تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798014714




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بخش پولي ايران عشقي اداره مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بخش پولي ايران عشقي اداره مي‌شود
نویسنده : هادي غلامحسيني 
از آنجايي كه پول واسطه مبادله در بازارها است، برهم خوردن نسبت عاقلانه بين عرضه و تقاضاي اين كالا مي‌تواند كل اقتصاد را تحت‌الشعاع قرار دهد. از اين رو انتظار مي‌رود كه قانون عرضه و تقاضا همچون ساير موارد در حوزه پولي كشور نيز جاري و ساري باشد. همانطور كه مي‌دانيم قيمت و بهاي كالاها تحت تأثير افزايش يا كاهش مقدار مورد تعديل قرار مي‌گيرد و در پي اين تعديل نيز تغييراتي در سمت تقاضا‌ي كل و عرضه كل در اقتصاد به‌وجود مي‌آيد. حال بنا به اهميت كالايي چون پول نوسان در مقدار اين كالا مي‌تواند موجب ايجاد تكانه‌هايي در سمت عرضه و تقاضاي كل در اقتصاد شود. از اين رو در اقتصاد سياست‌هايي تحت عنوان سياست‌هاي پولي تعبيه شده تا پول به عنوان واسطه مبادلاتي در تمامي بازارها در جهت اهداف كلان اقتصاد به خدمت گرفته شود.
به عبارت جامع‌تر سياست پولي به مجموعه تدابيري گفته مي‌شودكه بانك مركزي براي تغيير در حجم پول و نقدينگي در راستاي اهداف تعيين شده اقتصادي اعمال مي‌كند، اين در حالي است كه مسئوليت اخذ تصميمات سياست پولي و اجراي آنها بر عهده بانك مركزي است. در اين بين از سياست‌هاي پولي (و همچنين از سياست‌هاي مالي) عموماً به‌عنوان سياست‌هاي مديريت تقاضا ياد مي‌شود، چراكه در اثر تعديل در حجم پول و نقدينگي در اقتصاد، تقاضاي كل نيز با تعديل همراه مي‌شود از همين رو مي‌توانيم از سياست‌هاي پولي به عنوان اهرم كنترل‌كننده تقاضاي كل در اقتصاد ياد كنيم. بانك‌هاي مركزي و مقامات پولي در كشورهاي توسعه‌يافته با استفاده از ابزارهاي پولي و براي دسترسي به اهداف اصلي اقتصادي (تسريع رشد اقتصادي، ايجاد اشتغال كامل، تثبيت سطح عمومي قيمت‌ها و ايجاد تعادل در تراز پرداخت‌ها‌)، از دو گروه سياست‌هاي پولي انقباضي و انبساطي استفاده مي‌كنند. در سياست‌هاي انقباضي، مقامات پولي (بانك مركزي) با كاهش حجم پول، از طريق محدود نمودن پايه پولي يا كاهش ضريب فزاينده پولي، سعي در كاهش ميزان تقاضاي كل اقتصادي دارند و در سياست‌هاي انبساطي، هدف بانك مركزي، افزايش حجم پول و كاهش نرخ بهره و در نهايت افزايش حجم تقاضاي كل در اقتصاد است.
معمولاً در تمامي كشورهاي جهان، مسئوليت اجراي سياست‌هاي پولي، بر عهده بانك‌هاي مركزي است. بنابراين، بانك‌هاي مركزي براي دستيابي به اهداف اقتصادي، نياز به داشتن ابزارها و ساز و كارهاي لازم دارند كه اين مجموع، تحت عنوان ابزارهاي سياست پولي تعريف مي‌شوند. ابزارهاي سياست پولي به دو دسته ابزارهاي كمّي و كيفي تقسيم مي‌شوند. ابزارهاي كمّي به ابزارهايي گفته مي‌شود كه مي‌توانند حجم پول را در معرض تغيير قرار دهند كه نسبت سپرده‌هاي قانوني (نرخ ذخيره قانوني)، نرخ تنزيل مجدد، عمليات بازار باز (آزاد) و تغيير در نسبت‌هاي مالي بانك‌ها (نسبت‌هاي نقدينگي و سرمايه) از جمله اين ابزارها هستند.
ابزارهاي كيفي نيز ابزارهايي هستند كه مقامات پولي با استفاده از آنها بر نحوه و چگونگي مصرف پول در اقتصاد تأثير مي‌گذارند كه تعيين اولويت‌ها، ارجحيت‌ها و سقف اعتباري در هريك از بخش‌هاي اقتصادي، تذكاريه‌هاي اخلاقي، تعيين شرايط وام‌هاي اقساطي و رهني، وجود نرخ‌هاي ترجيحي (تبعيضي) و جيره‌بندي وام‌ها و تعيين سقف اعتباري برخي از اين ابزارها را تشكيل مي‌دهند. با توجه به توضيحات فوق مي‌توانيم ادعا كنيم كه ما در اقتصاد ايران هيچ‌گاه سياست‌هاي پولي را تجربه نكرده‌ايم و نهادهايي چون بانك مركزي به دليل عدم استقلال و وجود نهاد مكملي چون شوراي پول و اعتبار پيوسته به جاي اجراي سياست‌هاي پولي با ابزارهايي مورد اشاره قرار گرفته در فوق، همان سياست‌هاي دستوري ناكار‌آمد را در بازار پول به اجرا درآورده‌اند. به طور مثال در تصميم‌گيري‌هاي شوراي پول و اعتبار بيشتر به نكاتي چون تعيين اعتبار به بخش‌هاي مختلف اقتصادي يا تعيين نرخ‌ها اكتفا شده است و از سوي ديگر بانك مركزي نيز تنها نقش ماشين چاپ پول را در اقتصاد بازي كرده است و عملاً ما در اقتصاد ايران از وجود يك سازمان يا نهاد پولي منسجم كه بتواند ضمن پاسخگويي و قبول مسئوليت، چالش‌هاي بخش پولي سياست‌هاي مناسبي را در اين حوزه به اجرا درآورد، محروم هستيم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن