تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798270325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آبرسانی روستایی؛ یک تیر و چند نشان


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آبرسانی روستایی؛ یک تیر و چند نشان
یکی از اقدامات دولت در پروژه آبرسانی روستایی استفاده از پیمانکاران محلی است تا ضمن آبرسانی به روستاها اقتصاد روستاییان نیز تحریک شود، همچنین ظرفیت های بخش تولید نیز فعال شده و در بسیاری از صنایع همچون پمپ سازی، لوله سازی، حمل و نقل و ... تحرک مالی ایجاد شد.

آبرسانی روستایی؛ یک تیر با دهها نشان
فقر و نابساماني جوامع روستايي از معضلات مهم كشورهاي توسعه نيافته و در حال توسعه محسوب می شود؛ مساله ای که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نمود عینی آن در روستاهای کشور محسوس و قابل لمس بود چرا که رژیم پهلوی طرح های توسعه ای را در شهرهای بزرگ و به خصوص تهران به اجرا می گذاشت.

اما پيروزي انقلاب و شعار اصلی رهبران آن مبنی بر رسیدگی به روستاها و مناطق محروم عاملی شد تا نظام جمهوری اسلامی، آبادانی روستاها را در دستور کار خود قرار بدهد، در این میان وضعیت آب آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار بود.

روستاھای کشور تا پیش از انقلاب دارای تأسیساتی برای آبرسانی نبودند و عمدتا از طریق چاه و  یا منابع محلی آب مورد نیاز خود را تأمین می کردند که در ابتدای سالھای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نھضت جھاد سازندگی به بخش اعظمی از روستاھای کشور آبرسانی کرده و بسیاری از تأسیسات ایجاد شده را برای بھره برداری به روستاھاییان و دھداری ھا تحویل داد.

به گواه آمار در سال 1357 ميزان توليد آب 5/1 ميليارد مترمكعب و تعداد انشعاب 7/2 ميليون فقره بود، امّا اين رقم در سال 1377 به 976/3 ميليارد مترمكعب و 7 ميليون فقره انشعاب افزايش يافت.



آبرسانی روستایی؛ یک تیر با دهها نشان




 این روند ادامه داشت اما میزان اعتبارات در نظر گرفته برای آبرسانی روستایی چندان قابل توجه نبود به گونه ای که در سال هاي 89 تا 91 کل اعتبارات آب روستایی یکهزار و 800 میلیارد ریال بود که توجه دولت تدبیر و امید به این حوزه باعث شد  تا همه ساله این اعتبارات افزایش پیدا کند.

همچنین با اذن مقام معظم رهبری و همکاری دولت و مجلس در سال 94 از محل صندوق توسعه ملی 500 میلیون دلار برای طرح های آبرسانی روستایی اختصاص یافت. دولت برای سال 96 نیز اعتبار 300 میلیارد تومانی متمرکز طرح های آبرسانی را به یک هزار و 100 میلیارد تومان افزایش داده است.

در دهه فجر امسال وزير نیرو با بیان اينکه در سه سال گذشته ۵٢٠٠ روستا به آب آشامیدني مطمئن دسترسي پیدا کرده اند، گفت: از سال ٩٢ که ھیچ رديف ملي براي آبرساني به روستاھا وجود نداشت و به ۶۵٠٠ روستاي کشور با تانکر آبرساني مي شد تلاش کرديم تا رديف و اعتبار مناسبي براي آبرساني روستايي اختصاص يابد.

وي با اشاره به اينکه در حال حاضر، حدود ٧٣ درصد از کل روستاھاي کشور تحت پوشش شبکه ھاي مطمئن آب ھستند، تصريح کرد: از ابتداي دولت يازدھم تاکنون بیش از ۵٢٠٠ روستا به آب آشامیدني مطمئن دسترسي پیدا کرده اند و تنھا در ھمین ايام دھه فجر پروژه آبرساني به ۵٢۵ روستا بھره برداري و آبرساني به ١٣٧۵ روستاي ديگر نیز کلنگ زني مي شود.



آبرسانی روستایی؛ یک تیر با دهها نشان



برنامه دولت این است که تا حد ممکن زیر ساختها ایجاد شده و مطلوبیت زندگی در روستاها افزایش یابد همچنین انگیزه ها برای توسعه روستایی نیز بیشتر شود.

در همین راستا مجلس و دستگاههای اجرایی هم در بودجه سنواتی سال 96 بودجه قابل توجهی را به این امر اختصاص داده اند که پیش بینی می شود دولت یازدهم رکورد آبرسانی به روستاها را بشکند.

در این میان یکی از اقدامات دولت در این پروژه استفاده از پیمانکاران محلی بود تا ضمن آبرسانی به روستاها اقتصاد روستاییان نیز تحریک شود، همچنین ظرفیت های بخش تولید نیز فعال شده  و در بسیاری از صنایع همچون پمپ سازی، لوله سازی، حمل و نقل و ... تحرک مالی ایجاد شد.

با توجه به اینکه دولت به نوبه خود گام موثری در راستای آبرسانی به روستاها برداشته است مردم نیز باید برای بهتر انجام شدن این طرح های عظیم به کمک مسوولین بیایند چرا که مدیریت حوزه های آب ریز بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست؛ اگر افرادی برای رونق اقتصاد خودشان چاههای غیر مجاز حفر کنند به سفره های آب زیر زمینه ضرر زده و در نهایت آبرسانی را با مشکلات جدی مواجه می کنند.


تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - 05 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن