واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جذب سرمایه گذار، اولویت اول مدیریت شهری روزنامه ایمان در شماره روز چهارشنبه در ستون سرمقاله مطلبی با عنوان «جذب سرمایه گذار، اولویت اول مدیریت شهری» را به قلم ولی الله بیاتی رییس شورای اسلامی شهر قم به رشته تحریر درآورده است.
در این مطلب می خوانیم:
در شهر قم زمینه های بسیار مساعدی برای سرمایه گذاری داریم که از آن جمله می توان به بلوار پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد، این بلوار حدود یک میلیون و 200 هزار مترمربع زمین قابل سرمایه گذاری دارد. پروژه شهید روحانی یکی دیگر از پروژه های بسیار مناسب برای سرمایه گذاری است. از طرف دیگر شهرداری یک زمین هایی در سطح شهر قم و پردیسان دارد که قابل سرمایه گذاری است و باید در این خصوص اقدامات لازم انجام شود.
موضوع مهم دیگر این است که با توجه به شرایطی که به کشور ما تحمیل شده، محدودیت های بودجه ای برای دولت پیش آمده که به همین دلیل نمی توانیم امیدوار باشیم که دولت بتواند به تمام تعهدات خود برای اختصاص بودجه مناسب به پروژه های عمرانی شهر عمل کند. پروژه های سنگین دیگری هم در قم در حال اجراست که از آن جمله می توان به مترو، مونوریل و دیگر پروژه ها اشاره کرد. سالانه 200 میلیارد تومان هم مدیریت شهری هزینه های جاری دارد که باید آن هم تامین شود. بر همین اساس در شورای چهارم در بحث سرمایه گذاری به این جمع بندی رسیدیم که جذب سرمایه گذار باید اولویت اول شورا و شهرداری باشد.
با توجه به مواردی که در بالا مطرح شد، به این نتیجه رسیدیم که باید اقداماتی منسجم برای موضوع سرمایه گذاری در مدیریت شهری انجام شود. به همین منظور ستادی را تشکیل دادیم به نام ستاد عالی تامین منابع، در این ستاد شخص شهردار به همراه معاونین، رییس شورا به همراه 13 نفر از اعضای آن در این ستاد عضو هستند. هدف از تشکیل این ستاد این است که در درجه اول امکانات سرمایه گذاری در سطح شهر شناسایی شود و فرآیندها نیز تا حد ممکن کوتاه گردد. وظیفه ستاد تسهیل امور است تا فرآیند جذب سرمایه گذار در شهرداری کوتاه شود.
شهرداری قم مناطق مختلفی را دارد و سازمان های متعددی هم تحت پوشش شهرداری قرار دارد. لذا اعلام کرده ایم که هر منطقه و سازمانی باید خودش برای جذب سرمایه گذار برنامه داشته باشد؛ یعنی اعلام کند که مثلا در طول سال 94 می خواهد از طریق سرمایه گذاری چه میزان درآمدزایی داشته باشد. مثلاً منطقه 4 باید برود زمین ها را شناسایی کند، تراکم را مشخص نماید و بیاورد در ستاد عالی فقط تصویب شود. سازمان های شهرداری را هم موظف کرده ایم که برای درآمدزایی برنامه داشته باشند و محوریت کار هم باید جذب سرمایه گذار باشد.
امروزه در همه جای دنیا برای جذب سرمایه گذار، همایش و سمینارهایی را هم برگزار می کنند. ما در شهر قم برگزاری همایش یا سمینار را موکول کرده ایم به زمانی که این سیستم در مدیریت شهری قوی شد؛ یعنی زمانی که مطمئن شدیم که در مجموعه شورا و شهرداری آمادگی کامل برای پاسخگویی سریع به سرمایه گذار وجود دارد، آن وقت یک همایشی حتی در سطح بین المللی برگزار خواهیم کرد تا هم سرمایه گذاران داخل کشور و هم سرمایه گذاران خارجی دعوت شوند و فرصت های سرمایه گذاری در قم را به آنان معرفی کنیم.
از سوی دیگر، سرمایه گذاران راجع به سرمایه گذاری هایی که از قبل در قم انجام شده است، خاطرات خوبی ندارند، سعی ما برای رفع این ذهنیت است و اولویت اول هم تامین منافع برای سرمایه گذار می باشد. سرمایه گذار در هرجایی که سرمایه گذاری کند، اگر سود و منفعت نداشته باشد، نمی آید، ما نباید فقط به سود خودمان فکر کنیم، هر دو طرف باید از یک سرمایه گذاری سود ببرند که این به نفع شهر تمام می شود. امروز همه اعضای شورای چهارم به این جمع بندی رسیده اند که باید در بحث سرمایه گذاری همت مضاعفی انجام دهند.
از سوی دیگر، به هیچ عنوان قصد نداریم کار موازی انجام دهیم. سعی ما این است که با ستاد سرمایه گذاری که در استان تشکیل شده کاملا هماهنگ باشیم و در مواقعی که نیاز است ما به آن ها کمک کنیم و هر جا که لازم بود آن ها اعلام کرده اند که به کمک ما خواهند آمد. البته ما دست نیاز خود را به سوی همه مدیران استانی دراز کرده ایم و واقعا باید آن ها در این خصوص به مدیریت کمک کنند.
یکی از دغدغه های مدیران استان قم باید موضوع سرمایه گذاری باشد، چه دستگاه های خدمت رسانی مثل برق، گاز و آب و چه دستگاه های مدیریتی، باید در این خصوص همت داشته باشند. استاندار قم در جلساتی متعددی که باهم داشتیم، اعلام آمادگی کامل کردند و به معاونان خود نیز ابلاغ نموده اند. به ما هم قول داده که در هر کاری که شما وارد شوید، مدیران ادارات را پای کار خواهم آورد و این کمک می کند تا روند سرمایه گذاری در قم روند رو به رشدی باشد.ک/1
/8138/ 6133/
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]