تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799091963




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظریه اسلامی پیشرفت به عنوان نظریه تمدن اسلامی مقید به زمان و مکان خاصی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه آیت الله رشاد در ارائه نظریه اسلامی پیشرفت؛
نظریه اسلامی پیشرفت به عنوان نظریه تمدن اسلامی مقید به زمان و مکان خاصی نیست
آیت الله رشاد پیشرفت اسلامی را «فرگشتگی پویا و پیوسته­ شئون گوناگون حیات بشر در راستای ظهور استعدادهای فطری او، از رهگذر کشف «مشیت تکوینی» و «مشیت تشریعی» الهي و اعتقاد و التزام بدان‌ها» عنوان كرد.



به گزارش خبرنگار مهر، در دهمین نشست اندیشه­ ورزی که در مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی که با حضور حضرت آيت‌الله علي اكبر رشاد به عنوان نظریه ­پرداز این نشست و شرکت دهها تن از اساتید رشته­ های مختلف تشکیل شد، نظریه پیشرفت اسلامی مطرح شد. آيت‌الله علی اکبر رشاد رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و عضو شوراي عالي مركز الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، در دهمين نشست انديشه‌ورزي مركز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت در سخناني با موضوع نظريه اسلامي پيشرفت، ضمن تعريف پيشرفت اسلامی به بيان ماهيت و معناي پيشرفت اسلامی پرداخت و با بيان اينكه نظریه پیشنهادی وی، از مزایا و محاسن گوناگونی ازجمله برخورداری از جامعیت مؤلفه‌ای، بیان مبانی «مبدأشناختی»، «انسان‌شناختی»، «غایت‌شناختی»، «منبع‌شناختی» و «روش‌شناختی»، پیشرفت اسلامی و نیز انطباق بر نگرش پیشینی و پسینی‌ به امر پیشرفت، اضافه كرد: ماهیت پیشرفت، کمال‌ورزرانه و از سنخ اجتماعیات و امور دنیوی است، شامل عرصه‌های نظر و عمل می شود و به همه عرصه­ های حیات انسان مانند علم و معرفت، عبودیت و معنویت، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، صنعت، محیط زیست و منابع و غیر آن می­ شود. وي ادامه داد: نظریه اسلامی پیشرفت، مبتنی بر مبانی دین‌شناختی همچون جامعیت، کارآمدی، روزآمدی، انعطاف‌پذیری و فهم‌پذیری دین است، منبع‌ نظریه اسلامی، مشیت تکوینی و تشریعی الهی است. در نظری پیشنهادی ایشان به مبنای انسان‌شناختی ـ جامعه‌شناختي، فطرت‌نمونی انسان يا فرگشت‌یابندگی شئون حیات اجتماعي تصریح شده است. این استاد خارج فقه و اصول حوزه در ادامه در تعريف الگوی پیشرفت نیز اظهار داشت: الگوی پیشرفت عبارت است از «کلان‌نظام[«ابرزیست‌‌سامانه»ی] متشکل از مجموعه‌ نظام‌ها و نهادهای تأمین‌کننده‌ فرگشتگی شئون حیات آدمیان که براساس مباني معرفتي ـ ارزشي اسلامی و با کاربرد منطق استنباطی حجت و روش اجرايی کارآمد، از منابع معتبر دینی برگرفته و با ظروف تاریخی، فرهنگی و اقلیمی کشور سازگار شده باشد». در ادامه اين نشست، حضار به بيان ديدگا‌ه‌ها و نظرات خود در مورد نظریه پیشنهادی پرداختند و در پايان آيت‌الله رشاد به سؤالات و انتقادات مطرح پاسخ داد. در بخش ابتدایی جلسه حجت‌الاسلام سیدحسین میرمعزی عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت درباره نظریه ایرانی پیشرفت در نقشه محتوای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در شورای عالی جلسات متعددی درباره نقشه راه پیشرفت به لحاظ محتوایی برگزار شده است. یکی از مباحث مهم این بوده که ما بین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نظریه اسلامی پیشرفت تفکیک قائل شدیم چون نظریه اسلامی پیشرفت به عنوان نظریه تمدن اسلامی مقید به زمان و مکان خاصی نیست ولی الگوی پیشرفت وجه بومی شده این نظریه در ایران با توجه به شرایط تاریخی ـ فرهنگی و اقلیمی ایران است. میرمعزی با اشاره به اینکه بنابراین مهم‌ترین بخش در نقشه راه بحث و نظریه اسلامی پیشرفت مبتنی بر آیات و روایات و منابع اسلامی است، اظهارداشت: این بحث مهم و بسیار جدید است تا به حال ما از این نگاه به نظریه اسلامی پیشرفت نپرداخته‌ایم و این زحمت استاد رشاد تحت عنوان نظریه اسلامی پیشرفت نخستین کار در این زمینه است.


۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۰۸:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن