تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شادی مومن در رخسار او و اندوهش در دل است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826878306




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتشار کتاب«شیخ محمد عبده»/ عبده دومین مصلح جهان اسلام پس از سید جمال اسدآبادی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
انتشار کتاب«شیخ محمد عبده»/ عبده دومین مصلح جهان اسلام پس از سید جمال اسدآبادی است
شیخ محمد عبده در نزد اهل سنت، به خصوص در میان اعراب پس از سید جمال، دومین مصلح شناخته می شود. او یکی از شخصیت هایی است که  نه تنها در مصر منشأ نهضت های اصلاحی بود، بلکه تأثیر افکار و آثار او همه جهان اسلام، به ویژه مغرب، الجزایر، تونس، مراکش، شام، سوریه، لبنان، فلسطین، شبه قاره هند، عراق و ایران را فراگرفت.



به گزارش خبرگزاری مهر، در دوسه قرن اخیر، هجوم فرهنگی، نظامی، سیاسی و اقتصادی استعمار موجب رخوت و عقب افتادگی جوامع مسلمان شد، ولی بیداری اسلامی قرن گذشته و معاصر، و خیزش اسلامی چند دهه اخیر موجب حرکت مسلمانان گردید. تلاش های نخستین در جهت رهایی از سلطه نظام سیاسی و کسب ازادی و استقلال بود و اکنون زمان بیداری فرهنگی و احیای اعتماد به نفس اسلامی و ایرانی فرا رسیده است. برای تحقق چنین حرکتی، از جمله اقدامات اساسی، معرفی و باز شناسادن بزرگان تاریخ تمدن اسلامی و هویت ملی است. یکی از مصلحان و نو اندیشانی که در تحول جوامع اسلامی تحولی به سزا و مؤثر ایجاد نمود و سعی بر تطبیق تعالیم با رویدادهای جامعه داشت و بر این باور بود که تعالیم اسلام، امروزه هم پاسخ گوی نیازها و رخدادهای نوظهور است، شیخ محمد عبده ملقب به پرچم دار اصلاح است. شیخ محمد عبده در نزد اهل سنت، به خصوص در میان اعراب پس از سید جمال، دومین مصلح شناخته می شود. او یکی از شخصیت هایی است  که  نه تنها در مصر منشأ نهضت های اصلاحی بود، بلکه تأثیر افکار و آثار او همه جهان اسلام، به ویژه مغرب، الجزایر، تونس، مراکش، شام، سوریه، لبنان، فلسطین، شبه قاره هند، عراق و ایران را فراگرفت. در این اثر، زندگی و اندیشه و فعالیت های شیخ محمد عبده بررسی می شود. در دوران، محمد عبده، کشورهای اسلامی زیر سلطه حاکمیت استبداد و نفوذ استعمار بودند. برخی از منحرفان دینی نیز همراه حاکمیت، ظالم شده و با استفاده از بی سوادی و نا آگاهی مردم، دین را به نحوی بیان می کردند تا توجیه گر وضعیت حاکم بر جامعه باشد. مردم نیز به سبب بی سوادی، قادر به شناخت و استخراج حق از متون دینی نبودند. منحرفان دینی فقط به آنان  آموخته بودند که از حاکم و اولوالامر اطاعت کنند. هر چند ظالم و نابخرد باشد، و هر گونه نافرمانی در برابر حاکم اسلامی، هر چند ستمگر باشد، گناه کبیره محسوب می شود در چنین شرایطی، عبده به این نتیجه رسید که بی سوادی و خصوصاً بی سوادی دینی کشت زار حاصل خیزی برای استبداد و استعمار است و در این اوضاع و احوال، مردم رشد نمی کنند و آنان به مثابه ابزاری در دست ستمگران خواهند بود. اوضاع مصر در عصر شیخ محمد عبده، زندگی نامه شیخ محمد عبده، اساتید عبده، عبده در مقام استاد، آثار محمد عبده، فعالیت های سیاسی و اجتماعی شیخ محمد عبده،، عبده و دفاع از دین، عبده از دیدگاه دیگران، بررسی اندیشه ها و آثار عبده، مقایسه شیخ محمد عبده با شهید مطهری و سید جمال ، فصول دهگانه این کتاب را تشکیل می دهند.  

اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و وضعیت اقتصادی،  شیخ درویش،  شاگردان شیخ محمد عبده، محمد رشید رضا،  فعالیت های مطبوعاتی، روزنامه وقایع المصریه، همکاری با سید جمال در تأسیس مجله عروة الوثقی در پاریس، عبده و قیام عرابی پاشا، اصلاح برنامه های مدارس اسلامی بیروت، تأسیس «جمعیت مقاصد خیریه» در بیروت، نامه شیخ محمد عبده به تولستوی،  رد نظرات هاناتو، پاسخ به کشیش،  شیخ محمد عبده و تفسیر آیه 3 سوره فیل، آیه 74 و 119 سوره بقره، روش محمد عبده در شرح نهج البلاغه،  اندیشه سیاسی عبده، وظایف حاکم از دیدگاه عبده، ویژگی های حاکم سیاسی از دیدگاه عبده، عبده و تقریب ادیان و مذاهب، عوامل انحطاط مسلمانان از دیدگاه مطهری و عبده، تفاوت دیدگاه شهید مطهری و عبده نسبت به غرب ، از جمله مطالبی است که نویسنده در آن به شرح و بررسی آنها پرداخته است. کتاب «شیخ محمد عبده» از مجموعه کتاب های جیبی آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران نوشته دکتر علی اکبر ولایتی است که در سال 91 برای نوبت اول از سوی انتشارات امیرکبیر  منتشر شده است.


۱۳۹۳/۱/۱۸ - ۰۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن