تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798032914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سالگرد شهادت آیت الله محمد صدوقی، سومین شهید محراب


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سالگرد شهادت آیت الله محمد صدوقی، سومین شهید محراب


یازدهم تیر ۱۳۶۱ آیت‌الله شیخ محمد صدوقی، امام جمعه و نماینده امام خمینی (ره) در یزد به دست جوانی ۲۵ ساله که وابسته به سازمان مجاهدین خلق (منافقین) بود، به شهادت رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، شهید صدوقی در مبارزه با رژیم شاه یکی از محورهای اصلی در استان یزد محسوب می‌شد، او اعلامیه‌هایی در محکوم کردن جنایات رژیم از جمله در فاجعه سینما رکس آبادان صادر کرد و در جریان مبارزات پیام ‌های امام خمینی (ره) را علاوه بر یزد به اطلاع علمای مشهد، تبریز، ‌ شیراز و دیگر شهر‌ها می‌رساند.
امام (ره) در بخشی از پیام خود به مناسبت شهادت شهید صدوقی فرمودند: «چه کسی اولی به شهادت است در زمانی که کفر بنی‌امیه، اسلام را تهدید می‌کرد از فرزند معصوم پیامبر اسلام (ص) و فرزندان و اصحاب او و چه کسی اولی به شهادت است در عصری که استکبار جهانی و فرزندان خلف آن در داخل و خارج اسلام عزیز را تهدید می‌کنند، از امثال شهید بزرگوار ما و فقیه متعهد و فداکار اسلام شهید صدوقی عزیز – رضوان‌الله علیه – شهید بزرگی که در تمام صحنه‌های انقلاب حضور داشت و یار و مددکار گرفتاران و مستمندان بود»
آیت‌الله محمد صدوقی در سال 1287 شمسی در یزد و خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود.

پدر وی مرحوم آقامیرزا ابوطالب یکی از روحانیون معروف یزد بود و نسبش به چهره والای شیعه، ابوجعفر، محمد بن علی بن حسین موسی بن بابویه قمی معروف به «شیخ صدوق» می‌رسد.
وی در هفت سالگی، پدر و 9 سالگی مادر خود را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستی پسر عمویش، میرزا محمد کرمانشاهی قرار گرفت.
نماینده مردم یزد در مجلس خبرگان رهبری  می گوید : آیت الله صدوقی دورانی از تحصیلات خود را در یزد و اصفهان گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد. اقامت وی در قم مصادف با ششمین سال سلطنت استبدادی رضاخان و اوج حملات وی به روحانیت بود.
آیت الله وافی می افزاید: وی 21 سال در قم به فراگیری علوم اسلامی پرداخت و از محضر عالمان بزرگی همچون شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سیدصدرالدین صدر، سیدمحمدتقی خوانساری، سیدمحمد حجت کوه کمره‌ای و امام خمینی (ره) بهره برد.
وی اضافه می کند: پس از درگذشت آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس و مدیر حوزه علمیه قم، اداره قسمتی از حوزه علمیه به وی واگذار شد. سال 1336 هم با فوت عالم بزرگ دینی یزد مرحوم شیخ غلامرضا فقیه خراسانی، با درخواست مردم، توصیه حضرت امام(ره) و بزرگان، وی به یزد بازگشت و به انجام وظایف دینی و انقلابی پرداخت.
این عضو خبرگان رهبری می گوید: آیت الله صدوقی در کنار فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، اولویت را به علم و علم آموزی می داد و به همین علت به یکی از استادان درجه اول قم تبدیل و کرسی درس او نیز به یکی از گرمترین کرسیهای تدریس تبدیل شده بود که همین امر باعث شد بزرگانی همچون آیات عظام مرحوم فاضل لنکرانی، شهیدقدوسی، شهید مطهری، محمدتقی جعفری، احمد جنتی و رسولی محلاتی در محضر وی پرورش یابند.
آیت الله وافی می افزاید: آیت الله صدوقی نقش فراوانی در پیروزی و به ثمر نشستن انقلاب داشت و دراین راه همراه بسیار مناسبی برای رهبر انقلاب بود، امام خمینی(ره) در این باره گفتند: «ایشان در انقلاب اسلامی نقش اساسی داشته، می توانم بگویم محور انقلاب بودند.»  
حضرت امام (ره) در پیام تسلیتی چنین فرمودند: «اینجانب دوستی عزیز که بیش از 30 سال با او آشنا و روحیات عظیمش را از نزدیک درک می کردم، از دست دادم و اسلام خدمتگزاری متعهد و ایران فقیهی فداکار و استان یزد سرپرستی دانشمند را از دست داد. »
عضو فقهای شورای نگهبان هم می گوید: مقام معظم رهبری درباره نقش آیت الله صدوقی در انقلاب و همچنین نحوه ارتباط او با امام راحل می فرمایند: «نکته دیگر که در کار ایشان بسیار جالب و مهم بود روح رهبری ایشان بود. آقای صدوقی را من در یزد یک رهبر، به معنای واقعی یافتم. ایشان تسلیم و مطیع امام (ره) بود، فکرش و عقیده اش و عملش در جهت و خط فکر، عقیده و عمل امام (ره) بود و هیچگونه رای و فکری را بر رای و فکر امام راحل ترجیح نمی داد به همین دلیل بود که از اول انقلاب تا آخر، مواضع ایشان یک موضع صد در صد صحیح و درست بود.»
آیت الله مدرسی یزدی می افزاید: شهید صدوقی در مدت زندگیشان با حضور فعال در عرصه اجتماع با روش های مختلف به خدمات اجتماعی، فرهنگی و علمی پرداخت. در حوزه فرهنگی همواره سعی در جذب جوانان، ساماندهی افکار اسلامی و انقلابی آنها، مقابله با مظاهر فساد و همچنین مقابله با ترویج افکار بهاییت در جامعه داشت.
مرحوم علامه طباطبایی رحمت الله علیه در مورد شهید صدوقی ‌فرمودند : « صدوقی، شخص ظریفی است و زحمات زیادی (برای اسلام) کشیده است»
همچنین آیت الله بهاءالدینی درباره وی می‌گوید: « او عالم مجاهدی بود که در مکتب تشیع و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از مفاخر روحانیت محسوب می‌شد».
مقام معظم رهبری در مورد شهید صدوقی می‌فرمایند: «این عالم ربانی، که یکی از ارکان اسلام و بانیان انقلاب اسلامی ‌ایران بود، با مبارزات خود در دوران اختناق و مقاومتش دربرابر دشمن و ایثار و فداکاری اش پس از انقلاب و حضور در همه صحنه‌های حساس و سازنده، سند افتخاری برای جامعه روحانیت و نمونه‌ای از یک عالم مبارز و مجاهد اسلام بود. وجود با برکت او می‌توانست در عرصه پیکار حق علیه باطل کارساز، مشکل‌گشا و راهنما باشد و حیاتش، سرشار از جلوه‌های مبارک حیات طیبه اسلامی‌ بود. او از شهادت بیمی ‌نداشت و با حضور و عمل صالح خود، آمادگی‌اش را برای شهادت اعلام می‌کرد».
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد هم می گوید : آیت الله صدوقی با استواری به مدیریت خویش ادامه می داد و با امام (ره) هم در ارتباط بود.
آیت الله ناصری می افزاید: آیت الله صدوقی بسیار تیزبین بود و سریع متوجه قضایا می شد و از طرفی به خاطر پاکی وجودش اگر متوجه می شد که اشخاصی برخلاف مسیر انقلاب حرکت می کنند، بسیار ناراحت می شد و فورا برای رسیدگی اقدام می کرد.
این عالم وارسته در یازدهم تیر 1361 در محراب نمازجمعه در مسجد حظیره یزد با زبان روزه در یک عملیات تروریستی بدست عوامل دست نشانده استکبار به شهادت رسید.


چهار شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن