تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849858473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم تفکیک تلاوت از قرائت برای تسهیل انس با قرآن/ انس با قرآن در عرصه اجتماعی به انسان‌ها اعتماد به نفس می‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه برنامه افق؛
لزوم تفکیک تلاوت از قرائت برای تسهیل انس با قرآن/ انس با قرآن در عرصه اجتماعی به انسان‌ها اعتماد به نفس می‌دهد
یک پژوهشگر و محقق قرآنی اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که برای تسهیل انس با قرآن وجود دارد این است که بتوانیم در مفهوم، حیطه تلاوت را از تفسیر، تدبر، عمل به قرآن و قرائت، تفکیک کنیم.



به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «افق» این هفته رادیو قرآن، 22 شهریورماه با حضور مصطفی عباسی‌مقدم، محقق و پژوهشگر قرآنی و محمدرضا پورمعین کارشناس‌ ـ مجری برنامه به موضوع «فهم عمومی قرآن» پرداخت.
 
عباسی‌مقدم با بیان اینکه نتیجه انس با قرآن، خود را در عرصه‌های مختلف نشان می‌دهد، گفت: انسانی که انس با قرآن دارد، احساس تنهایی نمی‌کند؛ بسیاری از مشکلات روحی و روانی در افراد به دلیل دوری از قرآن است؛ هر چند که ممکن است افراد در جمع باشند اما به دلیل دوری از قرآن، احساس تنهایی می‌کنند، پس اولین اثر قرآن این است که فرد مأنوس با قرآن، حساس تنهایی نمی‌کند.
 
انس با قرآن در عرصه اجتماعی به انسان‌ها اعتماد به نفس می‌دهد
 
وی افزود: انس با قرآن در عرصه اجتماعی و برخورد با جوامع دیگر به انسان‌ها اعتماد به نفس می‌دهد و فرد مأنوس با قرآن هیچگاه احساس یأس و ناامیدی نمی‌کند به این دلیل که خدا را دارد و می‌داند که قرآن حلال مشکلات است.
 
این پژوهشگر قرآنی در ادامه گفت: انس با قرآن، مراتبی دارد که دانستن، خواندن، کسب اطلاعات از قرآن و کسب ثواب از قرآن از جمله مراتب آن است و ایمان پیدا کردن و تمسک به قرآن از مراحل آخر انس با قرآن است.
 
کمال انس با قرآن، تغییر نگرش در انسان‌ها است
 
وی با بیان اینکه انس زمینه عمل است، اظهار کرد: کمال انس انسان با قرآن این است که نگرشش تغییر یابد. زمانی که ما به سراغ قرآن رفتیم ممکن است نتوانیم همه مراحل را طی کنیم که در این صورت نهادها و رسانه‌ها وظیفه‌ای دارند تا تسهیل‌گر انس با قرآن شوند.
 
عباسی‌مقدم افزود: یکی از راهکارهایی که برای تسهیل انس با قرآن وجود دارد این است که حیطه تلاوت را از بقیه مباحث جدا کنیم و بتوانیم در مفهوم، حیطه تلاوت را از تفسیر، تدبر، عمل به قرآن و قرائت، تفکیک کنیم.
 
در این بخش از برنامه رادیویی «افق» احمد دباغ، حافظ کل قرآن، میهمان تلفنی برنامه بود که در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: ادعای قرآن این است که هدی للناس یا هدی للمتقین است و هر برنامه‌ای که انسان بخواهد اجرا کند، قرآن برای آن برنامه دقیقی ارائه می‌کند. اگر از خود قرآن که راهنمای زندگی بشر است کمک بگیریم راه‌کارهای خوبی را به دست می‌آوریم.
 
انسان‌ها به هر بهانه‌ای خود را به قرآن متصل کنند
 
دباغ با بیان اینکه برنامه‌ای که قرآن در آیات مختلف به ما ارائه می‌دهد تسهیل معارف قرآنی است، گفت: هر انسانی در هر سنی که باشد. همیشه باید به بهانه‌ای خود را به قرآن متصل کند؛ این بهانه ممکن است بهانه تجوید، صوت و لحن، مفاهیم و معانی و... باشد و اگر هر انسان خود را به بهانه‌ای به قرآن متصل کند انس با قرآن در زندگی او به وجود می‌آید.
 
بیان نو و آسان‌سازی متون تفسیری؛ راهکاری برای انس با قرآن
 
در ادامه این بخش از برنامه افق، مصطفی عباسی‌مقدم اظهار کرد: یکی دیگر از راهکارهای اساسی در ترویج فهم قرآن بیان نو و آسان‌سازی متون تفسیری و مفاهیمی قرآن است. همانطور که لحن آیات قرآن نسبت به مخاطبان خود متفاوت است در بیان مفاهیم قرآن با اقشار مختلف هم باید متفاوت صحبت کرد.
 
بازآفرینی متون قرآنی برای اقشار و گروه‌های سنی مختلف
 
وی افزود: قصه‌ای که برای یک نوجوان قرآنی گفته می‌شود باید با قصه‌ای که برای یک پیرمرد و یا کسی که در نقطه دیگری از جهان زندگی می‌کند متفاوت باشد. اگر بخواهیم وظیفه خود را بیان کنیم وظیفه نوسازی، نوآوری و بازآفرینی متون است.
 
هر دو سال یکبار تفاسیر جدید از قرآن ارائه کنیم
 
عباسی‌مقدم ادامه داد: یک سطح‌بندی و تنوع رسانه‌ای و هم سطح‌بندی اقشاری لازم است تا بتوانیم مفاهیم قرآن را بازآفرینی کنیم. این نکته که هر 10 سال یا 20 سال یک بار باید تفسیر جدید داشته باشیم نکته درستی است و حتی باید بگوییم که ما می‌توانیم هر دو سال یکبار تفسیر جدید داشته باشیم.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: تمام وظایف و اقداماتی که در جامعه انجام می‌شود از باب تذکر است و کسی نمی‌تواند کسی را مجبور به انجام کاری کند و یا ابلاغی و دستوری رفتار کند بلکه خود شخص باید نسبت به موضوع قانع شود و از طریق خودشکوفایی و خودباوری به مطلب برسد. اگر کسی را به یک رفتار وادار کنید ارزش ندارد و این روش تربیت و ترویج نیست.
 
انس با قرآن، گاهی اوقات هزینه دارد
 
این محقق و پژوهشگر قرآنی ادامه داد: کسی که موظف به کاری می‌شود باید نهایت تلاش خود را داشته باشد تا اثرگذاری طرح تضمین شود. موانع تأثیر انس با قرآن در جامعه وجود دارد اما انسان باید مقاومت کند زیرا گاهی اوقات هم انس با قرآن هزینه دارد.
 
وی در پایان اظهاراتش یادآور شد: باید بتوانیم موضوعات مبتلابه جامعه را پیدا کنیم و برای آنها بسته‌های آموزشی تدبر و... تهیه کنیم تا مردم مطالعه کنند؛ راهکار دیگر اینکه یک سری مطالعات گروهی قرآن را راه‌اندازی کنیم و در قالب موسسات مختلف دنبال کنیم.



۱۳۹۳/۶/۲۴ - ۱۲:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن