تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798490830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصاحبه ای برای تطهیر یک بازیگر فاسد سینمای قبل از انقلاب! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مصاحبه ای برای تطهیر یک بازیگر فاسد سینمای قبل از انقلاب!
اثبات فساد اخلاقی در سینمای عصر پهلوی مسئله‌ای نیست که مدعی داشته باشد و بسیاری از فیلم‌های آن زمان از جمله همین «در امتداد شب» گواهی محکم بر این ادعاست. بنا براین مسئله مجهول و مبهمی نیست تا بخواهیم برای واکاوی آن دست به روشنگری بزنیم. برای محکوم کردن امثال شاملو و فرمان‌آرا و ... بهتر است به سراغ آدم‌هایی خوشنام‌تر از سعید کنگرانی برویم!
کد خبر: ۵۲۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷ - 25 August 2015


چند وقتی است که گفت‌گویی طولانی با «سعید کنگرانی» بازیگر سینمای ایران در پیش از انقلاب اسلامی، با صفت «تکان‌دهنده» در برخی سایت‌ها بازنشر می‌شود و با برجسته کردن جنبه‌های جنسی این گفت‌وگو که حاصل موشکافی تیزبینانه گفت‌وگو کننده با آقای کنگرانی است، مثلا پرسیدن ریز جزئیات نحوه انتخاب پسرهای زیبا برای زنان دربار پهلوی، سعی در جذب مخاطب و البته اثبات این ماجرا دارد که سینمای ایران در دوران پهلوی فاسد بوده و این مسئله از دربار هدایت می‌شده است. اما یک جای کار در این ماجرا حسابی می‌لنگد. اینکه برای اثبات فساد سینمای ایران سعید کنگرانی را حجت آورده است!

به گزارش «تابناک»، آخرین شماره یکی از مجلات وطنی، گفت‌وگویی طولانی و به اعتراف خودشان بیست ساعته با سعید کنگرانی انجام داده و ان را تحت عنوان«اولین و آخرین مصاحبه با سعید کنگرانی» منتشر کرده است. گفت‌وگویی که در آن سعید کنگرانی را «قربانی سینمای عصر پهلوی» می‌داند چرا که دوران شهرتش بسیار کوتاه بوده است. کنگرانی هم در این گفت‌وگو به خوبی در نقش یک «قربانی» فرورفته و از روابط پنهانی موجود در سینمای عصر پهلوی و دسیسه‌هایی که آن‌ها برای به قهقهرا بردن جوانانی چون او چیده بودند سخن به میان آورده است.


مصاحبه ای برای تطهیر یک بازیگر فاسد سینمای قبل از انقلاب!


اما ماجرا به همین سادگی نیست! ما داریم در باره بازیگر فیلم «در امتداد شب» صحبت می‌کنیم. بازیگری که حضور در همین یک فیلم برای او کافی است تا کارنامه‌اش را بدانیم. پس بهتر است در ازای شنیدین حرف‌هایی که دوست داریم از دهانش بشنویم سعی نکنیم او را تطهیر کنیم و این چهره مظلوم را یکی از قربانیان سینمای عصر پهلوی بدانیم و درباره‌اش بنویسیم: «کنگرانی گنجینه‌ای از تاریخ سینمای پیش از انقلاب و یک شاهد عینی از «فحشای هنری» در عصر پهلوی است. او پس از انقلاب و تا نیمه دهه 1360 را در ایران ماند تا بلکه بتواند کار حرفه‌ای خود را ادامه دهد، اما تاوان همبازی شدن با گوگوش و مشارکت در پروژه فرمان‌آرا بیش از این بود که بتواند به سینمای ایران بازگردد».

معلوم نیست این مصاحبه برای اثبات فساد در سینمای ایران قبل از انقلاب انجام شده است یا برای تطهیر سعید کنگرانی! چرا که در چند جای این مصاحبه موضع‌گیری‌های به غایت مظلومانه‌ای از سعید کنگرانی می‌بینیم که اگر ندانیم او همان بازیگر فیلم «در امتداد شب» است دلمان می‌سوزد که این زالو صفتان دوران پهلوی چگونه این جوان برومند را نابود کردند. مثلا کنگرانی در جایی از مصاحبه در نکوهش شهره آغداشلو می‌گوید: «تمرین تئاتر که می‌رفتیم، «پرویز صیاد» می‌خواست «حسن کچل» را بازی کند و سرش را تیغ انداخته بود. می‌آمد سر تمرین‌های ما. ما هم با بیژن‌خان مفید سر تمرین‌های او به کارگاه نمایش می‌رفتیم. من شهره آغداشلو را آنجا شناختم. اصلاً هم نمی‌دانستم همسرش «آیدین آغداشلو» است. الان هم دارد فامیل ایشان را حمل می‌کند. یک روز ایشان به من گفت دوست دختر داری؟ و سر ما را با یک مشت از این حرف‌ها گول مالید. بعد هم کسی را به من معرفی کرد. من هم روی همان نگاه پایین شهری‌، سخت به این خانم که 15،16  سالی از من بزرگتر بود، دل باختم. عموی این دختر خانم «هوشنگ انصاری» بود و پدرش در امور بین‌الملل دربار و همکار دکتر امامی، یکی از همسران اشرف بود. من خاطره بسیار تلخی از خانم آغداشلو دارم.» و یا در جای دیگر اعتیاد خود را حاصل مکر و نیرمگ‌های شهره آغداشلو می‌داند و لابد ما هم باید دلمان برایش بسوزد.


مصاحبه ای برای تطهیر یک بازیگر فاسد سینمای قبل از انقلاب!


اما نکته جالب‌تر این ماجرا استفاده جالب مصاحبه شونده از پاسخ‌های کنگرانی است. مثلا بعد از اشاره به همین مسئله بالا و نقش شهره آغذاشلو در دلباختگی کنگرانی به یک زن بزرگتر از خودش مصاحبه‌کننده نتیجه می‌گیرد که ادعای جریان روشنفکری آن زمان مبنی بر پیشرو بودن و جا انداختن یک هنر آرمانی، «تاریخ‌سازی» بیش نیست و صد البته که کنگرانی هم ان را تایید می‌کند. یا با پیش کشیدن ماجرای بازی او در فیلم «در امتدا شب» به نکوهش فرمان‌آرا و شرکتش می‌پردازند که چگونه چنین استعداد مشعشعی را نابود کردند تا بعد از آن نتواند بدرخشد و از این رهگذر تا می‌توانند فرمان‌آرا را مورد نقد قرار می‌دهند اما سر سوزنی هم به این مسئله نمی‌پردازند که چرا خودت در چنین فیلم مستهجنی بازی کردی.

برخی اوقات هم البته جای مصاحبه شونده و مصاحبه کننده عوض می‌شود. مثلا از کنگرانی می‌پرسند «البته در تاریخ سینما و تواریخ مختلف آمده که «فرخ غفاری» برای جشن هنر شیراز یک عده بازیگر را از «شهر نو» انتخاب کرد و به تئاتر آورد. این‌ها در جشن هنر هم بازی کردند و بعد گروهی را تشکیل دادند که در کتاب «شوالیه‌های ناتوی فرهنگی» شرح آن را نوشته‌ام. خانم خجسته‌کیا، مادر «رامین جهانبگلو»، همسر «امیرحسین جهانبگلو» همراه فرخ غفاری به شهر نو می‌رفت و آن‌ها را انتخاب می‌کرد.» و کنگرانی پاسخ می‌دهد: «بله؛ این‌ها ابداً دروغ و شعار و توهم نیست.»

این مسئله قابل درک است که هر جریانی در ایران مخالفان و منتقدانی داشته باشد. گاهی اوقات مخالفان و منتقدان در مخالفت ورزیدن خود جانب انصاف را نگاه می‌دارند و گاهی میزان عناد و دشمنی آنقدر بالاست که شما عقل و تدبیر و انصاف را یکجا کنار می‌گذارید و فقط و فقط به دشمنی کردن با آن جریان می‌پردازید. این درست اتفاقی است که در ماجرای مصاحبه کنگرانی رخ داده است. این که نویسنده کتاب «شوالیه‌های ناتوی فرهنگی» چنان با جریان روشنفکری ایرانی مخالف است که برای اثبات ادعای خود همبازی گوگوش در فیلم «در امتداد شب» را حجت می‌آورد.

اثبات فساد اخلاقی در سینمای عصر پهلوی مسئله‌ای نیست که مدعی داشته باشد و بسیاری از فیلم‌های آن زمان از جمله همین «در امتداد شب» گواهی محکم بر این ادعاست. بنا براین مسئله مجهول و مبهمی نیست تا بخواهیم برای واکاوی آن دست به روشنگری بزنیم. برای محکوم کردن امثال شاملو و فرمان‌آرا و ... بهتر است به سراغ آدم‌هایی خوشنام‌تر از سعید کنگرانی برویم!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن