تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836708357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساختار برنامه‌ ریزی چگونه دچار آسیب شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: «یکی از آسیب‌های بزرگ برنامه‌ریزی ما در گذشته این بوده که خیلی از برنامه‌ها اهداف کمی نداشته است.»

محمد کردبچه درباره بهترین روش برنامه‌نویسی و برنامه‌ریزی اظهار داشت: «همه کشورها در حال حاضر برنامه‌های غلتان دارند؛ یعنی به تدریج که به جلو می‌روند، آن را اصلاح می‌کنند؛ این کار به فرآیند برنامه‌ریزی کمک می‌کند.»

وی افزود: «به نظر من، این کار، یکی از راه‌حل‌هایی است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و احیانا اگر یک زمانی خواستیم قانون برنامه و بودجه را اصلاح کنیم، کمک بسیاری خواهد کرد.»

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: «از سوی دیگر، برنامه را می‌توانیم انعطاف‌پذیر کنیم. یعنی لوایحی که به مجلس می‌دهیم و قوانینی که مجلس تصویب می‌کند، اجازه تغییر داشته باشد؛ منتها باید شرط بگذارند. برای مثال، اگر شرایط خاصی به وجود آمد، دولت اجازه داشته باشد ارقام را در بودجه‌های سالانه تغییر دهد.»

کردبچه با بیان این‌که طبق قانون برنامه و بودجه، یک سیلکی برای برنامه‌ریزی پیش‌بینی شده است، متذکر شد: «ما یک برنامه بلندمدت، یک برنامه میان‌مدت، یک برنامه سالانه و یک بودجه سالانه داریم. بنابراین طبق قانون برنامه و بودجه به طور قطع باید این سیکل رعایت شود. یعنی حتی شما اگر برنامه 5ساله داشته باشید، برنامه سالانه را که دولت تهیه و در قالب آن بودجه سالانه را ارائه می‌دهد، خیلی به سیستم برنامه‌ریزی کشور کمک می‌کند.»

وی عنوان کرد: «وقتی که قانون برنامه و بودجه سال 51 تصویب شد، ما فقط یکی دو سال اول چنین موضوعی را رعایت کردیم. بعد از انقلاب در سال 85 برنامه سالانه تهیه کردیم؛ منتها آن برنامه هم فراموش شد. اما از سال 92 که آقای نوبخت رییس سازمان برنامه شدند، باز مساله برنامه سالانه مطرح شد. برای مثال، ما آمدیم برنامه سالانه سال 95 را هم تهیه کردیم.»

کردبچه تصریح کرد: «حسن این کار این است که همه بخش‌ها می‌گویند برای سال آینده چه‌کار می‌خواهند بکنند. اصلا مبنای بودجه سال 95، برنامه سالانه می‌شود و این یکی از عوامل اصلی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد است. یعنی بودجه‌ریزی بدون عملکرد بدون برنامه سالانه امکان‌پذیر نیست. در واقع برنامه‌های سالانه پیوند بین بودجه‌های سالانه با برنامه‌های سالانه خواهد بود.»

وی ادامه داد: «اما شرط این کار این است که در برنامه 5 سالانه اولا اهداف کمی داشته باشید و ثانیا باید برنامه عملیاتی داشته باشید.»

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: «یکی از آسیب‌های بزرگ برنامه‌ریزی ما این بوده که خیلی از برنامه‌ها اهداف کمی نداشته است. برنامه اول و دوم توسعه اهداف کمی داشت، اما مجلس در برنامه سوم توسعه همه جداول کمی را حذف کرد و فقط دو جدول گذاشت. یکی برای تعداد کارمندان بخش دولتی و یکی هم برای درآمد نفت طی برنامه سقف گذاشت. بقیه جداول کمی حذف شد. برنامه چهارم توسعه جدول داشت، اما برنامه پنجم توسعه اصلا هیچ جدولی نداشت.»

کردبچه یادآور شد: «در این‌جا این اشکال ایجاد می‌شود که اصلا هیچی وجود ندارد و به چه می‌خواهید نظارت کنید و کدام هدف محقق می‌شود؟! تنها چیزی که می‌ماند، یک‌سری احکام است. در واقع یک‌سری احکام داده شده و بعد از آن گفته شده باید رشد اقتصادی 8 درصد شود. اما نگفتیم الزامات چیست.»

وی خاطرنشان کرد: «بعد از تعیین اهداف کمی، باید برنامه عملیاتی وجود داشته باشد. یعنی حتی اگر جداول وجود داشته باشد، باید برنامه عملیاتی داشته باشیم و دولت باید بگوید که طی برنامه چه کارهایی می‌خواهد کند. برای مثال، در سطح کلان باید بگوییم که برای جمعیت و بیکاری چه می‌خواهیم بکنیم. اما هیچ کدام از برنامه‌های توسعه‌ای ما بعد از انقلاب برنامه عملیاتی نداشته است.

کردبچه گفت: «آسیب دیگر برنامه‌های ما، تفسیر زیاد بود. یعنی برنامه‌ها خیلی با تفسیر تهیه می‌شد. وقتی برنامه با تفاسیر زیاد تهیه شود و الزامات برای آن نگذارید، مشکلات بدتری ایجاد می‌شود.»

وی اظهار داشت: «بر این اساس، در برنامه ششم بررسی مفصلی شد که آسیب‌های برنامه برطرف شود، چون اگر مشکلات حل نشود، بهترین برنامه را هم بنویسید، اتفاقی نمی‌افتد.»




۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن