تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819523255




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شریعتی با مطرح کردن عرفان، برابری، آزادی از نگاه نیوتنی به نگاه کوانتومی حرکت کرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه فرشاد مؤمنی:
شریعتی با مطرح کردن عرفان، برابری، آزادی از نگاه نیوتنی به نگاه کوانتومی حرکت کرد
فرشاد مومنی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «شریعتی و آینده تفکر ما» با بیان اینکه شریعتی به این مساله رسیده بود که دو پارادایم نوسازی و وابستگی تحت آموزه نیوتنی قرار دارند که می‌گویند تو یا این هستی یا آن، گفت: به همین دلیل است که او بحث عرفان ، برابری و آزادی را مطرح می‌کند با این دیدگاه او از نگاه نیوتنی فاصله گرفته و به سمت نگاه کوانتومی حرکت می‌کند. 



به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سی و هفتمین سالگرد وفات دکتر علی شریعتی، عصر امروز 28 خردادماه انجمن جامعه‌شناسی ایران نشستی با عنوان «شریعتی و آینده تفکر ما» در دو پنل با حضور استادان جامعه‌شناسی و فلسفه برگزار کرد. 
 
بخش نخست این مراسم با حضور دکتر راغفر، هادی خانیکی، تقی آزاد ارمکی، فرشاد مومنی و علی رضاقلی برگزار شد. 

 
فرشاد مومنی در بخش دیگری از مراسم سخن خود را با طرح این سؤال آغاز کرد که جرقه‌های اندیشه توسعه از چه زمانی در ایران زده شده است؟
 
وی در پاسخ به این سوال گفت: برخی می‌گویند این جرقه در جنگ چالدران زده شده و برخی دیگر معتقدند که منشا این موضوع به جنگ‌های ایران و روس برمی‌گردد از دهه 1320 به بعد کسانی که دغدغه دین داشتند با یک سوال اساسی مواجه شدند که نظام باورهای آن‌ها را به چالش می‌کشید. از این دهه به بعد اسلام‌شناسان بزرگی روی یک مفهوم مرکزی با عنوان علل انحطاط مسلمین متمرکز شدند.
 
وی افزود: مطهری یکی از متفکرین بود که روی این موضوع کار کرد و درست در زمانی که می‌خواست نظام اندیشه‌ورزی را تاسیس کندتیر کین اجازه این کار را به او نداد. وی در کارهای اخیر خود کوبنده‌ترین نقص‌ها را به فقیهان کرده است که اصلی‌ترین آن این است که ما در زمینه صورت‌بندی نظریه عدالت کوتاهی کردند. 
 



 
 
مومنی با اشاره به جلد چهارم مجموعه آثار مرحوم شریعتی گفت: وی در این بخش بازگشت به خویشتن را مطرح می‌کنند و اگر افکار را با سایر متفکران هم عصرش مقایسه کنید شریعتی از آنها چند سر و گردن بالاتر است. 
 
وی تاکید کرد باید در بررسی آثار شریعتی وجوه معرفت‌شناختی را از وجوه متدلوژیک جدا کنیم در غیر این صورت دچار سوء تفاهم‌های بسیار می‌شویم. البته از منظر متدولوژیک به شریعتی نقد وارد است اما باید در نظر داشت که زمانی که شریعتی این بحث‌ها را مطرح کرد دو پارادایم نوسازی و وابستگی وجود داشت. بنابراین طبیعی است که فردی مانند شریعتی دیدگاه انتقادی نسبت به نوسازی داشته باشد. باید تلاش‌های علمی شریعتی منصفانه بررسی شود. 
 
مومنی همچنین به آثار شریعتی در اواخر عمرش اشاره کرد و گفت: شریعتی به این مساله رسیده بود که دو پارادایم نوسازی و وابستگی تحت آموزه نیوتنی قرار دارند که می‌گویند تو یا این هستی یا آن! به همین دلیل است که او بحث عرفان ـ برابری و آزادی را مطرح می‌کند با این دیدگاه او از نگاه نیوتنی فاصله گرفته و به سمت نگاه کوانتومی حرکت می‌کند. شریعتی برای همه روشنفکران دنیا می‌تواند منبع الهام بزرگی باشد و باید منطق نظری او را فهمید و آنرا حمایت کرد.
 



۱۳۹۳/۳/۲۸ - ۲۱:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن