تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798249004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بالاترین مدرک تحصیلی در ایران چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی::

بالاترین مدرک تحصیلی در ایران دکتری است و عنوان‌هایی نظیر پست دکتری، پروفسورا و ... مدرک تحصیلی به حساب نمی‌آیند. در این مقاله همه مقاطع تحصیلی در ایران را معرفی خواهیم کرد.


بالاترین مدرک تحصیلی در ایران

مقطع تحصیلی چیست؟

به هر یک از بخش‌های تحصیلات رسمی یک مقطع تحصیلی گفته می‌شود. هر مقطع تحصیلی از یک یا چند سال تحصیلی تشکیل می‌شود. مقاطع تحصیلی ایران شامل پیش‌دبستانی، ابتدایی، متوسطه، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و دکتری تخصصی است.

در گذشته مقاطع تحصیلی غیردانشگاهی به صورت ابتدایی (دبستان)، راهنمایی و دبیرستان بود اما پس از تغییرات به پیش‌دبستانی، ابتدایی و متوسط تقسیم شد. هر یک از مقاطع دبستان و دبیرستان شامل دو دوره تحصیلی هستند که با نام‌های دوره اول ابتدایی (شامل پایه های 1 تا 3)، دوره دوم ابتدایی (شامل پایه های 4 تا 6)، دوره اول متوسطه (پایه های 7 تا 9) و دوره دوم متوسطه (پایه های 10 تا 12) شناخته می‌شوند.

پایه تحصیلی جزئی از یک دوره تحصیلی است که در یک سال تحصیلی اجرا می شود. تحصیلات پیش از دانشگاه در ایران شامل 12 پایه است.

تفاوت مقطع تحصیلی با مدرک تحصیلی

پس از اتمام هر بخش با مفهوم از تحصیلات، به فرد یک مدرک تحصیلی اعطا می‌شود. در تحصیلات دانشگاهی مدرک تحصیلی تنها پس از پایان هر مقطع اعطا می‌شود؛ مدرک کاردانی، کارشناسی و ... از جمله مدارک دانشگاهی ایران است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

مقاطع تحصیلی دانشگاهی ایران؛ آخرین مدرک تحصیلی چیست؟

در ادامه به تشریح مقاطع تحصیلی در ایران خواهیم پرداخت:

کاردانی (فوق دیپلم)

پایین‌ترین مقطع دانشگاهی ایران است که پس از حدود دو سال تحصیل به دانشجو اعطا می‌شود. در دوره کاردانی (Associates Degree) لازم است داوطلب حدود 68 تا 72 واحد درسی را بگذراند.

در سال‌های گذشته، دانش‌آموزان پس از اخذ دیپلم، درصورتی که قصد ورود به دانشگاه را داشتند لازم بود در دوره پیش‌دانشگاهی شرکت کنند و پس از آن وارد دانشگاه شوند. اما دانش‌آموختگان کار و دانش و فنی‌حرفه‌ای می‌توانستند به طور مستقیم و بدون گذراندن دوره پیش‌دانشگاهی وارد مقطع کاردانی شوند که کاردانی پیوسته نام داشت. دانشگاه آزاد نیز در کاردانی پیوسته دانشجو می‌پذیرفت.

کارشناسی (لیسانس)

کارشناسی یا لیسانس (Bachelors Degree) پرطرفدارترین مقطع تحصیلی در ایران است که بالاتر از مقطع کاردانی و پایین‌تر از مقطع کارشناسی ارشد است. متقاضیان دریافت مدرک کارشناسی لازم است حدود 130 تا 140 واحد درسی را بگذرانند. دوره کارشناسی به دو صورت کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته ارائه می‌شود که کارشناسی پیوسته متداول‌تر است. به افرادی که دارای مدرک لیسانس رشته‌های فنی هستند، مهندس گفته می‌شود اما برای سایر فارغ‌التحصیلان این مقطع عنوان خاصی وجود ندارد.

کارشناسی پیوسته

در کارشناسی پیوسته دانشجو پس از اخذ دیپلم (یا مدرک پیش‌دانشگاهی قدیم) وارد مراکز آموزش عالی می‌شود و پس از گذراندن حدود 130 تا 140 واحد درسی از دوره کارشناسی فارغ‌التحصیل می‌شود. حداکثر دوره مجاز تحصیلی برای کارشناسی پیوسته حدود 6 سال است.

کارشناسی ناپیوسته

دارندگان مدرک کاردانی می‌توانند با ورود به دوره کارشناسی ناپیوسته و گذراندن حدود 70 واحد درسی مدرک کارشناسی خود را بگیرند.

کارشناسی ارشد  (فوق لیسانس)

کارشناسی ارشد (Master of Arts &  Master of Science) مقطعی بالاتر از مقطع کارشناسی است که اولین مقطع تحصیلات تکمیلی محسوب می‌شود. معمولا به فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد رشته‌های فنی (حتی با لیسانس غیرفنی) هم مهندس اطلاق می‌شود و برای سایر دانش‌آموختگان عنوان خاصی به کار نمی‌رود. این مقطع نیز به دو صورت کارشناسی ارشد پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته تعریف شده است که کارشناسی ارشد پیوسته پذیرش بسیار کمی دارد و بیشتر دوره‌ها به صورت کارشناسی ارشد ناپیوسته است.

کارشناسی ارشد ناپیوسته

دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی می‌توانند پس از ورود به دوره کارشناسی ارشد و گذراندن حدود 32 واحد درسی مدرک کارشناسی ارشد اخذ کنند که به این نوع تحصیل کارشناسی ارشد ناپیوسته گفته می‌شود. تقریبا تمام پذیرش کارشناسی ارشد ایران به این صورت است. کارشناسی ارشد ناپیوسته در ایران به دو صورت آموزش‌محور و آموزشی‌ پژوهشی است. تفاوت این دو دوره این است که در کارشناسی ارشد آموزش‌محور پایان‌نامه وجود ندارد و تمام واحدها به صورت واحد درسی ارائه می‌شود، اما در دوره آموزشی‌ پژوهشی، بعد از گذراندن 26 واحد درسی می‌بایست پایان‌نامه اخذ شود که معادل 6 واحد درسی محسوب می‌شود.

کارشناسی ارشد پیوسته

در برخی دانشگاه‌های کشور (مانند دانشگاه امام صادق) داوطلبان پس از اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه مستقیما وارد دوره کارشناسی ارشد پیوسته می‌شوند که دوره‌ای حدودا 5 ساله است و برای اخذ مدرک لازم است حدود 170 واحد درسی گذارنده شود. پذیرش این دوره‌ها بسیار کم و محدود است. در گذشته کارشناسی ارشد پیوسته معماری معروف‌ترین نوع پذیرش کارشناسی ارشد پیوسته بود.

دکتری

بالاترین مقطع تحصیلی رسمی جهان مقطع دکتری (Doctor of Philosophy) است. در ایران هم دکتری بالاترین مقطع تحصیلی (Terminal degree) است و مدرک رسمی بالاتر از آن وجود ندارد. دوره دکتری به دو صورت دکتری تخصصی و دکتری حرفه‌ای تعریف شده و به دانش‌آموختگان این دوره‌ها عنوان «دکتر» اطلاق می‌شود.

دکتری حرفه‌ای

در رشته‌های خاصی نظیر پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، ژنتیک و دامپزشکی، دانشجویان پس از ورود به دانشگاه، مستقیما وارد دوره دکتری حرفه‌ای (Proffesional Doctorate) می‌شوند. فرد پس از گذراندن واحدهای لازم این دوره که برای رشته‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت تعریف شده، دانش‌آموخته دکتری محسوب می‌شود.

دکتری تخصصی

بر خلاف دکتری حرفه‌ای، دکتری تخصصی یا پی اچ دی PH.D برای بسیاری از رشته‌های تحصیلی تعریف شده است. داوطلبان ورود به دوره دکتری تخصصی لازم است مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه‌ای داشته باشند.

دکتری تخصصی در ایران به دو صورت پژوهشی و آموزشی‌ پژوهشی ارائه می‌شود. در دوره آموزشی پژوهشی ابتدا تعدادی واحدی درسی گذرانده و سپس رساله (پایان‌نامه) اخذ می‌شود. در دوره دکتری پژوهشی تعداد واحدهای درسی بسیار کم است و تمرکز بر پژوهش در قالب رساله دکتری است.

آیا مدرک پست دکتری وجود دارد؟

برخی دانشگاه‌ها دوره‌ای به نام پست‌دکتری دارند که داوطلبان ورود به آنها لازم است مدرک پی‌اچ‌دی داشته باشند. این دوره‌ها به صورت پژوهشی هستند و شرکت‌کنندگان در این دوره مشغول پژوهش می‌شوند، اما در پایان این دوره به افراد مدرک خاصی اعطا نمی‌شود. به عبارت دیگر پست دکتری (Post Doctorate) تنها یک دوره پژوهشی است و یک مقطع تحصیلی رسمی محسوب نمی‌شود و مدرکی به نام فوق دکتری صادر نمی‌شود. بنابراین بالاترین مدرک تحصیلی نمی‌تواند باشد.

پروفسورا چیست؟

به اساتید دانشگاه‌ها و پژوهشگران برخی مراکز تحقیقاتی هیأت علمی گفته می‌شود. اعضای هیأت علمی دارای رتبه‌های مختلفی هستند که از مربی آغاز و به استاد تمام ختم می‌شود. پروفسور در معنای علمی خود یکی از اعضای هیأت علمی است که به بالاترین رتبه علمی (استاد تمام) رسیده است. گرچه این کلمه گاهی برای تکریم دانشمندان دیگر هم به کار برده می‌شود. نکته پایانی این که این اصطلاحات (مربی، استادیار، دانشیار و استاد تمام یا پروفسور) نیز به معنای یک مدرک علمی نیستند و بنابراین بالاترین مدرک تحصیلی دکتری یا PH.D است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن