تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مسلمان آينه برادر خويش است، هرگاه خطايى از برادر خود ديديد همگى او را مورد حمله قرار ند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803732721




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسأله شریعتی اصلاً نوسازی نبوده است/ شریعتی یک روشنفکر اسلامی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه تقی آزادارمکی: 
مسأله شریعتی اصلاً نوسازی نبوده است/ شریعتی یک روشنفکر اسلامی است
تقی آزاد ارمکی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در نشست  «شریعتی و آینده تفکر ما» با بیان اینکه در آینده همه شریعتی را عنصر تاریخی می‌دانند و او بیشتر یک منبع تاریخی در آینده تفکر ایران خواهد بود تا یک کنشگر فعال، گفت: به هر حال آنچه که از شریعتی روایت می‌شود یک متن تاریخی برای طراحی یک جریان اجتماعی است.



به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سی و هفتمین سالگرد وفات دکتر علی شریعتی، عصر امروز 28 خردادماه انجمن جامعه‌شناسی ایران نشستی با عنوان «شریعتی و آینده تفکر ما» در دو پنل با حضور استادان جامعه‌شناسی و فلسفه برگزار کرد. 
 
بخش نخست این مراسم با حضور دکتر راغفر، هادی خانیکی، تقی آزاد ارمکی، فرشاد مومنی و علی رضاقلی برگزار شد. 
 
آزاد ارمکی در این نشست با اشاره به اینکه باید در ابتدا میزان حضور شریعتی در زندگی و جامعه ایرانی را بسنجیم گفت: نظرات مختلفی درباره جایگاه شریعتی در جامعه ایرانی مطرح است؛ برخی معتقدند شریعتی نقش تعیین‌کننده‌ای در این زمینه نداشته و نیروهای دیگری در ساختن انقلاب و جریان‌های اجتماعی نقش داشتند. این گروه شریعتی را نیروی انصراف‌آفرین می‌دانند. در مقابل نگاهی وجود دارد که معتقد است تمام حیات اجتماعی جامعه ایرانی متاثر از شریعتی است. 
 
وی دیدگاه دیگری را در بین این دو نگاه مطرح کرد و افزود: من معتقد هستم که درباره شریعتی هیچ کدام از این دیدگاه‌ها به صورت مطلق وجود ندارد. شریعتی در جامعه‌ای پرفراز و نشیب ظهور می‌کند و در دهه 40 و 50 اندیشه او در تعامل با اندیشه‌های دیگر مطرح می‌شود. او از تحولات شیعه و اسلام می‌گوید بنابراین اندیشه او در ساختن انقلاب نقش‌آفرین بوده است. اما اینچنین نیز نبوده که تمام نیروهای اجتماعی فقط متاثر از اندیشه او باشند. 
 
وی با بیان اینکه منتقدان و مخالفان شریعتی او را مهم کردند گفت: ما روزهایی را به یاد می‌آوریم که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و جریان شریعتی و اندیشه او نیز بر این انقلاب نقش داشتند برخی می‌گویند شریعتی معلم انقلاب است من نیز به این دیدگاه معتقدم اما شریعتی رهبر انقلاب نیست. 
 



 
این استاد جامعه‌شناسی با تأکید بر اینکه شرایط امروز جامعه ایرانی نسبت به گذشته تغییر کرده است گفت: تغییرات جامعه ایرانی موجب شده که کسی میل به بازخوانی اندیشه‌های شریعتی نداشته باشد چون اندیشه‌های او بیشتر جنبه تاریخی دارد. 
 
وی شریعتی را نماد جریان روشنفکری دینی دانست و افزود: البته شریعتی در پس اندیشه‌ روشنفکری دین قرار می‌گیرد تا جلوتر از آن! بنابراین به اعتقاد من او یک متفکر حاشیه‌ای در ایران است اما اینکه آیا شریعتی امکان بازگشت به عنوان یک متفکر کانونی را به جامعه ایرانی داشته باشد باید با توجه به مختصات فردای ایران مورد بررسی قرار گیرد. 
 
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: در آینده همه شریعتی را عنصر تاریخی می‌دانند و او بیشتر یک منبع تاریخی در آینده تفکر ایران خواهد بود تا یک کنشگر فعال. به هر حال آنچه که از شریعتی روایت می‌شود یک متن تاریخی برای طراحی یک جریان اجتماعی است باید در نظر داشت که فردای ایران شرایط بسیار متفاوتی با امروز دارد همان‌گونه که حال ایران شرایط متفاوتی با گذشته داشته است. 
 
آزادارمکی با بیان اینکه مسأله شریعتی اصلاً نوسازی نبوده است گفت: او سؤالش درباره عقب‌ماندگی است. شریعتی یک روشنفکر اسلامی است و تفکرش نیز برای حذف رقیب به ویژه مارکسیسم مطرح می‌شود. 
 



۱۳۹۳/۳/۲۸ - ۲۱:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن