واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سلامت و رفاه خانواده نقطه شروع خود مراقبتی است دماوند- ایرنا- معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند گفت: با خودمراقبتی می توان سلامت خود، خانواده و جامعه را حفظ کرد.
دکتر ˈحسن خیرخواهˈ روز چهارشنبه به مناسبت هفته سلامت در گفت وگوی اخصاصی با ایرنا اظهارکرد: خودمراقبتی به معنای مراقبت از خود، خانواده و اطرافیان با مشورت پزشکان و مشاوران سلامت است.
وی افزود: رعایت سبک زندگی سالم باید با فراگیری دانش و مهارت های آموزشی همراه باشد تا بتوان سلامت و توانمندیهای جوانان و امنیت سلامت آینده کشور را تضمین کرد.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند توانمندسازی نوجوانان و جوانان برای خودمراقبتی - عموم مردم، نیازمند خودمراقبتی - خانواده، خاستگاه خودمراقبتی - رسانه ها، مروّجان خودمراقبتی - نهادها و پایگاه های مردمی، کانون های خودمراقبتی - تیم سلامت، مربیان خودمراقبتی و سیاستگزاران و مدیران اجرایی، حامیان خودمراقبتی را از جملات نکات بارز هفته سلامتی عنوان کرد.
وی خودمراقبتی را عاملیت مهم قدرت درگیری مردم در روند زندگی روزانه شان دانست و گفت: ظرفیت های خودمراقبتی هر یک از مردم در چرخه رشد آنان از کودکی تا سالخوردگی بستگی به میزان سلامت و عوامل تاثیرگذار بر آموزش پذیری و تجارت زندگی فردی افراد دارد.
دکتر خیرخواه عوامل خودمراقبتی را در چهار گروه کلی، خودمراقبتی برای حفظ سلامت، خودمراقبتی در ناخوشی های جزئی، خودمراقبتی در بیماریهای مزمن و خودمراقبتی در بیماریهای حاد عنوان کرد و گفت: هر یک از افراد برای انجام رفتار خودمراقبتی باید بخواهند(تقاضا) و بتوانند(عاملیت) که خودمراقبتی را انجام دهند و عوامل پایه و زمینه ای نیز برای این موضوع باید فراهم باشد.
وی خودمراقبتی را یک شایستگی اکتسابی چند بعدی عنوان کرد و افزود: قدرت و قابلیت مورد نیاز هر فرد برای برآوردکردن نیازهای مداوم فردی با مراقبت از خود است، زیرا فرآیندهای حیاتی فرد تنظیم شده و یکپارچگی ساختار و عملکرد انسانی او حفظ شده و تندرستی وی نیز افزایش می یابد.
دکتر خیرخواه خواستار رعایت نکات مهمی چون تغییر سبک زندگی با رعایت اصول بهداشتی، استفاده از ظرفیت های بهداشتی فردی و اجتماعی، مهربانی کردن به دیگران با عشق، افزایش روزافزون کیفیت زندگی برای دستیابی به توسعه سلامت جامعه، ارزش دادن به سلامت خود و دیگران برای دستیابی به زندگی ایده ال، تلاش برای حفظ احساس و انرژی مثبت جوانی، تلاش برای رسیدن به آسایش، آرامش، امنیت، محبت و .. برای خود خود و خانواده، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و فست فودی و ... شد.
وی بر نقش رسانه ها به عنوان مروجان سلامت و مبلغان تندرستی جامعه تاکید کرد و گفت: رسانه های خلاق با تزریق امید و نشاط در جامعه ، انگیزه مخاطبان برای حفظ سلامت و خودمراقبتی را افزایش می دهند.
دکتر خیرخواه دانستن، خواستن و توانستن، کسب سلامت و زندگی سالم را حقی برای همه آحاد جامعه دانست و گفت: رسانه ها ضامن ترویج فرهنگ خودمراقبتی برای سالم زیستن و سالم ماندن برای ارتقای سلامت هستند.
همه ساله هفته سلامت از 18 فروردین تا 23 یا 25 بود که براساس سیاست جدید وزارت بهداشت و درمان کشور امسال هفته سلامت از یکم اردیبهشت تا هفتم قرار داده شده است.
تهرام/8128/1457/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]