تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817914913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم هر ایرانی و هر استان از بودجه 97 چقدر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سهم هر ایرانی و هر استان از بودجه 97 چقدر است؟
دولت در حالی لایحه بودجه پیش نهادی کل کشور برای سال آینده را روانه مجلس شورای اسلامی کرده است که سهم هر ایرانی از هزینه های بودجه 408 هزار تومان برآورد می شود.
آفتاب‌‌نیوز :

لایحه بودجه 1397 کل کشور که 19 آذر ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، نخستین بودجه عملیاتی دولت به شمار می رود که بودجه دستگاه های مختلف مبتنی بر عملکرد آنها تعیین شده است.

در این لایحه مصارف بودجه عمومی سال آینده 394 هزار میلیارد تومان است که حوزه وسیعی از هزینه های کشور از امنیت و امور دفاعی گرفته تا آموزش، بهداشت، رفاه ودرمان، آب، محیط زیست، خرید تضمینی محصولات کشاورزی و امور عمرانی را در بر می گیرد.
بر اساس ارقامی که مرکز پژوهش های مجلس محاسبه کرده است، هر ایرانی به طور متوسط در سال حدود یک میلیون و 598 هزار تومان مالیات می دهد و در قبال آن سالیانه نزدیک چهار میلیون و 900 هزار تومان خدمات دریافت می کند.

مقدار بودجه عمومی دولت که به ازای هر ایرانی در ماه در سال 97 هزینه می شود شامل قانونگذاری 768 تومان، امور قضایی 9228 تومان، دفاع 35 هزار و 438 تومان، نظم و امنیت عمومی 17 هزار و 323 تومان، آموزش و پژوهش 28 هزار و 873 تومان، بعداشت 13 هزار و 286 تومان، درمان 45 هزار و یک تومان، فرهنگ و هنر هزار و 849 تومان، منابع آب 3 هزار و 459 تومان، صنعت و معدن یکهزار و 453 تومان، محیط زیست 293 تومان، بازرگانی 1 هزار و 716 تومان، انرژی 2 هزار و 579 تومان، حمل و نقل 6 هزار و 637 تومان، ارتباطات و فناوری اطلاعات 3 هزار و 991 تومان، رفاه اجتماعی 81 هزار و 597 تومان است.

** سهم هر استان از بودجه دولت

حدود 25 درصد از منابع بودجه عمومی لایحه بودجه منابع استانی است؛ در طرف مصارف از کل اعتبارات (معادل 368 هزار میلیارد تومان) حدود 18 درصد اعتبارات یعنی 66 هزار میلیارد تومان استانی است.

این رقم به این معنا نیست که بقیه بودجه مربوط به استان تهران است بلکه به این معنی است که این قسمت از بودجه در اختیار شورای برنامه ریزی توسعه استان قرار می گیرد و این شورا درباره هزینه کرد آن تصمیم می گیرد؛ البته باید توجه داشت که بخشی از بودجه غیراستانی نیز که به صورت متمرکز تصمیم گرفته می شود، در استان ها هزینه می شود.

اعتبارات استانی در لایحه بودحه سال آینده نسبت به قانون امسال افزایش قابل توجهی داشته و از رقم 23 هزار میلیارد تومان به 66 هزار میلیارد تومان رشد کرده که معادل 179 درصد رشد است؛ دلیل افزایش شدید اعتبارات استانی در لایحه بودجه، انتقال ردیف سه دستگاه آموزش و پرورش، بنیاد شهید و سازمان برنامه و بودحه استان ها از جدول بودجه دستگاه های ملی به بودجه استانی و همچنین استامین شدن سه ردیف متفرقه است.

بنابراین از رقم 66 هزار میلیارد تومان اعتبارات استانی 33 هزار میلیارد تومان آن موبوط به آموزش و پرورش، 11 هزار میلیارد تومان به بنیاد شهید و 290 میلیارد تومان مربوط به سازمان های برنامه و بودجه استانی است و در مجموع 68 درصد اعتبارات استامی به خاطر این انتقال است.

اگر این اعتبارات از مجموع اعتبارات استانی کسر شود، فقط 211 هزار میلیارد ریال برای استان ها می ماند که به معنی کاهش 11 درصدی اعتبارات استانی است که اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای (عمرانی) استانی نیز با کاهش 31 درصدی همراه بوده است.
بر اساس محاسبات انجام شده از نظر درآمد (درآمدهای مالیاتی) استان های تهران، اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی حدود 67 درصد از بار مالی دولت در این بخش را به دوش می کشند.

به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سهم استان تهران از درآمدهای استانی به تنهایی بالغ 51 درصد بوده و استان های اصفهان 7.3 درصد ، خوزستان 5 درصد خراسان رضوی 4 درصد در رتبه های دوم تا چهارم قرار گرفته اند.

نسبت مجموع اعتبارات استان ها (جاری و عمرانی) به درآمدهای استانی که ضریب بازگشت نامیده می شود، در لایحه بودجه سال 1397 برای 23 استان بیش از 100 بوده که به معنای برخورداری بیش از 100 درصدی استان از درآمدهایش است؛ این نسبت برای هشت استان تهران، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، البرز، یزد، قزوین و مرکزی کمتر از 100 است.

رشد اعتبارات هزینه ای استانی به طور متوسط برای استان ها حدود 9 درصد بوده است؛ این نرخ برای برخی استان ها بیشتر و برای برخی استان ها کمتر بوده است.

بیشترین رشد مربوط به استان البرز، سمنان و مرکزی با 13.5 درصد، 11.6 درصد و 11.5 درصد بوده و کمترین رشد مربوط به استان همدان ف خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری با 7 درصد، 7.5 و 7.8 درصد بوده است.

متوسط رشد اعتبارات عمرانی برای استان ها برابر با منفی 31 درصد بوده است و در این بین استان خوزستان با 10 درصد رشد همراه بوده و سایر استان ها رشد منفی داشته اند.

سرانه اعتبارات هزینه ای استانی (یعنی بودجه هزینه ای استانی تقسیم بر تعداد ساکنین استان) حدود700 هزارتومان است و سرانه اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای (عمرانی) استانی برابر با حدود 130 هزار تومان است؛ از نظر توزیع استانی، بیشترین سرانه اعتبارات هزینه ای برای استان های ایلام 1.4 میلیون تومان، کهگیلویه و بویراحمد 1.2 میلیون تومان و خراسان جنوبی یک میلیون تومان است.

کمترین سرانه اعتبارات هزینه ای استانی مربوط به استان های تهران 440 هزار تومان، البرز 460 هزار تومان و آذربایجان شرقی 600 هزارتومان است.

از نظر اعتبارات تملک دارایی سرمایهای(عمرانی) بیشترین سرانه اعتبارات عمرانی مربوط به استان های کهگیلویه و بویراحمد 500 هزار تومان، بوشهر 480 هزار تومان و ایلام 400 هزار تومان است.

کمترین سرانه اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای (عمرانی) نیز مربوط به استانهای تهران حدود 20 هزار تومان، البرز حدود 40 هزار تومان و اصفهان حدود 60 هزارتومان است.

منبع: ایرنا



۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن