تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829933382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا دین اسلام به حیوانات ظلم کرده است!؟ +فیلم


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بهانه دروغین BBC برای توهین به اسلام و ایران؛
آیا دین اسلام به حیوانات ظلم کرده است!؟ +فیلم
براساس پژوهشهاي آنسفالوگرافی الکتریکی(EEG) و الکتروکاردیوگرافی(ECG) دانشگاه دامپزشكي هانوفر آلمان (1978) و يك تز دکترای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی تولوز (فرانسه-1992) ذبح شرعي تنها روش بدون درد براي ذبح حيوانات است.



  به گزارش سرویس دینی جام نیوز، این ساده انگاری است که ما رسانه‎ای مثل "بی بی سی" را یک رسانه بی طرف و حقیقت جو بدانیم. کسانی که سیر حرکت این شبکه را دنبال کرده اند، اگر با وجدانی خالی از جهت، به آن بنگرند، چیزی بجز ضدیت با دین، خصوصا دین اسلام، مذهب شیعه، نظام جمهوری اسلامی و حرکت در راستای گسترش و تغییر فرهنگ اسلامی به فرهنگ غربی مردم ایران، در آن نمی بینند.   در برنامه های این شبکه منحوس، به صراحت به خداوند، انبیا، وحی و قرآن و هر مطلب معنوی و الهی توهین شده و با آن مبارزه می شود. در زمینه سیاسی هم که تمام هم و غم این شبکه در راستای دلسرد کردن و سست کردن مردم ایران نسبت به دین خود و انقلابی است که تشکیل داده اند.   اما این بار شبکه انگلیسی "بی بی سی فارسی BBCPersian" در برنامه "پرگار" به بررسی حقوق حیوانات و حیوان آزاری در ایران پرداخت.    لازم به ذکر است، در ابتدا، موضوع این برنامه حیوان آزاری رایج در ایران بود، و بعد تبدیل شد به سگ آزاری و بعد هم کمبود و ظلمی که دین اسلام به حیوانات روا داشته و سگ و خوک را نجس دانسته، و بعد هم اینکه باید فقه اسلامی را کنار گذاشته و برای حفظ حقوق حیوانات، قوانین جدیدی وضع کنیم. نتیجه ای هم که در آخر برنامه گرفته می شود اینکه اصلا اسلام دین درستی برای اداره جامعه نیست و باید قوانین آن کنار گذاشته شود.   اما مطالب مطرح شده در برنامه را بصورت منظم می توان در چند موضوع خلاصه کرد:   1- انسان خود را اشرف مخلوقات می داند و برای همین به خود اجازه تعدی به حقوق حیوانات را می دهد. البته در تمام موارد این برنامه، مراد از انسان، انسان مسلمان است.   2- دین اسلام و فقهی که از اهل بیت ( علیهم السلام) به ما رسیده است، بسیار عقب مانده و به دور از علوم جدید است وباید کنار گذاشته شود.   3- در ایران از همه جای دنیا، بیشتر به حیوانات ظلم می شود. و در ادامه هم فیلم حمله چند سگ به یک یوزپلنگ نشان داده می شود که صاحبان این سگ ها هم تماشاچی هستند.   4- ذبح اسلامی بد ترین نوع کشتن حیوانات است و در این روش حیوان بسیار رنج می کشد.   5- اسلام به سگ و خوک توهین کرده است و این حیوانات را نجس خوانده است و همین عنوان، باعث شده است که در ایران و کشورهای اسلامی به سگ نگاه منفی داشته باشند و با این حیوان رفتار بدی بکنند.   6- قوانین فقهی، باید بر طبق آخرین دستاورد های دنیای علم، در زمینه نجاست حیوان یا ذبح حیوان تغییر کرده و به روز شوند که این مطلب توسط آقای "اشکوری" مطرح می شود.     دانلود     اما به  این شبهات باید از چند جهت پاسخ داد:     1- بررسی حقوق حیوانات از دیدگاه منابع اسلامی   در دین مبین اسلام، خدای متعال حق مالکیّت حیوانات را به انسانها واگذار نموده است بطوریکه در سوره یس آیه 71 آمده است: "آیا کافران ندیدند که از آنچه با قدرت خود به عمل آورده ایم چهار پایانی برای آنان آفریدیم كه آنان مالک آن هستند؟".   لازم بذکر است که در واگذاری این مالکیت به انسانها خدای متعال برای حیوانات حقوقی را قائل شده است که به برخی از آنها در ذیل اشاره خواهد شد:
- طیق آیات قرآن کریم انسان و دام هر دو از حق بهره برداری برابر از طبیعت برخوردارند بطوریکه در آیه 49 سوره فرقان آمده است: "تا با آن (آبی که از آسمان فرود آمده) سرزمین مرده را زنده کنیم و آن را به آفریده های خویش؛ چهار پایان و آدمیان بسیار بنوشانیم"
- طیق آیات قرآن کریم انسان و دام از حق مشابه در استفاده از خوراک خوب و تازه(!) برخوردارند بطوریکه در سوره سجده آیه 27 آمده است: "آیا ندیدند که ما آب باران را به سوی زمین خشک می رانیم و بوسیله آن زراعتهایی می رویانیم كه هم خود و هم چهارپایانشان از آن می خورند؟ آیا باز هم چشم بصیرت نمی گشایند"؟
- طیق آیات قرآن کریم حیوانات بدلیل داشتن شعور و ادراک در عالم خودشان از حق حیات و وجود  مساوی با انسانها برخوردارند بطوریکه در سوره انعام آیه 38 آمده است: "هیچ جنبنده ای در زمین و هیچ پرنده ای در هوا که با دو بال خویش پرواز می کند نیست مگر اینكه امّتهایی مانند شما (نوع بشر) هستند. ما هیچ چیز را در این کتاب (آفرینش ، بیان ) فروگذار نکردیم، آنگاه همه به سوی پروردگار خویش محشور می شوند".  
ائمه معصومین (علیهم السلام) نیز در باب رعایت حقوق حیوانات توسط انسان نیز به نکات جالبی اشاره نموده اند. حضرت علی (ع) به متصدیان دریافت مالیات جانداران اینطور سفارش می نمایند که: "جز خیرخواه مهربان و امین حافظ، دیگری را بر چهارپایان مگمار، کسی که بر حیوانات سخت نگیرد و آنها را تند نراند، نرنجاند و خسته نکند. وقتی آن امین حافظ گلّه را از تو گرفت به او سفارش کن شتر را از بچه شیرخوارش جدا نکند و آنقدر شیرش را ندوشد که به بچه او زیان برساند. شتران را با سوار شدن بر آنها خسته نکند. در دوشیدن شیر و سواری گرفتن میان آن شتر و دیگر شترها عدالت ورزد . باید شتر را استراحت دهد و شتری را که پایش آسیب دیده و از حرکت ناتوان شده است آهسته براند. آنها را بر سر آبگیرهایی که شترها از آن می گذرند، وارد نماید و از کناره راههای علفدار براند، نه آنجا که خشک و عاری از گیاه است" (نهج البلاغه ، نامه 25 صفحه 425 ترجمه دکتر علی شیروانی)  
در منابع فقهی اسلامی نیر بابی در خصوص رعایت حقوق حیوانات وجود دارد که در آن به نکاتی از جمله ضرورت نفقه حیوانات و گستره آن اشاره می نماید. در خصوص ضرورت نفقه حیوانات در متون فقهی آمده است: اگر کسی حیوانی را مالک شود رسیدگی و نفقه آن حیوان بر او واجب است؛ خواه آن حیوان حلال گوشت باشد خواه حرام گوشت، پرنده و غیرپرنده نیز فرقی ندارد زیرا هر کدام برای خود حرمتی دارند. گستره نفقه حیوانات در فقه اسلامی شامل خوراک، آب، مسکن، دارو و هرچیز ضروری برای ادامه معیشت و حیات حیوان می باشد.   از جمله نفقه های یاد شده برای حیوانات که بر صاحبش واجب است، تهیه پناهگاه و تغذیه اوست. اگر حیوان بتواند در مراتع و دیگر جایگاه های قابل تغذیه زندگی خود را تأمین کند، مالک آن می تواند او را برای چریدن و آشامیدن رها کند، ولی اگر حیوان نتواند از مراتع و... زندگی خود را تأمین کند، بر مالک او واجب است وسیله معیشت حیوان را فراهم کند. همچنین اگر حیوان نتواند به حدّ کافی تغذیه خود را اداره کند واجب است مالک، بقیه تغذیه او را در حدّ کفایت تأمین نماید.   در این خصوص مالک حیوان موظف است علاوه بر نفقه خود حیوان ، مراقب تأمین وسایل ادامه حیات بچه حیوان نیز باشد. بنابراین اگر جاندار بچه شیر خوار داشته باشد ، باید به اندازه کفایت تغذیه بچه ، شیر در پستان مادر نگهداری شود . لذا اگر شیر مادر فقط به اندازه احتیاج تغذیه بچه اش بوده باشد دوشیدن شیر مادر حرام است ، امّا اگر دوشیدن شیر حیوان ضرری به حیوان یا بچه اش نرساند و یا اگر بچه از علف بیابان تغذیه کند ، دوشیدن شیر واجب است، چرا كه در این صورت مال مفید اسراف خواهد شد.
در خصوص پرورش دهندگان زنبور عسل  نیز آمده است: "لازم است مقداری از عسل در کندو بماند تا زنبوران گرسنه نمانند و در شرایط خاص نظیر فصل زمستان لازم است که بیش از قوت او در کندو نگهدارند".   در خصوص زندگی کرم ابریشم نیز كه تغذیه او وابسته به برگ توت است نیز فقها تصریح کرده اند که لازم است مالک، حیوان را حفظ کند و نگذارد تلف شود و اگر برگ کم باشد و مالک اعتنایی به حیوان نمی کند، حاکم باید از مال مالک بفروشد و برای حیوان برگ بخرد.   در مواردی نیزکه وسیله حیات به یکی از چند حیوان کفایت کند به طوری که یکی از آنها با آن وسیله بتواند نجات پیدا کند و بقیه هلاک شوند -مانند اینکه مقداری آب باشد که فقط یکی از حیوانات را بتواند نجات دهد- فرض بر دو گونه است: در صورتی که حیوانات از همه جهات حیاتی مساوی باشند، مکلّف (اعم از چوپان یا مالك) در به کار بردن وسیله حیات برای ادامه زندگی هریک از این حیوانات مخیِّر است. امّا اگر حیوانات از همه جهات مساوی نباشند ، مانند سگ غیرمضر و گوسفند، بدان جهت که پایان دادن به حیات گوسفند با ذبح شرعی امری است قانونی ولی مردن سگ از تشنگی خلاف قانون است، لذا باید آب به سگ داده شود تا بدون علّت هلاک نشود.  
اسلام در سواری گرفتن از حیوانات و بار كشیدن از آنها نیز محدودیّتهای خاصی قائل شده است، بطوریکه از امام ششم نقل شده است که حضرت فرمودند: حیوان را بر صاحبش حقی است (از جمله) بیش از طاقت، از او بار نكشد و پشت حیوان را کرسی گفتگو قرار ندهد.   از پیامبراکرم(ص) نقل شده است که فرمودند: پشت حیوان را تخت قرار ندهید چرا كه خداوند حیوان را برای شما مسخر نموده است؛ بقدری سوار شوید که رفع حاجت شود. اگر کجاوه یا بار در پشت حیوان است، مواظب باشید کج نشود.  
علاوه بر محدودیت هایی که اسلام برای مالکین دامها در نحوه استفاده از آنها و یا در استفاده از محصولات آنها اشاره نموده است، اسلام انسان را نیز از هرگونه آزارو اذیّت حیوانات (اعم از جسمی و روحی) بدلیل ذی‎شعور بودن و صاحب درک و احساس بودن بشدّت نهی نموده است که برای نمونه به برخی روایات در این زمینه اشاره می شود:  
1- نهی از خشونت و اجحاف بر حیوانات: در این زمینه امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: به صورت حیوان نزنید که همانا آنها پروردگارشان را تسبیح می کنند.
2- نهی از ذبح حیوانی در برابر حیوان دیگر.
3- نهی از جدا کردن بچه حیوان از مادرش.
4- نهی از ویران کردن پناهگاه و لانه حیوانات.     2- بررسی حقوق حیوانات از نگاه فقه اسلامی و اقوال فقها در این باره    بررسی منابع فقهی در زمینه حقوق حیوانات، نه تنها جالب توجه، بلکه حیرت انگیز است. بررسی فقهی مسئله حقوق حیوانات از جهت اینکه بسیار مسئله گسترده ایست، لذا علاقمندان به این مبحث می توانند برای اطلاع از این مطلب به اینجا مراجعه کنند.     3- ذبح اسلامی و این سؤال که آیا واقعا در ذبح اسلامی -طبق ادعای بی‎بی‎سی- حیوان با تحمل درد می‎میرد؟   مبحث ذبح اسلامی مبحثی است که امروزه تحت تحقیقات بسیاری از کارشناسان و دانشمندان زیست محیطی دنیا قرار گرفته است. ذبح شرعي يا مذهبي در دين اسلام و يهود وجود دارد. (در دين يهود "Kosher" ناميده مي‎شود).   براساس پژوهشهاي آنسفالوگرافی الکتریکی(EEG) و الکتروکاردیوگرافی(ECG)دانشگاه دامپزشكي هانوفر آلمان (1978) و يك تز دکترای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی تولوز (فرانسه-1992) ذبح شرعي تنها روش بدون درد براي ذبح حيوانات است.   جداي از اين مسأله، پژوهش مذکور نشان دهنده اين است كه چقدر ذبح شرعي، از نفوذ باكتري‎هاي خطرناك (خصوصا اسهال خوني) به گوشت جلوگيري مي‎كند. برای آگاهی از مشروح نتایج این پژوهش اینجا کلیک کنید.     در ادامه توجه شما را به فیلمی جلب می کنیم که رفتار پیشرفته و مدرن[!] دنیای امروز را با حیوانات نشان می دهد. تذکر: (این فیلم بسیار دردناک است و تماشای آن برای افراد زیر 16 سال توصیه نمی شود)      (16+) دانلود     اما چند جمله با بی بی سی و علاقمندان به این گفتمان:   - اتفاقات فیلم بالا ممکن است خارج از نظارت نهادهای ذی ربط در این کشورها انجام شود و شاید هم با نظارت آنها، اما نکته این است که آیا بی بی سی نسبت به این موارد کور است یا واقع بین؟ اگر این فیلم از ایران تهیه شده بود، تا بحال رسانه های غربی با استناد به آن چه بلوایی علیه ایران بپا کرده بودند؟   - آیا اگر اسلام سگ و خوک را نجس دانسته، بدرفتاری با آنان را هم جایز دانسته است؟ یا اینکه سگ از این حکم شرعی که متوجه او شده ناراحت می شود؟ در روایات ما در مورد سگ و خصلت های این حیوان مطالب بسیاری بیان شده است. در حدیثی آمده است که 6 خصلت را از سگ بیاموزید. مگر نه اینکه امام حسن (علیه السلام) یک لقمه خودشان از غذا تناول می کردند و یک لقمه جلوی سگ می انداختند؟ و این موارد با نجاست سگ -به عنوان یک حکم شرعی واجد مصلحت- هیچ منافاتی ندارند.   - آیا بدرفتاری بعضی از مردم از سر ناآگاهی و عدم فرهنگ سازی با یک حیوان، باید به پای تمام مردم ایران نوشته شود؟ اصلا آیا در بحث ظلم به حیوانات، بین حیوان پرجمعیت و حیوان در حال انقراض فرق است؟ ما در پایان این فیلم دردناک اشاره کردیم که حتی این فیلم هم دلالت بر فرهنگ تمامی مردم آن جوامع و حتی رضایت دولت های این جوامع از این اعمال ندارد. حال بی بی سی با نشان دادن کشته شدن یک پلنگ، آن هم توسط چند سگ، این موضوع را به تمامی ایران و اسلام نسبت می دهد؟   - گذشته از این فیلم، دشمنان انقلاب و اسلام، رفتار با ماهی و زنده سرخ کردن آن در روغن داغ را در رستوران های چین ندیده اند؟ آیا رفتار با میمون و انواع و اقسام غذاهایی که با نهایت قساوت در جای جای دنیا تهیه می شود را ندیده اند؟ رفتار با گاو و نیزه باران کردن و در آخر هم قطع نخاع و فلج کردن آن را در استودیوم های بزرگ اسپانیا ندیده اند؟ پس چرا فقط ایران و اسلام تحت الشعاع قرار می گیرند؟    

    - آیا رهبر این دین یعنی امیرالمؤمنین ( سلام الله علیه) که کارشناس بی حیای بی بی سی از ایشان با تعبیر ظالم به حیوانات[!] یاد می کند، همان شخصی نیست که فرمود: «اگر تمام عالم را به من بدهند که یک کاه از دهان یک مورچه بگیرم، این کار را نخواهم کرد»   سیره عملی اولیای خدا در طول تاریخ اسلام نسبت به حیوانات، حیرت انگیز است و غربی ها اگر صد سال فکر کنند هم عقلشان به این رفتار و اینگونه رعایت کردن حقوق حیوانات نمی رسد. از آن بزرگی که راه طولانی را برگشت و مورچه ای را که روی عبایش مانده بود را برگرداند و در محل اولش قرار داد که حیوان بیچاره گیج نشود، تا آن عالمی (مقدس اردبیلی) که به علت کتکی که به حیوانش زدند، آمدن به ایران و افتتاح مسجد امام اصفهان به دعوت شاه عباس را رها کرد و به نجف برگشت.   - آیا گردانندگان بی بی سی همان‎هایی نیستند که به رژیم غاصب صهیونیستی در قتل عام چند هزار نفر -اعم از زن و کودک- با توجیه دفاع از خود، و به امریکا بابت خاکستر کردن 240 هزار نفر در هیروشیما و ناکازاکی با توجیه اتمام جنگ جهانی، حق می دهند و مستند می سازند و جنایات آنها را توجیه منطقی می کنند؟   در پایان یادآور می شویم که مشکل اصلی رسانه های غربی و به طور کلی دنیای غرب، گسترش روزافزون اسلام‎گرایی در سطح جهان است و دم زدن از مفاهیم فریبنده ای همچون حقوق حیوانات و حقوق مدنی و حقوق بشر و... بهانه هایی برای ارائه تصویر مخدوش از این دین آسمانی می‎باشند.  


لینک

لینک

لینک

لینک


۲۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 353]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن