محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842067652
صراط مستقیم چیست/ از اهل بیت(ع) پيشى نگيريد كه گمراه مى شويد و از آنان عقب نمانيد كه هلاك مى گرديد
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه هر هفته با نهج البلاغه/
صراط مستقیم چیست/ از اهل بیت(ع) پيشى نگيريد كه گمراه مى شويد و از آنان عقب نمانيد كه هلاك مى گرديد
خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: امام علی(ع) در خطبه 97 نهج البلاغه می فرمایند: اهل بيت پيغمبر را بنگريد! از آن سمت برويد كه آنها مى روند، قدم به جاى قدم آنان بگذاريد، آنها شما را از جاده هدايت بيرون نمى برند و به جاهليت باز نمى گردانند، اگر سكوت كردند سكوت كنيد و اگر قيام نمودند بپاخيزيد، از آنها پيشى نگيريد كه گمراه مى شويد و از آنان عقب نمانيد كه هلاك مى گرديد.
امام علی(ع) در خطبه هشتاد و ششم نهج البلاغه می فرمایند: اى بندگان خدا محبوبترين بندگان نزد خداوند كسى است كه او را در راه پيروزى بر هوسهاى سركش نفس يارى كرده، آنكس كه جامه زيرينش اندوه در برابر مسئوليتها و جامه روئينش ترس از خداست. چراغ هدايت در قلبش روشن شده و وسائل لازم براى روزى كه در پيش دارد فراهم ساخته دورها را براى خود نزديك و شدائد را بر خود آسان نموده است. به اين جهان نگاه كرده حقايق آنرا با ديده بصيرت ديده، بياد خدا افتاده و اعمال نيك فراوان به جا آورده، از سرچشمه گوارا خود را سيراب نموده: سرچشمه اى كه به آسانى در اختيارش قرار گرفته از آن نوشيده است، از راه هموار و مستقيم قدم برداشته جامه شهوات از تن بيرون كرده و به جز يك غم از تمام غمها خود را بر كنار داشته است، از صف كوران و مشاركت هواپرستان خارج شده و كليد درهاى هدايت و قفل درهاى ضلالت و پستى گرديده است راه هدايت را با بصيرت ديده و در آن گام گذاشته، نشانه ها و علامتهاى اين راه را خوب شناخته است و از امواج متلاطم درياى (شهوات) گذشته است، در ميان دستگيره هاى محكم هدايت به محكمترين آنها چنگ زده و از ميان طنابها به قويترين آنها متمسك شده. ايمان او به خدا همانند نور آفتاب است. در برابر خداوند آنچنان است كه هر فرمان از ناحيه او صادر شود انجام مى دهد و هر فرعى را به اصلش باز مى گرداند. او چراغ تاريكيها است و روشنى بخش نابينايان و كليد حل مبهمات، دور سازنده مشكلات و راهنماى گمشدگان بيابانهاى زندگى است.
سخن مي گويد و خوب مى فهماند و يا سكوت مي كند و به سلامت مى رهد، براى خدا اعمال خويش را خالص كرده آنچنان كه خداوند خلوص او را پذيرفته است. او از گنجينه هاى آئين خداست و از اركان زمين او. خود را ملزم به عدالت نموده،و نخستين مرحله عدالتش اين است كه خواستههاى دلرا بيرون رانده،حق مىگويد و به حق عمل مي كند، هيچ كار خيرى نيست جز آنكه براى انجامش بپا خاسته و در هيچ جا گمان نيكى نبرده جز اينكه به سوى آن به راه افتاده. زمام خود را به دست قرآن سپرده و قرآن رهبر و پيشواى اوست، هر جا قرآن فرود آيد او بار خويش را در همان جا افكند و هر جا منزل نمايد او آنجا را منزلگاه خويش سازد. و ديگرى، خويش را عالم خوانده در صورتي كه عالم نيست، يك سلسله نادانيها را از جمعى نادان فراگرفته! و مطالبى گمراه كننده از گمراهانى آموخته، دامهایى از طنابهاى غرور و گفته هاى دروغين بر سر راه مردم افكنده، قرآن را بر اميال و خواسته هاى خود تطبيق مى دهد و حق را به هوسها و خواهشهاى دلش تفسير مى كند. مردم را از گناهان بزرگ ايمنى مى بخشد و جرایم بزرگ را در نظرها سبك جلوه مى دهد. مىگويد از ارتكاب شبهات اجتناب مى ورزم اما در آنها غوطه ور است. مى گويد: از بدعتها كناره گرفته ام ولى در آنها غلط مى زند! چهره او چهره انسان است و قلبش قلب حيوان! راه هدايت را نمى شناسد كه از آن طريق برود و به طريق خطا پى نبرده تا آنرا مسدود سازد، پس او مرده اى است در ميان زندگان!
عترت پيامبر(ص) كجا مى رويد؟!و رو به كدام طرف مى كنيد؟ پرچمهاى حق بر پاست! و نشانه هاى آن آشكار است با اينكه چراغهاى هدايت نصب گرديده است، باز گمراهانه به كجا مى رويد؟ چرا سرگردان هستيد؟ در حالى كه عترت پيامبرتان در ميان شماست، آنها زمامهاى حقند و پرچمهاى دين و زيانهاى صدق آنها را در بهترين جائى كه قرآن را در آن حفظ مى كنيد، (در دلها و قلوب پاك) جاى دهيد و همچون تشنگانى براى سيراب شدن به سرچشمه زلال آنان هجوم آوريد.
اى مردم اين حقيقت را از خاتم انبياء(ص)بياموزيد كه هر كس از ما مى ميرد در حقيقت نمرده است و چيزى از ما كهنه نمى شود. پس آنچه نمى دانيد مگوئيد كه بسيارى از حقايق در امورى است كه انكار مى كنيد و از كسي كه دليل بر ضد او نداريد عذرخواهى كنيد و من همو هستم. مگر من در بين شما به «ثقل اكبر» (قرآن) عمل نكردم؟ و «ثقل اصغر» (عترت پيغمبر) را در بين شما باقى نگذاردم؟ مگر پرچم ايمان را در بين شما نصب نكردم؟و از حدود حلال و حرام آگاهتان نساختم؟ مگر نه اين است كه جامه عافيت را با «عدل» خود بر تن شما پوشيدم؟و نيكيها را با اعمال و گفتار خود براى شما گستردم و ملكات اخلاق انسانى را به شما نشان دادم؟پس وهم و گمان خود را در آنجا كه چشم، ژرفاى آنرا نمى بيند و فكرتان توانائى جولان در آنرا ندارد به كار مبريد. قسمتى ديگر از اين خطبه است تا آنجا كه بعضى گمان بردند دنيا به كام «بنى اميه» مى گردد و همه خوبيهايش را به آنها مى بخشد و آنها را از سرچشمه خود سيراب مى سازد و شمشيرشان از سر اين امت كنار نخواهد رفت. كسانى كه چنين مى پندارند در اشتباهند، چه اينكه سهم آنان جرعه اى از زندگى لذت بخش، بيش نيست مدتى آنرا مى مكند سپس همه را بيرون مى اندازند!
توضيحها:
ابن ابى الحديد می نويسد: اين خطبه اى طولانى بوده كه مرحوم سيدرضى قسمتى از آنرا در اينجا آورده و از جمله عبارتى كه نياورده اين عبارت است «اما و الذى فلق الحبه و برى النسمه لا يرون الذى ينتظرون... (شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، جلد 6، صفحه 382)
ابن ابى الحديد مى گويد: صفاتى كه براى يك انسان پاك در اين خطبه آمده، منظور از آن انسان پاك خود امام علی(ع) مى باشد شاهد آن مطالبى است كه در آخر خطبه آمده است. (جلد 6 ، صفحه 367) و نيز وى مى گويد: حكمت و شرح مباحث خداشناسى را هيچ كدام از عربها نمى دانستند. نخستين كسى كه در اين مورد سخن گفته امام علی(ع) بوده است كه ديگران حتى تصور آنرا ننموده و اگر به آنها ياد مى دادند قادر بر فهم آن نبودند. بقيه مسلمانان اگر در اين موضوع سخنى گفته اند همه از امام(ع) گرفته اند.(جلد6، صفحه 370)
«انه يموت من مات منا...» اين جمله تاب دو معنى دارد: نخست اينكه پيامبر (ص) و امامان اهل بيت(ع) اگر چه مانند ساير افراد بشراز دنيا می روند، ولى مكتب آنها كه بخشى از وجود آنهاست، هيچ گاه از بين نمى رود. ديگر آنكه آنها اگر چه مى ميرند و يا شهيد مى شوند ولى در جهان برزخ با اين جهان در ارتباط هستند. ولى با جسم برزخى نه با جنس مادى عنصرى و ارتباطشان با اين جهان آنچنان است كه گويا در ميان ما زندگى مى كنند، برخلاف ساير مردم كه اين طور نيستند و يا ارتباطشان خيلى كم است شايد اينكه امام(ع) به دنبال بيان اين جمله مى فرمايد: بسيارى از حقايق در ميان چيزهائى است كه شما نمى دانيد. به خاطر آن باشد كه گفتار فوق ممكن است در اذهان بعضى سنگين آيد و آنرا انكار كنند اما چه بسيار است چيزهایى كه نمى دانيم و نمى توانيم انكار كنيم.
خلافت و ولايت در نهج البلاغه
اين قسمت اشاره به مسئله خلافت و ولايت مى باشد. در اينجا اين سؤال را بايد مطرح كرد: يا امام علی(ع) در نهج البلاغه و خطبه هايش به خلافت بلافصل خود اشاره فرموده است يا نه؟ و در پاسخ آن بايد گفت: در بسيارى از موارد نهج البلاغه به اين مطلب اشاره شده است از جمله عبارات خطبه مورد بحث و خطبه هاى ديگرى است كه در ذيل مى آوريم:
در خطبه دوم در مورد اهل بيت مى خوانيم: «هم موضع سره و لجا امره و عيبة علمه و موئل حكم...: آنها موضع اسرار خدايند و ملجا فرمانش، ظرف علم اويند و مرجع احكامش...»
و نيز در همان خطبه مى خوانيم: «لا يقاس بآل محمد(ص) من هذه الامة احد...هم اساس الدين وعماد اليقين اليهم يغنى الغالى و بهم يلحق التالى و لهم خصائص حق الولايةو فيهم الوصية و الوراثة: احدى از اين امت را با آل محمد مقايسه نتوان كرد... آنها اساس دين هستند و اركان يقين، غلوكننده بسوى آنان باز مىگردد و عقب مانده به آنان ملحقمىشود،ويژگيهاى ولايت و حكومت مخصوص آنها است و وصيت پيغمبر ووراثت او در ميان آنها...»
و در خطبه 97 آمده است: «انظروا اهل بيت نبيكم فالزموا سمتهم و اتبعوا اثرهم فلن يخرجوكممن هدى و لن يعيدوكم فى ردى فان لبدوا فالبدوا و ان نهضوا فانهضوا و لاتسبقوهم فتضلوا و لا تتاخروا عنهم فتهلكوا...: اهل بيت پيغمبر را بنگريد! از آن سمت برويد كه آنها مى روند، قدم به جاى قدم آنان بگذاريد، آنها شما را از جاده هدايت بيرون نمى برند و به جاهليت باز نمى گردانند، اگر سكوت كردند سكوت كنيد و اگر قيام نمودند بپاخيزيد، از آنها پيشى نگيريد كه گمراه مى شويد و از آنان عقب نمانيد كه هلاك مى گرديد».
در خطبه 144 چنين مى خوانيم: «:..ان الائمة من قريش غرسوا فى هذا البطن من هاشم،لا تصلح علىسواهم و لا تصلح الولاة من غيرهم: ائمه و پيشوايان از قريش هستند، درخت وجودشان در خاندان هاشم غرس شده است (اين مقام) سزاوار ديگران نيست، و نبايد غير از آنها كسى رهبر و والى باشد». در خطبه 93 و 94 و 109 و 120 و 154 و 239 و 150 مى توانيد اشاره به اين حقيقت را بيابيد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۶ - ۰۸:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]
صفحات پیشنهادی
نشست عرفان اهل بیت(ع) برگزار می شود/ آیا عرفان موجود عرفان اهل بیت(ع) است؟
دین و اندیشه نشست عرفان اهل بیت ع برگزار می شود آیا عرفان موجود عرفان اهل بیت ع است به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نشست عرفان اهل بیت ع با حضور و سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه پنج شنبه 15 اسفندماه در قم برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر به همت گروه عرفان پژونشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت(ع) برگزار مي شود
دین و اندیشه نشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت ع برگزار مي شود به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت ع سه شنبه 20 اسفند برگزار مي شود به گزارش خبرگزاری مهر هدف از برگزاري اين نشرفتار و کردار عالمانه از نشانه های اهل ایمان است/ تنها با اهل بیت(ع) می توان در دنیا به حسنه رسید
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله قرهی رفتار و کردار عالمانه از نشانه های اهل ایمان است تنها با اهل بیت ع می توان در دنیا به حسنه رسید آيتالله قرهي در جلسه درس اخلاق با بیان اینکه یکی از نشانههای اهل ایمان رفتار و کردار عالمانه است گفت علامه مجلسی یک تعبیر بسیار عالی وسیاست وهابیها مخفی کردن حقایق زندگی و فضائل اهل بیت(ع) است/ فضائل اهل بیت(ع) برای مردم بازگو شود
دین و اندیشه آیت الله نجمالدین طبسی در همایش فاطمیه و فرصتهای تبلیغ سیاست وهابیها مخفی کردن حقایق زندگی و فضائل اهل بیت ع است فضائل اهل بیت ع برای مردم بازگو شود یک استاد حوزه علمیه امروز در همایش فاطمیه و فرصتهای تبلیغ با بیان اینکه جامعه امروز ما باید با فضائل حضرت فاطمهموانع تحقق تربیت اسلامی افراد جامعه چیست؟
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۱ معاون اداره تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری تربیت بر مبنای اسلام و دستورات دینی را نیازمند برخی پیش شرطها دانست حجتالاسلام سیدمحمد میربد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد تربیت دینی و به تعارتباط مجمع جهانی اهلبیت(ع) با ۱۱۵ کشور دنیا
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۲ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت ع در دیدار با مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان گفت مجمع جهانی اهل بیت ع در حال حاضر با ۱۱۵ کشور دنیا در ارتباط است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این دیدار آیتالله محمد حسن اختری با اشاره به اینظریه عرفان اهل بیت(ع) نقد و بررسی شد/ بازگشت به خدا و رب جز از راه ائمه(ع) امکانپذیر نیست
دین و اندیشه با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در قم نظریه عرفان اهل بیت ع نقد و بررسی شد بازگشت به خدا و رب جز از راه ائمه ع امکانپذیر نیست به همت گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نشست عرفان اهل بیت ع با سخنرانی آیت الله فاضلی گلپایگانی وپژوهش «فرهنگنامه سبک زندگی در آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» انجام می شود
دین و اندیشه پژوهش فرهنگنامه سبک زندگی در آموزههای قرآن و اهل بیت ع انجام می شود مدیر گروه فرهنگ نامه های قرآنی از برگزاری اولین جلسه کمیته علمی پژوهی فرهنگنامه سبک زندگی در آموزههای قرآن و اهل بیت خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر حجتالاسلام والمسلمین عیسی عیسی&zwnjعشق علامه طباطبایی به اهل بیت(ع) مثال زدنی بود/ علامه به غیر از توحید چیز دیگری را نمی شناخت
دین و اندیشه احمد احمدی در مراسم رونمایی از کتاب گلشن شیدایی عشق علامه طباطبایی به اهل بیت ع مثال زدنی بود علامه به غیر از توحید چیز دیگری را نمی شناخت استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه تهران در مراسم رونمایی از کتاب گلشن شیدایی با بیان اینکه علامه طباطبایی یکسره در حال ذکر بود وراز زیبایی اهل ایمان چیست؟
راز زیبایی اهل ایمان چیست زیباییِ رخسار مؤمن از حسنِ عنایت خداست به او است به گزارش سرویس دینی جا م برای هر عملی و کاری زینت و آراستگی وجود دارد که باعث متمایز شدن یک چیز با چیز دیگر میشود یکی از اعمال و رفتار انسان بحث طاعت و بندگی خداست که در احادیث و روایات ازتنها منافق به اهل بیت پیامبر(ص) بغض دارد/ منشأ تمام افراط گریها آمریکاست
دین و اندیشه رئیس دانشگاه الدعوة الاسلامی بیروت تنها منافق به اهل بیت پیامبر ص بغض دارد منشأ تمام افراط گریها آمریکاست رئیس دانشگاه الدعوة الاسلامی بیروت با بیان اینکه منشأ تمام افراط گریها آمریکاست گفت باید ارتش سپید از علما با پشتوانه ای غنی علم و ایمان تشکیل دهیم که با اجعفری: فرهنگ اهل بیت(ع) بیشتر در کانون توجه دستگاهها قرار گیرد
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۰۵ نشست ستاد مرکزی هفتههای فرهنگ رضوی با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا ع و نمایندگان استانهای مجری برگزاری این هفتهها در محل دفتر مرکزی این بنیاد در مشهد برگزار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جعفاهل علم در ترویج و انتشار حقایق مکتب اهل بیت(ع) مسئولیت دارند
دین و اندیشه زائری در جلسه درسهایی از اصول کافی تأکید کرد اهل علم در ترویج و انتشار حقایق مکتب اهل بیت ع مسئولیت دارند حجتالاسلام محمدرضا زائری در نشست دیگری از سلسله جلسات درسهایی از اصول کافی که شب گذشته در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد به ادامه مبحث تبیین فضیبرگزاری نشست تبیین مبانی نظری مدیریت دانش برگرفته از قرآن و اهل بیت(ع)
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۹ گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست علمی تبیین مبانی نظری مدیریت دانش برگرفته از قرآن حکیم و مکتب اهل بیت ع را برگزار میکند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هدف از برگزاری این نشست بررسی ابعاد مسأله مدیریت دانش دینامام دارای سه منصب و مرتبه و مقام است/ صراط المستقیم راه چه کسانی است؟
دین و اندیشه آیت الله جاودان در درس اخلاق امام دارای سه منصب و مرتبه و مقام است صراط المستقیم راه چه کسانی است آیت الله محمدعلی جاودان در جلسه درسهای اخلاق با بیان اینکه امام دارای سه مرتبه و مقام است گفت یک نسبتی با خدای متعال دارد یک نسبتی با پیامبر دارد و یک نسبتی با مردترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) تنها راه نجات بشریت است
استانها شرق خراسان جنوبی حجت الاسلام رضایی ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت ع تنها راه نجات بشریت است بیرجند – خبرگزاری مهر قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی با اشاره به جایگاه قرآن و اهل بیت ع در دین اسلام گفت تنها راهکار نجات بشریت ترویج فرهنگ قرآن اهل بیتنماینده ولی فقیه در قزوین: نظام جمهوری اسلامی اقتدار خود را از اهل بیت (ع) دارد
نماینده ولی فقیه در قزوین نظام جمهوری اسلامی اقتدار خود را از اهل بیت ع داردنماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از اهل بیت ع بوده و ایام فاطمیه بیعت با ولایت است به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین آیتالله هادی باریکبین صبح امروز در جلسه س-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها