امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن چون خشمگين شود، خشمش او را از حق بيرون نبرد و چون خشنود شود، خشنوديش او را به ب...

تعداد کل بازدیدها : 1798197307

به بهانه‌ی روز جهانی غذا و امنیت غذایی

نقش مهم نوشیدن آب در سلامت جامعه

نقش
در تقویم سازمان ملل، 24 مهرماه، برابر با 16 اکتبر، روز جهانی غذا نام‌گذاری شده است. این روز بهانه‌ای است تا متخصصان و صاحب‌نظران بار دیگر در خصوص اهمیت رژیم و امنیت غذایی در افراد و تاثیر آن در حفظ سلامت جامعه، به بحث و تبادل نظر بپردازند.

اما آنچه در این بین کمتر به آن توجه می‌شود، پرداختن به اهمیت میزان نوشیدن مایعات سالم، به‌ویژه آب در افراد است. بر طبق نتایج تحقیقات اخیر شرکت آب‌های معدنی دماوند که با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ایران انجام شده است، تقریباً 10 درصد مردان و 25 درصد زنان تهرانی در روز کمتر از 1.2 لیتر مایعات مصرف می‌کنند؛ در حالی که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سرانه مصرف مایعات برای مردان 2.9 لیتر و برای زنان 2.2 لیتر در روز است.

اهمیت نوشیدن آب

نقش مهم نوشیدن آب در سلامت افراد از آنجا شروع می‌شود که این مایه‌ی حیات یکی از اصلی‌ترین عوامل جریان خون در بدن است که مواد مغذی و اکسیژن را به تمامی اعضاء بدن می‌رساند. بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته توسط متخصصان، میزان ناکافی نوشیدن مایعات سالم نقش به‌سزایی در بروز بسیاری از بیماری‌هایی که امروزه افراد جامعه، خصوصاً شهرنشینان به آن مبتلا می‌شوند را ایفا می‌کند.

بیماری‌های کلیوی در صدر بیماری‌هایی قرار دارند که به دلیل نوشیدن میزان ناکافی مایعات بروز می‌کنند. متخصصان کلیه یکی از عوامل موثر در ابتلا به سنگ کلیه را، کم‌نوشی آب می‌دانند. همچنین نوشیدن کمتر از هشت لیوان آب در روز می‌تواند احتمال بروز سنگ مثانه را نیز افزایش دهد.

نوشیدن آب کافی در زنان باردار نیز اهمیت بسیاری دارد. چرا که حجم خون مادر برای تأمین مواد غذایی لازم برای جنین باید افزایش یابد و این افزایش تنها با نوشیدن مایعات سالم ایجاد می‌شود. متخصصان زنان به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشند. دکتر احمد مرتضوی متخصص زنان، کم نوشیدن آب را یکی از عوامل اصلی زایمان زودرس می‌داند. از سوی دیگر با توجه به از دست دادن میزان قابل توجه مایعات بدن در دوران شیردهی، برای تولید شیر به مادران در این دوره پیشنهاد می‌شود روزانه یک لیتر بیشتر آب بنوشند تا بتوانند این کمبود را جبران کنند.

همچنین بر اساس پژوهش‌های کارشناسان تغذیه شرکت دنون، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صنایع غذایی و پیشرو در تولید آب‌های بسته‌بندی در جهان، کم نوشیدن آب عوارض دیگری چون احساس خستگی، بدن درد، گرفتگی عضلات، سردرد، بی‌حوصلگی، احساس تهوع و سرگیجه را با خود به همراه دارد.

نوشیدن آب، نیازمند فرهنگ‌سازی

نوشیدن مایعات کافی در جامعه ایران نیازمند فرهنگ‌سازی است. با توجه به تحقیقات انجام شده، ایرانیان تا 25 درصد پایین‌تر از سرانه جهانی آب می‌نوشند. شرکت آب‌های معدنی دماوند به‌عنوان پایه‌گذار صنعت آب بسته‌بندی در ایران، همواره سعی کرده است که با ترغیب ایرانیان به نوشیدن مایعات سالم به‌ویژه آب، قدمی در راستای بهبود وضعیت سلامت جامعه بردارد. این امر نیازمند به آموزش‌های بیشتر و آشنایی تمامی افراد جامعه از سنین کودکی با عوارض کم نوشیدن آب است. شاید این روزها به بهانه روز جهانی غذا و توجه همگان به امنیت غذایی جامعه، زمان مناسبی برای شروع فرهنگ‌سازی این امر در سطحی وسیع‌تر باشد./

اقتصادی