محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827381512
اولین مجلس عزای امام حسین(ع) چه زمانی برپا شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اولین مجلس عزای امام حسین(ع) چه زمانی برپا شد؟
گفتند: شما را به خدا حالا كه ما را از اينجا مى بريد، ما را از قتلگاه حسين عبور بدهيد براى اينكه مى خواهيم براى آخرين بار با عزيزان خودمان خدا حافظى كرده باشيم.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، از عصر عاشورا زينب تجلى مى كند. از آن به بعد به او واگذار شده بود. رئيس قافله اوست چون يگانه مرد زين العابدين(سلام الله عليه)است كه در اين وقت به شدت مريض است و احتياج به پرستار دارد تا آنجا كه دشمن طبق دستور كلى پسر زياد كه از جنس ذكور اولاد حسين هيچ كس نبايد باقى بماند، چند بار حمله كردند تا امام زين العابدين را بكشند ولى بعد خودشان گفتند:«انه لما به» (1) اين خودش دارد مى ميرد و اين هم خودش يك حكمت و مصلحت خدايى بود كه حضرت امام زين العابدين بدين وسيله زنده بماند و نسل مقدس حسين بن على باقى بماند.يكى از كارهاى زينب پرستارى امام زين العابدين است.
در عصر روز يازدهم اسرا را آوردند و بر مركب هايى(شتر يا قاطر يا هر دو)كه پالانهاى چوبين داشتند سوار كردند و مقيد بودند كه اسرا پارچه اى روى پالانها نگذارند، براى اينكه زجر بكشند. بعد اهل بيت خواهشى كردند كه پذيرفته شد. آن خواهش اين بود:«قلن بحق الله الا ما مررتم بنا على مصرع الحسين» (2) گفتند: شما را به خدا حالا كه ما را از اينجا مى بريد، ما را از قتلگاه حسين عبور بدهيد براى اينكه مى خواهيم براى آخرين بار با عزيزان خودمان خدا حافظى كرده باشيم. در ميان اسرا تنها امام زين العابدين بودند كه به علت بيمارى، پاهاى مباركشان را زير شكم مركب بسته بودند،ديگران روى مركب آزاد بودند. وقتى كه به قتلگاه رسيدند، همه بى اختيار خودشان را از روى مركب ها به روى زمين انداختند. زينب(سلام الله عليها) خودش را به بدن مقدس ابا عبد الله مى رساند،آن را به يك وضعى مى بيند كه تا آن وقت نديده بود: بدنى مى بيند بى سر و بى لباس، با اين بدن معاشقه مى كند و سخن مى گويد:«بابى المهموم حتى قضى، بابى العطشان حتى مضى» (3) .آنچنان دلسوز ناله كرد كه«فابكت و الله كل عدو و صديق» (4) يعنى كارى كرد كه اشك دشمن جارى شد، دوست و دشمن به گريه در آمدند.
مجلس عزاى حسين را براى اولين بار زينب ساخت.ولى در عين حال از وظايف خودش غافل نيست.پرستارى زين العابدين به عهده اوست،نگاه كرد به زين العابدين،ديد حضرت كه چشمش به اين وضع افتاده آنچنان ناراحت است كانه مى خواهد قالب تهى كند، فورا بدن ابا عبد الله را رها كرد و آمد سراغ زين العابدين:«يا بن اخى!»پسر برادر!چرا تو را در حالى مى بينم كه مى خواهد روح تو از بدنت پرواز كند؟ فرمود: عمه جان!چطور مى توانم بدن هاى عزيزان خودمان را ببينم و ناراحت نباشم؟ زينب در همين شرايط شروع مى كند به تسليت خاطر دادن به زين العابدين.
ام ايمن زن بسيار مجلله اى است كه ظاهرا كنيز خديجه بوده و بعدا آزاد شده و سپس در خانه پيغمبر و مورد احترام پيغمبر بوده است،كسى است كه از پيغمبر حديث روايت مى كند. اين پير زن سالها در خانه پيغمبر بود. روايتى از پيغمبر را براى زينب نقل كرده بود ولى چون روايت خانوادگى بود يعنى مربوط به سرنوشت اين خانواده در آينده بود، زينب يك روز در اواخر عمر على عليه السلام براى اينكه مطمئن بشود كه آنچه ام ايمن گفته صد در صد درست است،آمد خدمت پدرش: يا ابا! من حديثى اينچنين از ام ايمن شنيده ام،مى خواهم يك بار هم از شما بشنوم تا ببينم آيا همين طور است؟همه را عرض كرد.پدرش تاييد كرد و فرمود:درست گفته ام ايمن، همين طور است.
زينب در آن شرايط اين حديث را براى امام زين العابدين روايت مى كند.در اين حديث آمده است اين قضيه فلسفه اى دارد، مبادا در اين شرايط خيال كنيد كه حسين كشته شد و از بين رفت.پسر برادر!از جد ما چنين روايت شده است كه حسين عليه السلام همين جا،كه اكنون جسد او را مى بينى، بدون اينكه كفنى داشته باشد دفن مى شود و همين جا، قبر حسين، مطاف خواهد شد. بر سر تربت ما چون گذرى همت خواه كه زيارتگه رندان جهان خواهد بود
آينده را كه اينجا كعبه اهل خلوص خواهد بود،زينب براى امام زين العابدين روايت مى كند. بعد از ظهر مثل امروزى را-كه يازدهم بود-عمر سعد با لشكريان خودش براى دفن كردن اجساد كثيف افراد خود در كربلا ماند ولى بدن هاى اصحاب ابا عبد الله همان طور ماندند. بعد اسرا را حركت دادند(مثل امشب كه شب دوازدهم است)، يكسره از كربلا تا كوفه كه تقريبا دوازده فرسخ است. ترتيب كار را اينچنين داده بودند كه روز دوازدهم اسرا را به اصطلاح با طبل و شيپور و با دبدبه به علامت فتح وارد كنند و به خيال خودشان آخرين ضربت را به خاندان پيغمبر بزنند.
اينها را حركت دادند و بردند در حالى كه زينب شايد از روز تاسوعا اصلا خواب به چشمش نرفته است.سرهاى مقدس را قبلا بريده بودند.تقريبا دو ساعت بعد از طلوع آفتاب در حالى كه اسرا را وارد كوفه مى كردند دستور دادند سرهاى مقدس را به استقبال آنها ببرند كه با يكديگر بيايند. وضع عجيبى است غير قابل توصيف! دم دروازه كوفه(دختر على،دختر فاطمه اينجا تجلى مىكند)اين زن با شخصيت كه در عين حال زن باقى ماند و گرانبها،خطاب هاى مى خواند. راويان چنين نقل كرده اند كه در يك موقع خاصى زينب موقعيت را تشخيص داد:«و قد او مات»دختر على يك اشاره كرد.عبارت تاريخ اين است:«و قد او مات الى الناس ان اسكتوا فارتدت الانفاس و سكنت الاجراس» (5) يعنى در آن هياهو و غلغله كه اگر دهل مى زدند صدايش به جايى نمى رسيد،گويى نفسها در سينه ها حبس و صداى زنگها و هياهوها خاموش گشت، مركب ها هم ايستادند(آمدها كه مى ايستادند، قهرا مركب ها هم مى ايستادند). خطبه اى خواند.راوى گفت:«و لم ار و الله خفرة قط انطق منها» (6) .اين«خفره»خيلى ارزش دارد.«خفره»يعنى زن با حيا.اين زن نيامد مثل يك زن بى حيا حرف بزند.زينب آن خطابه را در نهايت عظمت القاء كرد.در عين حال دشمن مى گويد:«و لم ار و الله خفرة قط انطق منها»يعنى آن حياى زنانگى از او پيدا بود.شجاعت على با حياى زنانگى در هم آميخته بود.
در كوفه كه بيست سال پيش على عليه السلام خليفه بود و در حدود پنج سال خلافت خود خطابه هاى زيادى خوانده بود،هنوز در ميان مردم خطبه خواندن على عليه السلام ضرب المثل بود. راوى گفت:گويى سخن على از دهان زينب مى ريزد،گويى كه على زنده شده و سخن او از دهان زينب مى ريزد، مى گويد وقتى حرف هاى زينب-كه مفصل هم نيست،ده دوازده سطر بيشتر نيست-تمام شد،مردم را ديدم كه همه،انگشتانشان را به دهان گرفته و مى گزيدند.
اين است نقش زن به شكلى كه اسلام مى خواهد، شخصيت در عين حيا، عفاف، عفت، پاكى و حريم.تاريخ كربلا به اين دليل مذكر-مؤنث است كه در ساختن آن،هم جنس مذكر عامل مؤثرى است ولى در مدار خودش،و هم جنس مؤنث در مدار خودش.اين تاريخ به دست اين دو جنس ساخته شد.
و لا حول و لا قوة الا بالله
پى نوشت ها:
1.بحار الانوار،ج 45/ص 61.
2.بحار الانوار،ج 45/ص 58،اللهوف ص 55،و نظير اين عبارت در مقتل الحسين مقرم، ص396 و مقتل الحسين خوارزمى،ج 2/ص39 آمده است كه تماما از حميد بن مسلم روايت مىكنند.
3و4) بحار الانوار ج 45/ص59.
5و 6) بحار الانوار،ج 45/ص 108.
۲۴/۰۸/۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
اولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی(ره) |اخبار ایران و جهان
اولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی ره اولین شب مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت أباعبدالله الحسین ع و یاران با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد کد خبر ۴۴۶۴۹۵ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ - 02 November 2014واقعه عاشورا اولین بار توسط چه کسانی تحریف شد؟/ تفسیرهای غلط از سخن امام حسین(ع) به حر
واقعه عاشورا اولین بار توسط چه کسانی تحریف شد تفسیرهای غلط از سخن امام حسین ع به حر فرهنگ > دین و اندیشه - نخستین تحریف ها درباره واقعه عاشورا و ریشه های آن دلیل بازنگشتن امام به مدینه پس از آگاهی از خیانت کوفیان و منابع مورد تحقیق مقتل های عاشورایی را در پروندهآیا می دانید ماجرای عطر سیب حرم امام حسین(علیه السلام) چیست؟
استشمام بوی سیب از حرم امام حسین علیه السلام ویژگی عجیبی است که چند کتاب معتبر به آن اشاره کرده اند بوی سیب و حرم حبیب و حسین غریب و کرب و بلا این نوحه مشهور و محبوب را در سالهای اخیر بارها شنیده ایم اما بوی سیب چه ارتباطی با حرم امام حسین علیه السلام دارد آیا درست است کنظر چارلز دیکنز درباره اخلاص امام حسین (ع)
نظر چارلز دیکنز درباره اخلاص امام حسین ع پس عقل چنین حکم می کند که او فقط برای اسلام فداکاری خویش را انجام داد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز چارلز دیکنز نویسنده انگلیسی می نویسد اگر منظور امام حسین علیه السلام جنگ در راه خواسته های دنیایی بود من نمی فهمم چرا خوراهی برای شناخت امام حسین (ع)
راهی برای شناخت امام حسین ع نهضت جهاني سيّد شهدا حسينبنعليبنابيطالب صلوات الله و سلامه عليهما چون حقمدار بود و عقل و عدل پيرو حقّ هستند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز آیت الله جوادی آملی در ادامه سلسله برنامه های "نهضت سيّدالشهداثر حجمی عصر عاشورا در میدان امام حسین (ع) +تصویر
بزودی در میدان امام حسین اثر حجمی عصر عاشورا در میدان امام حسین ع تصویر اثر حجمی عصر عاشورا که برداشتی از اثر مشهور استاد فرشچیان در مورد واقعه عاشورا است در میدان امام حسین ع نصب می شود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز سیاووش سلیمی با اتمعزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) |اخبار ایران و جهان
عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی ره در شب عاشورای حسینی شب ماتم و اندوه آل الله مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اصحاب با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی جمعی از مسئولان و هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی رماجرای گفتوگوی حضرت امام حسین و عمر سعد در کربلا |اخبار ایران و جهان
ماجرای گفتوگوی حضرت امام حسین و عمر سعد در کربلا روایت حضرت آیتالله خامنهای از گفتوگوی حضرت امام حسین علیهالسلام و عمر سعد در کربلا که در سایت KHAMENEI IR منتشر شده است رهبر انقلاب این سخنان را در تاریخ بیستم مهرماه سال ۱۳۶۳ در نماز جمعهی تهران بیان کردهاند کد خبر ۴۴۵۵۰ظلمستیزی از مهمترین اهداف قیام امام حسین(ع) بود
جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۰ مسئول نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان کرمانشاه با بیان اینکه دشمنان اسلام به دنبال برجسته کردن بدعتها هستند از مسئولین هیئتهای مذهبی و اقشار مختلف مردم خواست از انجام اقدامات خرافی و خشن در عزاداریها بپرهیزند حجتالاسلام مهدهشتم محرم؛ گفتوگوی امام حسین (ع) با عمربن سعد و نایاب شدن آب در خیمهها
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ محرم سال 61 هجری قمری است و در صحرای کربلا روزها ساعتها دقایق و ثانیهها میگذرند و امام حسین ع با وجود اینکه هدفشان محو باطل و منکر و جبهه آن است تلاش میکند که افراد هرچه کمتری در این جبهه قرار گیرند شاید بتوان تلاشهای ایشان برای منقاتلان امام حسین(ع) و چگونگی مرگ آنها
سهشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ در قیام عاشورا افراد بسیار زیادی در جبهه باطل و دشمن بودند که هیچ کدام از آنها هرگز عاقبتبخیر نشدند و هیچگاه در زندگی روز خوش ندیدند متاسفانه این افراد به قدری در زندگی خود حرام خورده بودند که در روز عاشورا ندای هل من ناصر ینصرنی را نشنیدند و تموقتی امام حسین(ع) از مردم خواست تا روحانیت دین را امر به معروف کنند / چرا امام سجاد(ع) قیام نکرد؟
وقتی امام حسین ع از مردم خواست تا روحانیت دین را امر به معروف کنند چرا امام سجاد ع قیام نکرد فرهنگ > دین و اندیشه - روش انتخابی امام سجاد ع پس از کربلا اهمیت امر به معروف در قیام امام حسین ع و ترکیب بند عاشورایی موسوی گرمارودی را در پرونده خبرآنلاین در روز هشمجالس عزای حسینی علاوه بر شور، دارای شعور باشد
چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۳ مدیرکل کانون فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی گفت بدعتگذاریهایی که توسط مداحان و عزاداران در مجالس عزاداری انجام میشود نوعی ضربه به دین است حجتالاسلام اباذر بیگی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان غربیکی از راههای شناخت امام حسین (ع) بررسی زیارتنامه هاست -
برنامه تلویزیونی نهضت سيدالشهداء بر مدار عقل و عدل 3 یکی از راههای شناخت امام حسین ع بررسی زیارتنامه هاست آیت الله جوادی آملی در سومین برنامه از سلسله برنامه های نهضت سيّدالشهداء بر مدار عقل و عدل با اشاره به فرازهایی از زیارت اربعین و زیارت وارث فرمودند حسين بن علي خونندای «لبیک یا حسین» در امامزادگان کشور طنین انداز شد -
شرفخانی ندای لبیک یا حسین در امامزادگان کشور طنین انداز شد معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت تجمع بزرگ عزاداران حسینی با شعار لبیک یا حسین عصر روز دوشنبه 5 آبان مصادف با دوم محرم همزمان با ورود کاروان امام حسین ع به صحرای کربلا در امامزادگان شاخص کشور برصلح امام حسن، یا قیام امام حسین؟
صلح امام حسن یا قیام امام حسین یزید در مخالفت با اسلام آب پاکی را ریخت و منکر وحی و دین شد و همه را ساخته و پرداخته هاشم و ابناء او دانست آیا با وجود این انسان دین فقط دچار تحریف می شود که بتوان با مسامحه کنار او زندگی کرد یا به طور کامل باید فاتحه دین را خواند به این مطلبرازی که امام حسین (ع)آن را برملا کرد.
رازی که امام حسین ع آن را برملا کرد دنيا و جلوه هاى آن چون مقام خواهى رفاه طلبى ثروت و شهرت از مهمترين و خطرناكترين عواملى بود كه در لغزش خواص و رويداد عاشورا نقش اساسى داشت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز در آیه ۱۴ سوره آل عمران سخن از برخی-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها