محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844062750
نظریه«گفتاری بودن قرآن» نقد و بررسی شد/ سورههای قرآن اخطاب است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
نظریه«گفتاری بودن قرآن» نقد و بررسی شد/ سورههای قرآن اخطاب است
یک قرآن پژوه با تبیین نظریه «گفتاری بودن قرآن» تصریح کرد: «حامد ابوزید» دغدغه ای برای خارج شدن از زمانی شدن قرآن کریم داشته است و به همین خاطرهم وارد این راه شد اما شواهد و قرائنی که آورده است کافی و وافی نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی کتاب «نورآوری، تحریم و تأویل» نوشته نصر حامد ابوزید با حضور حجت الاسلام و المسلمین ایازی و دکتر نکونام در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد. در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین ایازی به بیان مقدمه ای در مورد زندگی ابوزید پرداخت و گفت: بدون شک یکی از قرآن پژوهانی که در دوره معاصر دارای آثار متنوعی در عرصه قرآن کریم بوده است، نصر حامدابوزید است که کتاب های متعددی نوشته است و در ایران حداقل چهار کتاب از مجموعه کتاب های وی ترجمه و چاپ شده است.
وی افزود: نظرات وی در برخی موارد، مقایسه ای در برخی موارد تطبیقی و همچنین نقد و تحلیل بوده است. ابوزید یک شخصیت قرآن پژوه بوده و از کودکی نیز حافظ کل قرآن نیز بوده است؛ همسر وی در کتاب «نوآوری، تحریم و تأویل» مقدمه ای در مورد وی آورده است، وی از دوران کودکی دغدغه عدالت اجتماعی و نوعی دلواپسی نسبت به عقب ماندگی مسلمانان داشته است، وی در دوران جوانی وابسته به اخوان المسلمین بوده است.
حجت الاسلام ایازی تصریح کرد: ابوزید دغدغه شبهات و اشکالاتی که به قرآن وارد می شده است را داشته است، شبهاتی در مورد مباحثی همچون آزادی زنان و مقولاتی از این دست. ابوزید در یک تفکری رشد یافته بود که قائل به قرائت قرآن بود و اگر امروز انتقاداتی در بعضی حوزه ها به وی وارد است، نباید از بستری که وی در آن رشد یافته است غافل شویم.
دکتر نکونام، به عنوان یکی دیگر از کارشناسان این نشست به بیان و تشریح نظریه ابوزید پرداخت و گفت: قرآن با تورات و انجیل تفاوت بسیار زیادی دارد؛ اولاً آنها مجموعه ای از نوشته های شاگردان انبیا بوده است، اما قرآن کریم مجموعه ای از وحی هایی که به پیامبر (ص) نازل شده بوده است. عهدین عبارت است از نوشته های چندنفر است و از صدر اسلام قرآن به همین صورت الان، بوده است اما انجیل و تورات اینگونه نیستند.
این کارشناس برجسته علوم قرآن و حدیث اظهارکرد: ابوزید قائل به این بوده است که مصحف موجود همانند وحی به پیامبر(ص) نیست و در فرایند کتابت تغییراتی پیدا کرده است و باید به آن مانند یک اثر بشری نگاه کرد. ابوزید بر اساس نظریه ای که ارائه می دهد بر این باور است که قرآن حاصل نوشته های افراد متعددی است که گفتارهای پیامبر (ص) را نوشته اند و از این جهت قرآن مجموعه ای از گفتارها و گفت و گوهای پیامبر(ص) است.
دکتر نکونام تصریح کرد: سابقه این دیدگاه به «محمد ارکون» می رسد، وی کتابی داشته است در زمینه قرائات در قرآن و منظور از قرائات گفتارهایی است که در قرآن صورت گرفته است، ابوزید در اواخر عمر خود به این نظر ارکون گرایش پیدا کرد.
در ادامه این نشست دکتر ایازی، از اساتید برجسته علوم قرآن و حدیث گفت: کتاب ابوزید به جز پیشگفتار مترجم یک پیشگفتار نیز دارد که توسط همسر نویسنده نوشته شده است. این کتاب دارای چهار فصل است که بیشتر فصل چهارم این کتاب مد نظر است، فصل چهارم این کتاب با عنوان «ریاضت قرآن» از متن به گفتار است و آنچه که مطرح است مربوط به همین فصل چهارم است.
وی با بیان اینکه فصل چهارم این کتاب مربوط به یکی از سخنرانی های وی است که در آن می گوید قرآن به منزله یک گفتار است و از این رو با مقوله متن متفاوت است، تأکید کرد: نظر من نیز این نیست که زبان قرآن زبان متن و نوشتار است بلکه معتقدم زبان قرآن گفتاری است اما متفاوت از گفتار مورد نظر ابوزید است.
حجت الاسلام ایازی یادآور شد: یکی از مباحثی که ابوزید مطرح می کند این است که می گوید قرآن در یک بازه زمانی بیش از بیست سال نازل شده است پس نباید آن را به عنوان یک کتاب تلقی کرد؛ باید در پاسخ به این بحث گفت، اگر کتابی نوشتاری شود باید الزاماً آن را در یک فرصت و به صورت متوالی نوشت و عرضه کرد؟ ادله ای که برای گفتاری بودن قرآن مطرح می شود وافی و کافی نیست.
در ادامه این نشست دکتر نکونام به بیان تفاوت های گفتار و نوشتار از دید ابوزید پرداخت و گفت: از نظر ابوزید در گفتار اسطوره وجود دارد، وقتی نوشتار باشد همه چیز ضبط و ثبت می شود، در گفتار واقعیات با خلاف واقعیات آمیخته می شود و از این جهت معتقد است چون قصص قرآنی ضبط نشده است و به صورت شفاهی بیان شده است، پس به صورت آمیخته با غیر واقعیت است.
دکتر نکونام یادآور شد: تفاوت دیگر از دید ابوزید تأثیر نحو در گفتار است، ما در گفتار می توانیم خشمگین یا با ملاطفت سخن بگوییم ولی در نوشتار این بازتاب وجود نخواهد داشت، از این رو آنها می گویند، لحنی که بر پیامبر(ص) وارد شده است برای ما روشن نیست، در این مورد باید گفت که اگر نگاهی به آیات داشته باشیم کاملاً مشخص است که از چه لحنی استفاده شده است و از مضامین آیات می توان لحن را به دست آورد.
این استاد برحسته علوم قرآن وحدیث یکی دیگر از تفاوت های متن و گفتار را مربوط به پریشانی و تشتت در گفتار و انسجام در نوشتار دانست و گفت: ما در گفتار بر حسب مقتضیات زمان که به وجود می آید سخن می گوییم و اینگونه نیست که یک موضوع را دنبال و در مورد آن بحث کنیم، این سخن به نظر من قابل دفاع است، من سوره های قرآن را اخطاب می دانم از جانب خدا به سوی پیامبر(ص) که القاء شده است مانند خطبه های نماز جمعه که خطیب بر اساس مقتضیات زمان موضوعات پراکنده ای را در قالب یک خطبه ایراد می کند.
نکونام گفت: به نظر من قرآن خطابه هایی است که حضرت جبرئیل خطاب به پیامبر(ص) کرده است، تمایز دیدگاه بنده با ابوزید در این است که آنها می گویند ما خبر نداریم که این گفتار از عالم دیگر و از سوی وحی آمده است اما من می گویم از ظاهر آیات و خطاب هایی که شده است می شود فهمید که قرآن از سوی عالم وحی است.
در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام ایازی عنوان کرد: از مباحثی که ابوزید در نوشته های خود مطرح می کند، معتقد است چون قرآن بعد از پیامبر(ص) جمع آوری شده است و توالی تاریخی در آن وجود نداشته است، پس گفتاری بوده است، وی می خواهد نتیجه بگیرد که در جریان وحی یک رویه انسانی وجود داشته است. در این بحث اشکالاتی وارد است. اولین اشکال این است که می گوید قرآن توالی ندارد و بعد از پیامبر(ص) نازل شده است و این، مورد تأیید اکثر قرآن پژوهان نیست و عده زیادی هم معتقدند که قرآن در زمان پیامبر(ص) نازل شده است.
وی گفت: اشکال دومی که در این بحث مطرح است اینکه اگر بگوییم چون توالی تاریخی رعایت نشده است پس بسیاری از قرائن حفظ نشده است، باید گفت که در سال های اخیر تفاسیری بر اساس ترتیب نزولی قرآن کریم نوشته شده است که تفات چندانی با سایر تفاسیر قرآن کریم ندارد.
در ادامه این نشست دکتر نکونام به مبانی نظری نظریه ابوزید اشاره کرد و افزود: در عصر نزول، نوشتار رواج نداشته است و حتی اهل کتاب نیز با کتاب آشنا نبوده اند و از همین رو عالمانشان به گونه ای سخن می گفتند که که غلط انداز شود و مردم تلقی کنند از روی کتاب می خوانند. وقتی کتابی وجود نداشته باشد سبک نوشتاری نیز نخواهد بود.
وی افزود: مبنای دیگر شفاهی بودن وحی است که پیامبر(ص) آن را دریافت کرده است و برای مردم قرائت می کرده اند و این نشان می دهد برداشتی کتبا وجود نداشته است. مبانی دیگر این است که قرآن مبتنی بر شرایطی نازل شده است و آن شرایط از بین رفته است و از این جهت ما نمی توانیم به دلات های آیات قرآن اطمینان کنیم و این فرصتی را ایجاد خواهد کرد تا قرائت های مختلف به هم برسند و هر کس به سود خود تفسیری از قرآن کریم برداشت کند.
حجت الاسلام ایازی در بخش پایانی این نشست عنوان کرد: ابوزید از مباحثی که می خواهد برای اثبات گفتاری بر آنها تکیه کند یکی این است که می گوید قرآن ناطق نیست بلکه صامت است، برای اینکه این معنا را ثابت کند می گوید صامت است یعنی ذو وجوه است و هر کسی می تواند از آن به نفع خود استفاده کند و به همین دلیل می گوید که قرآن کتاب قانون نیست.
وی تصریح کرد: در پاسخ به این مسئله باید گفت که قرآن کریم دارای لایه هایی از معانی است و به همین دلیل است که امام علی (ع) نیز می فرمایند قرآن صامت است پس از آن حرف بکشید، مورد دیگر این است که اگر گفتیم صامت است چه ربطی به گفتاری بودن قرآن دارد.
حجت الاسلام ایازی در پایان گفت: ابوزید دغدغه ای برای خارج شدن از زمانی شدن قرآن کریم داشته است و به همین خاطرهم وارد این راه شد، شواهد و قرائنی که ابوزید در این کتاب آورده است کافی و وافی نیست. به گزارش مهر، بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امسال از 3 تیرماه تا 22 تیرماه در مجموعه باغ موزه دفاع مقدس برپا می باشد و علاقمندان می توانند هر روز از ساعت 18 از این نمایشگاه بازدید کنند.
۱۳۹۳/۴/۷ - ۱۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
کتاب «رهیافتی به قرآن كریم؛ در تعریف قرآن» نقد و بررسی می شود
دین و اندیشه کتاب رهیافتی به قرآن كریم در تعریف قرآن نقد و بررسی می شود کتاب رهیافتی به قرآن كریم در تعریف قرآن در پژوهشکده تاریخ اسلام به بوته نقد گذاشته خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر کتاب «رهیافتی به قرآن كریم در تعریف قرآن » توسط گروه جریانهای فکری تاریخنظریه تربیتی تبلور فهمی است که ما از متون داریم/ قرآن و نهجالبلاغه را بهعنوان مبنای معرفتی در نظر بگیریم
دین و اندیشه نظریه تربیتی تبلور فهمی است که ما از متون داریم قرآن و نهجالبلاغه را بهعنوان مبنای معرفتی در نظر بگیریم مولف کتاب منشور تربیت علوی در مراسم رونمایی از این کتاب گفت یک نظریه تربیتی تبلور فهمی است که ما از متون داریم و وقتی نظریهپردازی میکنیم فهمان را متجلی میکننقد کتاب «نوآوری، تحریم و تأویل» در نمایشگاه قرآن/ برگزاری نشست رابطه قرآن و فرهنگ زمانه
دین و اندیشه نقد کتاب نوآوری تحریم و تأویل در نمایشگاه قرآن برگزاری نشست رابطه قرآن و فرهنگ زمانه در سومین روز از برپایی نمایشگاه قرآن کریم نشست نقد و بررسی کتاب نوآوری تحریم و تأویل نوشته نصرحامدابوزید با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی ایازی و دکتر جعفر نکونام برهفته قرآن در قزاقستان برگزار مي شود
دین و اندیشه هفته قرآن در قزاقستان برگزار مي شود همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان هفته قرآن به همت رايزني فرهنگي كشورمان در شهرهای آستانا و اوسکمین قزاقستان برگزار مي شود به گزارش خبرگزاری مهر این هفته قرآني با حضور گروه تواشیح و هنرمندان خطاط و منبت کار در آستانا در کتابخ7 آیه شفابخش قرآن جهت شفای بیماری ها
7 آیه شفابخش قرآن جهت شفای بیماری ها در قرآن 7 آیه وجود دارد که به آنها آیه های شفا گفته می شد قرائت این هفت آیه برای شفای بیمار توصیه شده است و آن آیات به شرح زیر است آیه 57 سوره یونس يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِي الصُّدُوراتوبوسهای واشنگتن مزین به آیهای از قرآن کریم میشوند
اتوبوسهای واشنگتن مزین به آیهای از قرآن کریم میشوند شورای روابط اسلامی آمریکایی در پاسخ به تبلیغات ضدقرآنی اخیر یک گروه اسلامستیز در واشنگتن اقدام به طراحی آیهای از قرآن کریم با موضوع وحدت بین ادیان بر روی اتوبوسهای این شهر کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویبرگزاری پنجمین نشست«مطالعات قرآنی، وضعیت حال، چشم انداز آینده»
دین و اندیشه برگزاری پنجمین نشست مطالعات قرآنی وضعیت حال چشم انداز آینده گروه مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پنجمین نشست از سلسله نشست های تخصصی خود را با عنوان مطالعات قرآنی وضعیت حال چشم انداز آینده برگزار می کند به گزارش خبرگزاری مهر نشست«مطسومین اردوی استعدادهای درخشان قرآنی برگزار می شود
دین و اندیشه سومین اردوی استعدادهای درخشان قرآنی برگزار می شود مدیر آموزش سازمان دارالقرآن از برگزاری سومین اردوی استعدادهای درخشان قرآنی در شهریورماه 1393 خبر داد و گفت مجموع نمرات تکالیف و آزمونهای نخبگان قرآنی تعيين كننده حضور آنها در اين اردو است به گزارش خبرگزاری مهر مکتاب باید بصیرت افزایی کند/ بصیرتی که اسلام و قرآن بر آن تاکید کرده مورد توجه قرار گیرد
دین و اندیشه کتاب باید بصیرت افزایی کند بصیرتی که اسلام و قرآن بر آن تاکید کرده مورد توجه قرار گیرد استاد دانشگاه تهران در نشست نظريه پردازي تربيتي بر اساس متون موثق با تكيه بر نهج البلاغه و رونمايي از كتاب منشور تربيت علوي گفت کتاب باید بصیرت افزایی کند و تنها به دادن اطلابازدید دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه های سراسر کشور از نمایشگاه قرآن
دین و اندیشه بازدید دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه های سراسر کشور از نمایشگاه قرآن دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه های سراسر کشور از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کرده و در نشست قرآن در عصر حاضر نیز حضور یافتند به گزارش خبرگزاری مهر رشید جعفرپور دبقرائتي: منبرهاي ما قرآني نيست
قرائتي منبرهاي ما قرآني نيست حجت الاسلام قرائتي مفسر قرآن كريم گفت برخي روايات ضد كلام قرآن و حتي ضد فقه اسلامي را بارها و بارها همه در منابر مطرح كردهايم بدون آنكه در قرآن تفكر كنيم و به اين دليل است كه ميگوييم منابر ما قرآني نيست کد خبر ۴۱۰۴۱۰ تاریخ انتشار ۰۲ تير ۱۳۹۳بهره مندی از اصول هنری و محتوایی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در نمایشگاه قرآن امسال
دین و اندیشه حجت الاسلام حشمتی بهره مندی از اصول هنری و محتوایی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در نمایشگاه قرآن امسال رئیس بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت نمایشگاه بیست و دوم با نوآوری فضایی و محتوایی به دنبال تحقق شعار توسعه فرهنگ قرآنی با عزم ملی و مدیریت جهادی در قالبنمایشگاه قرآن امسال در فضایی مقدس به حضور شهدا پرفروغ خواهد بود
دین و اندیشه حجت الاسلام حمید محمدی نمایشگاه قرآن امسال در فضایی مقدس به حضور شهدا پرفروغ خواهد بود دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بازدید از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت برگزاری نمایشگاه بیست و دوم در فضایی معطر به حضور 9 شهید گمنام حاکی از برگزاری نمایشگاهی قرآنحشتمی: نمایشگاه قرآن در «باغ موزه دفاعمقدس»برگزار میشود
سهشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۲ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت نمایشگاه بینالمللی قرآن امسال از 25 شعبان کار خود را در باغ موزه دفاع مقدس آغاز میکند و تا 15 ماه مبارک رمضان ادامه دارد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلامراه اندازی مراکز فرهنگی و قرآنی در بقاع متبرکه از اولویتهای اصلی اوقاف در سال جاری است
دین و اندیشه راه اندازی مراکز فرهنگی و قرآنی در بقاع متبرکه از اولویتهای اصلی اوقاف در سال جاری است معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه راه اندازی مراکز فرهنگی و قرآنی در بقاع متبرکه و امامزادگان را از اولویتهای اصلی اوقاف در سال 93 دانست به گزارش خبرگزاری مهر حجت-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها