تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798072170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فستیوال‌های فیلم برای خوش‌گذرانی یا تاثیرگذاری؟! /آیا ما کمبود جشنواره داریم؟!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فستیوال‌های فیلم برای خوش‌گذرانی یا تاثیرگذاری؟! /آیا ما کمبود جشنواره داریم؟!
برگزاری و تعدد جشنواره‌ها در کشور ما اکثر مواقع درگیر مشکلات و معضلات بوده که باید به طور جدی به این مقوله با نگاه متفکرانه‌تری توجه کرد.


به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهمترین اتفاقی که در خصوص سینمای هر کشوری می‌افتد برگزاری جشنواره‌ است جشنواره‌های داخلی و خارجی با عناوین و موضوعات مختلف محلی است برای ارائه فیلم‌های داخلی و خارجی و رقابتی بین‌ آنها تا در پی آن فیلم‌های هر کشور یا شهر و یا منطقه بتواند نماینده‌ای خوب و جایزه بگیر برای خود باشد و پرچم خود را بالا ببرد. 


حالا این که به چه شکلی و با چه کیفیتی باید برگزار شود مقوله‌ای است که در این گزارش به آن می‌پردازیم که مشخصا قصد ما مانور بر روی چگونگی برگزاری آنها در ایران است.


وجود برگزاری جشنواره لازمه هر سینمایی است تا سطح کیفیت آنها ارتقا پیدا کند، البته به همین سادگی نیست و منوط به شاخصه‌‌های فراوانی است که متاسفانه سال‌ها است در کشور ما بنا به آمار و ارقام و نقدهای صریح و تند نتوانستیم برگزاری آن چنان موفقی با وجود پتانسیل‌های فراوان در سینمای ایران شاهد باشیم.


در ابتدا هر جشنواره‌ای مدیریت و برنامه‌ریزی بسیار قوی و مبتکرانه‌ای را طلب می‌کند، کشور ما در برگزاری جشنواره‌ها با تغییر مدیریت‌های سریع و زودگذری در این بخش روبرو است چنانچه تا یک مدیر قرار است قوام و شکل مناسب و هدفمندی به خود بگیرد کنار گذاشته می‌شود و مسئولان بنا به هر دلایلی فکر می‌کنند با این کار می‌توان جانی تازه به جشنواره‌ها بخشید و متاسفانه از این موضوع غافلند که در بیشتر مواقع ثابت شده بلایی است به جان سینما و فیلم‌هایی که قرار است با هم به رقابت بپردازند مدیریت جشنواره تا می‌خواهد دست چپ و راست خود را بشناسد وبا افراد و مدیران زیر دست بخش های مختلف آشنا شود، برنامه‌ریزی کند، آینده‌نگر باشد و خلاصه در کل به اهداف مثبت و پویایی برسد عذر او خواسته و باید برود این سکان با وضعیتی معلق به دست دیگری می‌رسد او نیز به همین نحو تا این که باید به جمله معروف برای جستجوی علت اکتفا کرد که این رشته سر دراز دارد!


مسئله بعد سطحی‌نگری مسئولان و مدیران مختلف در برگزاری جشنواره است آنها فکر می‌کنند با حضور چند فیلم و عوامل آنها، داوران، هیات انتخاب، افتتاحیه، اختتامیه می‌توان جشنواره برگزار کرد دریغ از اینکه بستر و زیربنای هر سینمایی برای پیشرفت بعد از یکسال زحمت تعداد زیادی سینماگر همین جشنواره است تا آنچه در چنته داشتند را ارائه و ذوق کنند،  متاسفانه اکثر جشنواره های ما پیرو نگاه های ساده شده اند پس وقتی که فیلم‌ساز پیش خود فکر می‌کند قرار است که با چنین جشنواره‌ سطح پایینی رو برو شود کمیت و کیفیت فیلم‌هایشان به خطر می‌افتد و ناخودآگاه یا خود آگاه به سمت ساختن فیلم برای جشنواره های خارجی یعنی مطابق با سیاست‌های آنها می‌افتند که این درست نیست.


نکته بعد برگزاری جشنواره به عناوین مختلف دولتی و به تازگی خصوصی است فجر، دفاع مقدس، یاس،‌کودک، نوجوان، فیلم کوتاه، فیلم‌شهر، مادر و ... از جمله این جشنواره‌ها هستند، جشنواره‌های دولتی با صرف مبالغ زیادی اسکناس برگزار می‌شود فیلم‌های هر جشنواره‌ای در دیگر جشنواره شرکت می‌کند چنانچه به یک باره شاهد هستیم که یک فیلم اگر قرار باشد در کشور به عنوان نمونه 10 جشنواره داشته باشیم در هر ده تا شرکت خواهد کرد،‌این سوال پیش می‌آید آیا هر جشنواره‌ای نباید ماهیت و موضوعیت خاص خودش را داشته باشد؟! پس اگر چنین است چرا شاهد حضور تعداد فیلم مشخص در همه جشنواره‌ها با عناوین مختلفی هستیم؟!


از طرفی به تازگی مد شده جشنواره‌ خصوصی نیز به جمع جشنواره‌های دولتی اضافه شده و به محض اینکه آنها را نقد می‌کنیم می‌گویند مگر ما از هزینه بیت‌المال خرج می‌کنیم که باید مورد بازخواست قرار گیریم؟!


باید به آنها گفت مسئله مهم شالوده و زیربنای سینمای این مملکت است که با برگزاری جشنواره های سطح پایین به تزلزل گرفتار می‌شود و هیچ کس ککش هم نمی‌گزد! مهم مخاطب است که باید او را نگه داشت اما انگار اول کسی که فراموش شده خود اوست که آنها فرار را برقرار ترجیح داده‌اند.


باید توجه داشت هزینه‌های گزافی که خرج جشنواره‌ها با عناوین متعدد می‌شود را می‌توان صرف کارهای زیربنایی و فرهنگی در این  وانفسا کرد، نباید خوشگذرانی‌های ما بر پایه و اساس سینما غلبه کند و آن را به خطر بیندازد، کمی دلسوزی و تفکر می‌خواهد، پشتکار و فکری سالم و پتانسیل که خوشبختانه هم آنها را داریم، اما نمی‌دانیم چرا نباید یک درصد به روی خودمان بیاوریم؟! از یک طرف می‌گوییم کمبود سالن، پشتیبانی از جوان‌های با استعداد اشاعه فرهنگ، رقابت با فیلم‌های خارجی، ساختن فیلم‌هایی با فرهنگ و ادبیات ایران، گرفتن جوایز و افتخارات متعدد، مشترک‌سازی و ... از طرفی جشنواره‌هایی برگزار می‌کنیم که اکثر آنها بازخورد خوبی ندارد! مگر می‌شود چندتن فدای یک تن؟!


گاهی جشنواره‌های داخلی و خارجی را به هم می‌چسبانیم، گاهی جدا می‌کنیم، گاهی تنوع بی‌هدف می‌دهیم، گاهی مستر کلاس برگزار می‌کنیم، گاهی یا کلا جوانیم و گاهی کلا پیر مطلق و این گاه‌گاه‌ها و معلق ماند‌ن‌ها ادامه پیدا می‌کند تا جایی که سال گذشته در یکی از جشنواره‌ها شاهد بودیم فیلم‌ها با افرادی به اندازه انگشتان دست پخش می‌شوند... اگر بخواهیم بگوییم درد بسیار است و درمان نه!


با همه توضیحات و تفاوسیری که انجام دادیم یک سوال بسیار مهم را از میان این همه دغدغه می‌توان مطرح کرد و آن این است که آیا ما با کمبود جشنواره مواجهیم؟!


در جواب باید گفت که اولا ماهیت جشنواره اگر هدفمند و پویا باشد، بهتر از خودش نیست اما اگر باری به هر جهت و برای خوشگذرانی و به صرف اینکه فقط بگوییم جشنواره‌ای برگزار شده و جلوی داخلی و خارجی‌ها پز آن‌ را بدهیم، در جا خواهیم زد و اما و اگرهای زیادی در ذهن همه ما خواهد ماند، پس مسئولان امر به جای اینکه تعداد جشنواره‌ها را زیاد کنند از کمیت کم کنند و به کیفیت اضافه کنند.








انتهای پیام/





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

تعداد جشنواره‌ها به اندازه ظرفیت سینماگران ما نیست
متأسفانه فیلم‌های فاخر را با فیلم‌های گران‌قیمت سنجیده‌اند
پیشنهاد یک بازیگر پرفروش بجای فرخ نژاد در «عروس آتش»
به اکران محدود آثار خارجی در ایران فکر می کنم/ مشکل مضمونی با آثار خارجی نداریم
لوزان و سیاست، عامل استقبال کم از اکران نوروزی/ امیدوارم بتوانیم کم‌کاری در مقابل هجمه برنامه‌های غربی را جبران کنیم
تعدد جشنواره‌ها به بهبود وضعیت سینما کمک می‌کند
سینمای دفاع مقدس نیازمند خانه تکانی است
رهبر قنبري:فيلم هاي ديني براي جلوه گري بايد غير سفارشي ساخته شوند
تعدد جشنواره ها، سرمايه و نيروي انساني را هدر مي دهد
تعدد جشنواره ها، سرمايه و نيروي انساني را هدر مي دهد





۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن