تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798102548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم هر ایرانی از درآمد نفتی چقدر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سهم هر ایرانی از درآمد نفتی چقدر است؟
اگر تمام ثروت ناخالص نفت،گاز ومواد معدنی کنونی این کشور رادر میان جمعیت آن تقسیم کنیم،سالانه به ازای هر نفر ۵۸۸ دلار یا به ازای هرخانواده ۲.۰۸۸ دلار می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : فاکس نیوز ویکلی طی گزارشی در مورد درآمد نفتی ایران نوشت این کشور با دارا بودن ذخایر نفتی تقریبا ۱۵۷ میلیارد بشکه‌ای در جایگاه چهارم پس از کانادا، عربستان و ونزوئلا قرار گرفته است. همچنین این کشور ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی دارد؛ واضح است که این کشور از نظر منابع طبیعی غنی است.


به نوشته این گزارش، باید خاطرنشان کرد که ایران نه تنها در نفت و گاز بلکه در ذخایر معدنی نیز غنی است و نزدیک به ۷ درصد مواد معدنی جهان را در اختیار دارد. از جمله اینکه ایران نهمین کشور دارای ذخایر مس، هشتمین کشور دارای ذخایر آهن، دهمین کشور دارای ذخایر اورانیوم، یازدهمین کشور دارای ذخایر سرب در جهان است و ذخایر دیگری نظیر سنگ آهن، روی، نقره، منگنز، کروم و بسیاری دیگر در اختیار دارد.


در حال حاضر، کل صادرات مواد معدنی ایران (به جز نفت و گاز) کمتر از ۵ درصد کل تولیدناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، درحالی‌که کل ذخایر معدنی این کشور ارزشی نزدیک به یک تریلیون دلار دارد. عوامل بسیاری در این وضعیت موثرند، نظیر مالکیت (بیشتر معادن ایران در مالکیت دولت این کشور است)، کمبود سرمایه‌گذاری (حدودا ۳۰ تا ۴۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای رشد صنعت معدن ایران نیاز است تا بتواند ظرفیت تولید محصولات ارزش افزوده را ایجاد کند.)، نبود فناوری و سوء مدیریت در معادن تحت کنترل دولت و در نهایت روند کاهشی ذخایر بازار با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی مواد معدنی به علت تولید مواد معدنی چین و سیاست‌های یارانه‌ای دولتی این کشور با مشکل مواجه هستند.


ایران در مجموع سالانه ۷ میلیارد دلار صادرات مواد معدنی انجام می‌دهد. (فولاد ۲.۶۹ میلیارد دلار، سنگ آهن ۸۱۸ میلیون دلار، مس ۶۶۲ میلیون دلار، روی ۲۵۸ میلیون دلار، سرب ۲۲۰ میلیون دلار و ...) در حالی که صادرات نفت و گاز این کشور در حال حاضر ۴۱ میلیارد دلار در سال است.


نفت: صادرات روزانه ۲.۶ میلیون بشکه (۲.۱ میلیون بشکه نفت خام و ۴۹۰ هزار میعانات گازی) از تولید ۳.۹ میلیون بشکه در روز.


گاز: صادرات ۳۴.۸ تریلیون مترمکعب گاز از تولید ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز (باید خاطرنشان کرد ایران پولی به ترکیه بدهکار است که در یک دادگاه قانونی در ارتباط با گازی که به ترکیه گران فروخته است، باید بپردازد و اکنون این ۲ میلیارد دلار را با صادرات رایگان درحال پرداخت است.)


درآمد ناخالص کنونی صادرات نفت، گاز، مواد معدنی ایران سالانه ۴۸ میلیارد دلار است. ایران همچنین محصولات پتروشیمی صادر می‌کند که ارزشی حدودا ۱۰ میلیارد دلار دارد.


جمعیت ایران تا سال ۲۰۱۸ حدود ۸۱.۶ میلیون نفر برآورد شده است که در مقایسه با سال ۱۹۵۵ زمانی که زیر ۲۰ میلیون نفر بود، رشد بسیاری داشته است؛ به ویژه اگر آن را با جمعیت کشور‌های دیگر نظیر انگلیس مقایسه کنید که در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۶.۵ میلیون نفر جمعیت دارد درحالی‌که در سال ۱۹۵۵ حدود ۵۱.۱ میلیون نفر جمعیت داشته است.


بر اساس آخرین سرشماری، به ازای هر خانوار ۳.۵۵ نفر در ایران وجود دارد؛ بنابراین اگر تمام ثروت ناخالص نفت، گاز و مواد معدنی کنونی این کشور را در میان جمعیت آن تقسیم کنیم، سالانه به ازای هر نفر ۵۸۸ دلار یا به ازای هر خانواده ۲.۰۸۸ دلار می‌شود.


مقایسه درآمد‌های نفتی ایران و عربستان به ازای هر فرد


دولت ایران در حال حاضر، سالانه ۱۲ میلیارد دلار به ایرانی‌ها یارانه می‌پردازد که ۸.۳۷ میلیارد دلار آن به صورت نقدی پرداخت می‌شود که به هر نفر ۱۰۳ دلار در سال یا به هر خانواده ۳۶۴ دلار در سال پرداخته می‌شود که دولت تلاش می‌کند برای مقابله با تورم این مبلغ را کاهش دهد و از اقشار ضعیف و آسیب پذیر حمایت کند.


رشد ناگهانی جمعیت ایران و فشار‌های مضاعف بر صنعت نفت، گاز و مواد معدنی این کشور در ۸ سال جنگ و نبود سرمایه‌گذاری به علت تحریم‌ها به همراه عوامل فساد، سوء مدیریت و برخی شرایط نامساعد برای سرمایه‌گذاران خارجی یا خریداران از مهم‌ترین عواملی است که چرا ایران به اندازه دیگر کشور‌های حاشیه خلیج فارس ثروتمند نیست.


ایران در سال ۱۹۷۴ بالاترین رقم یعنی بیش از ۶ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد درحالی‌که عربستان در همان سال ۸.۴ میلیون بشکه تولید نفت داشت. اگر سرمایه‌گذاری قابل توجهی در بخش نفت، گاز و منابع معدنی ایران صورت گیرد، این کشور پتانسیل کسب درآمد بسیار بیشتر از منابع طبیعی خود را دارد و سپس جایگاه حقیقی خود در غرب آسیا را به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد این منطقه به دست خواهد آورد.


اما با توجه به موضع خصمانه دولت ترامپ در قبال ایران، بعید است که تهران بتواند به پتانسیل واقعی خود برای این آینده قابل پیش‌بینی برسد.
 
منبع:فارس







۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن