تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که از چیزی طرفداری مصرّانه و نابجا کند یا اینکه از جانب دیگران به نفع او طرفداری ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819442479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محورهای اقتصاد مقاومتی در قرآن تبیین شد/ قرآن بر سرشار بودن منابع طبیعی تأکید دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
محورهای اقتصاد مقاومتی در قرآن تبیین شد/ قرآن بر سرشار بودن منابع طبیعی تأکید دارد
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در قرآن شامل 5 محور منابع، برنامه ریزی و تولید، توزیع، رشد و مصرف است، تأکید کرد: بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که منابع جهان محدود است اما برخلاف این نظر، قرآن بر سرشار بودن منابع طبیعی تأکید دارد اما اینکه نمی توانیم به درستی از این منافع استفاده کنیم به عدم مدیریت صحیح برمی گردد.



به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «اقتصاد مقاومتی و قرآن» عصر شنبه 7 تیرماه با حضو مسعود حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی در بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم در سالن هویزه باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

حیدری در این نشست با اشاره به ارکان اقتصاد در قرآن گفت: اقتصاد در قرآن 5 محور دارد که شامل منابع، برنامه ریزی و تولید، توزیع، رشد و مصرف می شود. منابع به چهار بخش طبیعی، انسانی، مالی و فیزیکی تقسیم بندی می شود، بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که منابع جهان محدود است اما برخلاف این نظر، قرآن نظر دیگری مبنی بر سرشار بودن منابع طبیعی دارد اما اینکه نمی توانیم به درستی از این منافع استفاده کنیم به دلیل عدم مدیریت صحیح است. باید بتوانیم منابع طبیعی را مدیریت کنیم تا بتوانیم از سایر محورها استفاده کنیم.

وی در مورد انعکاس موضوع تولید و برنامه ریزی در قرآن کریم نیز گفت: حضرت یوسف(ع) بهترین برنامه را در اقتصاد داشتند همانطور که در آیه ای از سوره یوسف در مورد هفت سال برنامه ریزی برای تولید مطالبی بیان شده است.

حیدری با اشاره به آیه 29 سوره نساء گفت: در این آیه نیز سه توصیه در مورد توزیع، خرید و فروش و تجارت شده است؛ در این آیه بر این اصل تأکید شده است که حق تصرف و دخالت در امور دیگران جایز نیست؛ همچنین تصرف در اموال تنها زمانی می تواند رخ دهد که در آن تجارتی باشد.

این کارشناس اقتصادی، سومین توصیه آیه 29 سوره نساء را تجارت بر پایه رضایت طرفین عنوان کرد و افزود: اصل سوم همان اصل برابری و تجارت برد ـ برد را نشان می دهد؛ برد ـ برد یعنی اینکه اگر کسی شما را مجبور به انجام تجارت کرد، یک بار تجارت رخ می دهد اما این تجارت ادامه نخواهد داشت.

حیدری در مورد رویکرد مصرف نیز گفت: آیه معروفی در این زمینه وجود دارد که به انسان ها توصیه کرده بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید؛ این آیه نشان‌دهنده رویکرد مصرف در عرصه اقتصاد است.

وی با بیان اینکه مسئله رشد در قرآن بسیار مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار کرد: رشد در مورد توسعه و سازندگی بسیار تأکید شده و می توان معنای آن را هم‌سنخ با اقتصاد مقاومتی دانست. حیدری با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد مقاوم و پایدار است، گفت: ساده ترین فرمول مقاوم سازی اقتصادی زمینه سازی در عرصه معدن، کشاورزی و صنایع تخصصی هر کشور است که در ایران که بر نفت اتکا دارد، اقتصاد مقاومتی در واقع کاهش وابستگی به نفت خواهد بود. لازم است زمینه های تجارت خارجی فراهم شود اما این مسئله میسر نخواهد شد مگر اینکه بتوانیم مذاکره کننده تربیت کنیم.


۱۳۹۳/۴/۸ - ۱۱:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن