تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798355211




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسانی نباید روزه بگیرند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟ روزه گرفتن برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند ممنوع است، اما برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند و بدون دارو می‌توانند بیماری شان را کنترل کنند، روزه گرفتن هیچ منعی ندارد.


به گزارش فرهنگ نیوز، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای مسلمان امری واجب است؛ اما اسلام دینی است که به جزئی ترین و ریزترین نکات نیز توجه نشان داده و برای شان راه حل ارائه کرده است. آیا همه افراد  باید روزه بگیرند؟ یا برخی به دلایلی  در انجام این فریضه از سایرین مستثنی هستند؟ این درست که بیماری مانعی پیش روی روزه داری است، اما سؤال اینجاست که چه بیمارانی با چه نوع بیماری هایی از روزه گرفتن منع شده‌اند؟

ما برای آگاهی از اینکه چه بیماری هایی و با کدام درجه سختی سبب می‌شوند عده‌ای روزه نگیرند، از دکترمحمد سروش، پزشک، سؤالاتی پرسیده که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

آیا افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو از گرفتن روزه معاف هستند؟

روزه گرفتن برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند ممنوع است، اما برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند و بدون دارو می‌توانند بیماری شان را کنترل کنند، روزه گرفتن هیچ منعی ندارد، کسانی هم که با مصرف یک یا دو قرص در طول روز قندخونشان کنترل می‌شود، می‌توانند داروی خود را زمان سحر و افطار میل کنند ولی اگر در طی روز دچار افت قندخون شدند بهتر است روزه خود را افطار کنند، آن دسته از افرادی هم که با انسولین قندخونشان تحت کنترل است یا میزان قند خون آنها بالای 250 است یا دچار عوارض ناشی از دیابت شده‌اند  به طورکل نمی‌توانند روزه بگیرند.

آیا بیماران دارای فشار خون بالا می‌توانند روزه بگیرند؟ چه حکم پزشکی در زمینه روزه گرفتن برای این دسته از افراد وجود دارد؟

افرادی که فقط با رژیم غذایی فشارخونشان تحت کنترل است، منعی برای روزه گرفتن ندارند ولی آن دسته از مبتلایان به فشارخون بالا که با مصرف یک تا دو قرص در روز فشار خونشان تنظیم می‌شود، می‌توانند قرص‌های خود را هنگام سحر و افطار میل کنند و روزه بگیرند، افرادی هم که میزان فشارخون آنها هیچ گاه از 16 پایین تر نمی‌آید حتماً باید برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند، چنانچه میزان فشارخون در فردی حتی یک بار بالای 18 رفته باشدیا دچارعوارض فشارخون بالا مانند سکته مغزی، خونریزی چشم و نظایر آن شده باشد نباید روزه بگیرد.

حکم روزه داری در زمینه بیماران کلیوی و همچنین مبتلایان به بیماری‌های معده چیست؟

افرادی که سنگ کلیه آنها بالای 8 میلی متر است  یا در یک ماه اخیر سنگ کلیه دفع کرده‌اند  یا اینکه در ماه مبارک رمضان گذشته بر اثر روزه داری دچار سنگ کلیه  یا عوارض ناشی از سنگ کلیه مانند نارسا شدن  یا بزرگ شدن کلیه شده‌اند گرفتن روزه برای آنها ممنوع است، در ضمن افرادی که کلیه آنها به طور مادرزادی مشکل دارد مانند اشخاصی که کلیه پلی کیستیک دارند هم نباید روزه بگیرند، در زمینه مبتلایان به بیماری‌های معده باید یادآور شدافرادی که دچار خونریزی فعال معده هستند  یا کیسه صفرای آنها حاوی مقادیر بالای سنگ است نیز بهتر است که روزه نگیرند.

برخی مشاغل در فضای آزاد انجام می‌شود و شاغلان مجبورند در گرمای زیاد و زیر نور شدید آفتاب کارهای بدنی انجام دهند، چنانچه این افراد ساعات طولانی آب ننوشند ممکن است گرمازده شوند، آیا این افراد در زمینه روزه داری از دیگران مستثنی هستند؟

با توجه به اینکه شرایط بدنی افراد با یکدیگر متفاوت است و ظرفیت جسمی در ارتباط با گرما در اشخاص مختلف، با یکدیگر فرق دارد، نمی‌توان حکم واحدی را در این خصوص قائل شد. برخی افرادساعت‌ها زیر نور آفتاب می‌توانند فعالیت بدنی داشته باشند و برخی حتی نمی‌توانند مدتی کوتاه همان کار را انجام دهند و سریعاً گرمازده می‌شوند.هرگاه فردی روزه دار در دمای بالای 32 درجه مجبور باشد به مدت بیش از نیم ساعت فعالیت بدنی انجام دهد  یا شغلش در فضای باز و بدنی و سنگین باشد و دچار عوارض گرمازدگی مانند گرفتگی عضلانی، عرق سرد یا افت فشارخون شود بهتر است ابتدا به یک مکان خنک رفته و در صورت بهبودی نیافتن روزه خود را افطار کند زیرا عوارض ناشی از گرمازدگی بسیار خطرناک است و حتی ممکن است منجر به مرگ شود، البته برای جلوگیری از گرمازدگی در طی روزه داری از لحظه افطار تا سحر بهتر است حداقل 5 الی 6 لیوان آب استفاده کرده و در افطار هندوانه، سبزی و پروتئین همچنین زمان سحر میوه هایی مانند هلو، سیب و کاهو مصرف کرد، زیرا این مواد آب را در خود نگه داشته وطی روز آن را در بدن آزاد می‌کنند، بهتر است هنگام سحر از خوردن پروتئین زیاد خودداری شود زیرا برای هضم پروتئین مقدار زیادی آب لازم است.

دکترسروش در خاتمه خاطر نشان می‌کند: تاکنون گزارشی از ایجاد بیماری یا تشدید بیماری در اثر روزه‌ای که بدرستی انجام شده باشد به دست نیامده است چنانچه با رعایت موارد بالا بیمارانی که شرایط روزه گرفتن را دارند روزه هایشان را بگیرند مشکلی ایجاد نخواهد شد، با آرزوی قبولی طاعات.

منبع: روزنامه ایران


95/3/27 - 11:44 - 2016-6-16 11:44:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن