تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):حريص از دو خصلت محروم شده و در نتيجه دو خصلت را با خود دارد: از قناعت محروم است و در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798121746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعار بیکاری را ریشه کن می‌کنیم کمکی به اقتصاد نمی‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شعار "بیکاری را ریشه کن می‌کنیم" کمکی به اقتصاد نمی‌کند
یک اقتصاددان معتقد است که باید منابع محدود خود را برای مدیریت تبعات خرج کنیم. شعار بیکاری را ریشه‌کن می‌کنیم، کمکی به اقتصاد نمی‌کند و باعث لطمه به تخصیص منابع می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : امروز اولین نشست عدالت اجتماعی از آرمان تا واقعیت با عنوان اشتغال و عدالت اجتماعی در محل وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و با حضور کارشناسان برگزار شد.


سیدمحمدصادق الحسینی - اقتصاددان - در این نشست  آخرین آمار بیکاری در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس آخرین آمار بیش از سه میلیون و 366 هزار بیکار در کشور داریم که قطعا امروز بیش از این رقم است ولی در مدل اقتصادسنجی خودمان برآوردی که کرده‌ایم، روند بیکاری با شرایطی که جمعیت فعال ما با اقتصاد کشور دارد، به گونه‌ای است که در سال 1400 تعداد بیکاران ما به پنج میلیون نفر و در سال 1406 به شش میلیون و 350 هزار نفر با در نظر گرفتن روند فعلی بازار کار خواهد رسید.


وی گفت: اگر نرخ رشد اقتصادی ما در دهه آتی شش درصد باشد با ابرچالش بیکاری مواجه خواهیم بود و در چنین شرایطی برای ایجاد اشتغال چه کار خواهیم کرد.


الحسینی ادامه داد: من منتقد سیاست‌های اشتغال دولت هستم و معتقدم باید منابع محدود خود را برای آرزوی دست نیافتنی کاهش بیکاری در دهه پیش رو صرف نکنیم. چون اقتصاد ما چاره‌ای ندارد جز اینکه به نرخ‌های بالای بیکاری برای یک تا دو دهه آینده فکر کند.


وی گفت: ما می‌توانیم به سمت ایجاد اشتغال ناقص خصوصا در مناطق محروم و کمتر برخوردار برویم و یارانه‌هایی که اکنون در اقتصاد ایران به وفور پرداخته می‌شود، به اشتغال خرد یا ناقص تبدیل کنیم.


الحسینی گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه به سرعت به سمت ایجاد زیرساخت‌ها برای فن‌آوری‌های نو حرکت کنیم و در بستر تنها حوزه‌ای که شاید امکان ایجاد شغل در آن باشد، حوزه فن آوری است.


به گفته وی استارت آپ‌هایی که در حوزه حمل و نقل در کشور شکل گرفته‌اند، نمونه بارز این نوع اشتغال است که کارآیی و اشتغال‌زایی خود را نشان داده است.


این کارشناس اقتصادی در بخش دیگری از اظهارات خود به سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال از 24 درصد در سال 1384 به 18 درصد در سال 1394 رسیده است و قطعا در سال 1396  کمتر از این خواهد بود.


وی گفت: در بخش کشاورزی و صنعت هم امکان ایجاد پتانسیل نداریم و تنها حوزه‌ای که می‌ماند بخش خدمات است که آمارها نشان می‌دهد در سال‌های اخیر 75 درصد اشتغال کشور در حوزه خدمات شکل گرفته است.


همچنین بایزید مردوخی - مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی - اظهار کرد: اگر امروز با مشکل بیکاری مواجهیم به ساختارهای مرتبط با اشتغال برمی‌گردد. درست است که وزارت کار مسئولیت اشتغال را برعهده گرفته است ولی این وظیفه وزارتخانه‌هایی است که با تولید و سرمایه‌گذاری سر و کار دارند.


وی ادامه داد: اشتغال به معنای کلی زمانی ایجاد می‌شود که بتوانیم سرمایه‌گذاری کنیم ولی بعد از آن باید بخش دولتی را اصلاح کنیم. در سیاست‌های حمایتی و تصمیمات اقتصادی بازنگری به وجود آوریم و در قوانین و مقررات لازم تجدید نظر کنیم.


مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین توسعه اشتغال به روش متمرکز ملی و توسعه اشتغال با رویکرد ملی داشته باشیم، در توسعه اشتغال به روش متمرکز ملی باید آموزش‌ها را اصلاح کنیم و راهکاری پیدا کنیم که به جای آنکه در تهران برای گسترش اشتغال تصمیم گرفته شود، اجازه دهیم در استان‌ها در این باره تصمیم بگیرند.


مردوخی افزود: البته شاید گفته شود استان‌ها تجربه‌ای در این زمینه ندارند چون اجازه تصمیم‌گیری نداشته‌اند ولی باید بگذاریم از منابع اقلیمی خود استفاده کنند و طرح پیشنهاد بدهند.


وی ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که در برخی استان‌ها تنها راهی که برای سرمایه‌گذاری و اشتغال پیدا کرده‌اند، ساختمان‌سازی و ایجاد مال‌های خرده‌فروشی است ولی اینها برای ایجاد اشتغال مثمرثمر نیست و باید سرمایه‌های انسانی را تجهیز و برای نیروهای بیکار خود هزینه کنیم.


مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: امروز کمتر خانواده‌ای هست که جوان بیکار نداشته باشد و هر قدر به آن جوان بگوییم نرخ بیکاری را تک رقمی و تورم را مهار کرده‌ایم، درک نمی‌کند. بنابراین برای اغنای خودمان این واژگان را به کار نبریم؛ برای آنکه بیکاری از بین برود و تورم پایین بیاید، کارهای بیشتری لازم است که انجام بدهیم.
ایسنا 





۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن