غرب علم بر اساس پیشفرضها گرایشها و شرایط تاریخی شکل میگیرد بنابراین علاوه بر ایبرگزاری دومین جشنواره حضرت شاهچراغ(ع) در سال 94
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۶ معاون تبلیغات وارتباطات اسلامی آستان مقدس احمدی و محمدی ع از برگزاری دومین جشنواره ادبی هنری حضرت شاهچراغ ع در هفت رشته و در گستره ملی خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه فارس علی خواجه نژادیان در جمع خبرنگاران با اشاره به شأنمهندس؛ انسان مثالی دوره جدید
گفتاری از داوری اردکانی مهندس انسان مثالی دوره جدید شناسهٔ خبر 2506190 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ دین و اندیشه > اندیشمندان از قرن هفدهم و هجدهم در اروپا تفکر تکان عظیمی خورده است و تلقی انسان دگرگونی عجیبی پیدا کرده است در این دوران است که مثال انسان مهندس است شأنپست ترین خصلت انسانی
معارف پست ترین خصلت انسانی بدترین خصلت برای انسان حرصی است که او را بی تاب کند و ترسی است که بند دلش را پاره کند به گزارش سرویس دینی جام نیوز بدترین خصلت برای انسان حرصی است که او را بی تاب کند و ترسی است که بند دلش را پاره کند همان خدایی که به ما و فرستادهاش پیامبرکتاب وحدت وجود به روایت ابنعربی و مایستر اکهارت به چاپ هفتم رسید
کتاب وحدت وجود به روایت ابنعربی و مایستر اکهارت به چاپ هفتم رسید شناسهٔ خبر 2510499 سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۰ دین و اندیشه > سایر کتاب وحدت وجود به روایت ابن عربی و مایستر اکهارت تألیف دکتر قاسم کاکایی که مدتها چاپ ششم آن نایاب شده بود از سوی انتشارات هرمس به چاپ هفتم رسجایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی بررسی میشود
در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی جایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی بررسی میشود شناسهٔ خبر 2511291 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ دین و اندیشه > اندیشکده ها نشست هم اندیشی جایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی از طرف گروه مطالعات قرآنی و حديث پژوهشگاه علومچرا روز ولادت حضرت زینب(س) روز پرستار نامگذاری شده است؟
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ یک کارشناس دینی تبیین سجایای اخلاقی و رفتاری حضرت زینب س را در الگوسازی برای زنان و دختران جامعه حایز اهمیت دانست حجتالاسلام علی آقامحمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان با بیان این مطلب اظهار کرد بانوان ایرانچرا پیامبر(ص) با زن پسرخواندهاش ازدواج کرد؟
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۲ مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی به این پرسش که چرا پیامبر ص با زینب زن پسرخواندهاش ازدواج کرد و آیا درست است که میگویند پیامبرعاشق او بود پاسخ داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرکز قبل از بیان جواب سوال فوق در مقدمهای بیان کرد ییونسی: مدارک ماجرای زهرا کاظمی موجود است و عدالت خداوند درباره برخی ها اجرا شد /برخی عناصر تندرو در مراکز قدرت
یونسی مدارک ماجرای زهرا کاظمی موجود است و عدالت خداوند درباره برخی ها اجرا شد برخی عناصر تندرو در مراکز قدرت نفوذ کردهاند حضور مداحان افراطی در صدا و سیما محدود شده است دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی با بیان این که بخشی از شعارهای اساسی دولت تیکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ به «جامعه شناسی تاریخی» میپردازد
یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ به جامعه شناسی تاریخی میپردازد شناسهٔ خبر 2506515 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها چهل و نهمین نشست یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ با موضوع جامعه شناسی تاریخی برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر چهل و نهم-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها