تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798557949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نزدیکی زبان شعر به توده‌ مردم، آن را ماندگارتر می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نزدیکی زبان شعر به توده‌ مردم، آن را ماندگارتر می‌کند
هرچه که شعر سهل و ممتنع‌تر باشد، به مرزهای ماندگاری نزدیک‌تر است.


اهورا ایمان شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: اکثر اشعاری که در موسیقی ما مورد استقبال مردم واقع شده است سهل و ممتنع بوده اند. در واقع هر چه که شعر سهل و ممتنع تر باشد، به مرزهای ماندگاری نزدیک تر است. یعنی شعری که از نظر کلام عاری از الفاظ ثقیل و تاکیدات سخت و دشوار باشد و یک معنای بدیهی را در ذهن مخاطب ایجاد کند.

ایمان در پاسخ به این سوال که یک شعر باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا در موسیقی آوازی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: نکات مختلفی وجود دارد؛ از جمله اینکه یک شعر به لحاظ ارتباط اجتماعی چه مقدار بتواند گروه های مختلف اجتماعی را متاثر کند و یک نوع همگرایی و هم شنوایی در میان آن ها به وجود آورد. از نکات دیگر می توان به نزدیک بودن زبان شعر به زبان ادبی و معیارهای ادبی آن زمان اشاره کرد. اما مهمترین نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که تفاخری در کلام نباشد. هر گاه شاعر به کلام جلوه فخر فروشی داده از توده های مردمی فاصله گرفته و هر گاه از زبان و نگاه خود مردم به این موضوع توجه شده بیشتر توانسته موفق باشد.

ایمان در رابطه با تاثیرگذاری شعر و کلام در موسیقی آوازی تصریح کرد: در فرهنگ و هنر ما که ادبیات آهنگین نمود خاصی دارد؛ این دو از هم جدا نیستند و مردم عوام شعر را از موسیقی و موسیقی را از شعر جدا نمی دانند. البته که در این زمینه دلایل علمی و ادبی هم وجود دارد و آن اینکه خود موسیقی به طور مستقل می تواند عنصر شاعرانگی داشته باشد. همچنین شعر هم می تواند بهره‌مند از عناصر موسیقایی باشد. دلیل دیگری که مردم این دو را از هم جدا نمی دانند این است که قبل از اسلام هم وضعیت شعر و موسیقی ما به همین ترتیب بوده است. تا جایی که مستشرقین هم بر این اعتقاد بودند که ایرانی ها واژه ای جداگانه برای نامیدن شاعر و موسیقیدان نداشتند و شاعر و موسیقیدان هر دو یک نفر بودند. به این ترتیب این تصور و باور به روزگار ما هم رسیده به نحوی که اکنون موسیقی که عاری از شعر و کلام باشد را سخت می توان به عنوان موسیقی ارائه کرد.

او افزود: ما ملتی هستیم که پشتوانه تاریخ و تمدنمان حضرات حافظ، سعدی، مولانا ، خیام ، فردوسی و دیگر بزرگانی از این دست هستند و باید قبول کرد در این حدی که شاعر جهانی شناخته شده داریم، موسیقیدان شناخته شده نداریم. یعنی چه قبل از اسلام و چه بعد از آن هیچ کدام از موسیقیدان های ما قدمتی به اندازه شعرای ما نداشتند. به طوری که چیرگی شعر و ادبیات بر سایر حیطه ها و هنر‌ها محسوس است. ما در بسیاری از مواقع که یک اثر خوب، نقاشی خوب، مجسمه خوب می بینیم می گوییم که این یک شعر مجسم است و در واقع هر نقطه اعلای هنری را به شعر نسبت می دهیم و آن به این خاطر است که چیرگی شعر بر ادبیات و فرهنگ شفاهی و تفکر ما جای خودش را اثبات کرده است.

او در پایان خاطرنشان کرد: از آن جایی که مردم ما عموما موسیقی های آوازی را به شعر می شناسند، انتخاب خوب شعر و شاعر نقش مهمی را در ماندگاری یک موسیقی دارد؛ زیرا هویت ذهنی و پشتوانه تاریخی و فرهنگی ما را شعر تشکیل می دهد و اگر شعر خوبی انتخاب و آهنگ سازی مناسبی روی آن انجام شود، تصور می کنم آن موسیقی و خواننده به مرزهای ماندگاری بسیار نزدیک شوند.
 
 



۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن