تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر خانه‏اى كه ميهمان بر آن وارد نشود، فرشتگان واردش نمى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827202290




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شریعتی یک متفکر تاریخی نگر است/ شریعتی در تاریخ ایران منحصر به فرد است 


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه یک استاد دانشگاه:
شریعتی یک متفکر تاریخی نگر است/ شریعتی در تاریخ ایران منحصر به فرد است 
یک جامعه شناس و استاد دانشگاه در نشست «شریعتی و آینده تفکر ما» با بیان اینکه شریعتی در تاریخ ایران منحصر به فرد است و نسخه دومی ندارد که با آن مقایسه شود، گفت: شریعتی یک نسخه ایدئولوژیک طراحی کرد و با آن هزینه اعتقادی افراد را آنقدر پایین آورد و در مقابل هزینه حریف را تا حدی بالا برد که منجر به سقوط حکومت شد. 



به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سی و هفتمین سالگرد وفات دکتر علی شریعتی، عصر امروز 28 خردادماه انجمن جامعه‌شناسی ایران نشستی با عنوان «شریعتی و آینده تفکر ما» در دو پنل با حضور استادان جامعه‌شناسی و فلسفه برگزار کرد. 
 
بخش نخست این مراسم با حضور دکتر راغفر، هادی خانیکی، تقی آزاد ارمکی، فرشاد مومنی و علی رضاقلی برگزار شد. 

 
علی رضا‌قلی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به برخی از خاطرات خود درباره سخنرانی‌های دکتر شریعتی در حسینیه ارشاد گفت: زمانی که دکتر شریعتی ظهور پیدا کرد عرصه جولان نیروهای کمونیستی و چپگرا بود و قبل از آن همه تحت تاثیر جریان توده بودند بنابراین عرصه برای مباحثه با دانشجویان غیرمذهبی بسیار کم بود و البته کتابی هم وجود نداشت. 
 
وی ادامه داد: در این زمان بود که اندیشه‌ها و آثار شریعتی موجب شد تا نهضتی اسلامی فشار بسیاری را به چپها وارد کند. بسیاری از سخنان شریعتی به سرعت تبدیل به کتاب می‌شد. پیش از آن سطح آگاهی افراد نسبت به مباحث ایدئولوژیک بسیار پایین بود و شریعتی این فتح را به حدی رساند که فصل‌الخطاب شد و دیگر هیچ کس حریف بحث‌های دکتر شریعتی نبود. 
 
به گفته وی در تاریخ ایران شریعتی منحصر به فرد است و نسخه دومی ندارد که با آن مقایسه شود. شریعتی یک نسخه ایدئولوژیک طراحی کرد و با آن هزینه اعتقادی افراد را آنقدر پایین آورد و در مقابل هزینه حریف را تا حدی بالا برد که منجر به سقوط حکومت شد. 
 



 
این جامعه‌شناس در بخش دیگری از سخنانش به دغدغه اصلی دکتر شریعتی اشاره کرد و گفت: عملکرد ضعیف اقتصادی و سیاسی ایران در طول تاریخ دغدغه اصلی شریعتی و این موضوع در تمامی آثار او مشهود است شریعتی می‌کوشد تا در دوره‌ای که ایران بین انگلیس و روس تقسیم شده است راهکاری را برای برون‌رفت از این وضعیت اقتصادی و سیاسی ارایه دهد. 
 
رضاقلی یادآور شد: متاسفانه در طول تاریخ حکومت نتوانسته با مردم خود کنار بیاید تا همچنین نتوانسته با کشورهای دیگر نیز رابطه درستی داشته باشد. این موضوع از گذشته وجود داشته و دارد. شریعتی می‌خواهد راهکاری را برای برون‌رفت از این وضعیت ارایه کند. 
 
وی تاکید کرد: شریعتی می‌خواست با بازسازی دین و ایدئولوژی این مساله را حل کند و البته او در زمان خود توانست این کار را انجام دهد. کاری که فردوسی اگر چه می‌خواست آن را عملی کند اما موفق نشد او در شاهنامه بارها می‌خواست ایرانیان را از بند اعراب و ترکان بیرون بکشد. 
 
رضاقلی با بیان اینکه تمام متفکران بزرگ عالم تاریخی‌نگرند اظهار کرد: شریعتی نیز یک متفکر تاریخی‌نگر است باید توجه داشت که مساله وارداتی نمی‌شود چرا که مساله بومی است و باید یک روش بومی برای آن ارایه کرد به همین جهت است که شریعتی گفت: هرکس می‌تواند باید حسینی شود و اگر نتوانست باید زینبی باشد و پیام برساند در غیر این صورت یزیدی است. 
 
این جامعه‌شناس در بخش پایانی سخنانش شریعتی را با محمد غزالی مقایسه کرد و افزود: غزالی مولف کتاب احیاءالعلوم است او یک احیاگر دینی است با این وجود نتوانست حرکت اجتماعی بیافریند اگر چه شرایط هم با او موافق نبود. اما شریعتی توانست در زمان خود به تمامی اهدافش برسد. اینکه بعداً توفیقی حاصل نشد ربطی به شریعتی ندارد. من پس از انقلاب اسلامی هیچگاه شریعتی را نقد نکرده و نمی‌کنم و آمادگی آنرا هم ندارم چون من مجنون او هستم. 



۱۳۹۳/۳/۲۸ - ۲۱:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن