واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
انتشار کتاب "کلیسا و امت؛ جامعه ایمانی در مسیحیت و اسلام" در آلمان
کتاب "کلیسا و امت؛ جامعه ایمانی در مسیحیت و اسلام" با همکاری مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر چاپ و منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، فوروم الهیاتی مسیحیت ـ اسلام که دهمین سال خود را پشت سر گذاشت، از انتشار کتاب جدید خود تحت عنوان «کلیسا و امت؛ جامعه ایمانی در مسیحیت و اسلام» با همکاری مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر (Münster) خبر داده است.
در معرفی این کتاب آماده است :«زندگی ایمانی در و با جامعه، یک عنصر اساسی در زیست دینی ادیان اسلام و مسیحیت است. در هر دو دین، ایمان غالباً در جماعت پرورش می یابد. نهاد کلیسا به عنوان یک سازمان مبتنی بر الهیات، معادلی در اسلام ندارد، اما می توان به ایده امت، به عنوان جامعه جهانی مسلمانان اشاره کرد. با همه تفاوت هایی که جامعه مؤمنان در اسلام و مسیحیت دارند، هر دو در کارکرد تأییدکنندگی، تذکّر و سنّت سازی مشترکند.»
این کتاب با مقالات متعدد از متخصصان و کارشناسان هر دو دین، در پی تشریح پاسخ های هر دو جامعه مسیحی و مسلمان به سؤالات زیر است:
ـ نسبت به ایده آل یکپارچگی و واقعیت متکثر چه واکنشی نشان می دهند؟
- نسبت به بنی اسرائیل چه موضعی دارند؟
- نسبت به سیاست و جکومت مبتنی بر قانون اساسی چه موضعی اتخاذ می کنند؟
ساخت مسجد برای مرکز شهر مونیخ
بنیامین ادریس امام شهر پنتسبرگ آلمان از ساخت مسجدی در مرکز شهر مونیخ خبر داد.
بنیامین ادریس امام شهر پنتسبرگ آلمان در مصاحبه با روزنامه جنوب آلمان(Süddeutsche Zeitung) از تلاشش هفت سال گذشته برای ساخت مسجدی در مرکز شهر مونیخ خبر می دهد.
این امام مقدونی تبار که ریاست «فوروم مونیخ برای اسلام» (Münchner Forum für Islam - MFI) را بر عهده دارد، هدف از ساخت این مسجد در مرکز شهر را، رفع نیاز مسلمانان به محلی برای عبادت در طول روز و در مرکز شهر بیان می کند. در طول سال های گذشته نمازخانه هایی که در مرکز شهر و منطقه راه آهن قرار داشتند، یا به نقاط دیگر شهر منتقل شده اند و یا با تمدید نشدن قرارداد اجاره شان، بسته شده اند.
در شرایط فعلی بسیاری از مسلمانان برای اقامه نماز در طول روز با مشکل مواجه اند؛ یا محلی برای ادای نماز نمی یابند و یا حضورشان در مراکز دیگر، موجب غیبت طولانی از محل کار و مخاطرات شغلی می شود. غیر از این، نمازخانه های باقی مانده در در مرکز شهر که غالباً در زیرزمین ها و حیاط خلوت خانه ها قرار دارند، برای نماز جمعه ظرفیت کافی ندارند.
در پیگیری طرح تأسیس مسجد، دو مسجد بوسنیایی تبارها و یک انجمن فرهنگي ترک وی را همراهی می کنند. مشکل عمده در ساخت این مسجد تا به حال، عدم یافتن قطعه زمینی مناسب در مرکز شهر بوده است. با این حال ادریس و همکارانش بنا دارند تا در اسرع وقت با برپاکردن مسجدی موقتی در مرکز شهر، فضا را برای ساخت یک مسجد بزرگ و نمونه آماده کنند. این مسجد موقتی قرار است با برگزاری جلسات گفتگو و نمایشگاه، افکار عمومی را با طرح ساخت یک مسجد بزرگ آماده کند.
دریس و همکارانش امیدوارند با یافتن زمینی بزرگ، بتوانند ساختمانی بنا کنند که هم دفتر و مرکز فوروم باشد و هم سالن اجتماعات و مسجد را پوشش دهد. در تلاش برای یافتن مثلاً طبقه ای از یک ساختمان که بتوان کارهای اداری را در آن متمرکز کرد، فوروم و همچنین انجمن فرهنگی نزدکی به آن همواره دچار مشکل بوده اند. از نظر وي، مالکین اگر چه هیچ گاه به صراحت نگفته اند، پیداست که ترجیح می دهند ساختمانش خالی بماند تا آن را به مسلمانان اجاره دهند.
از جمله مخالفت های آشکار با تأسیس مسجد، می توان به تبليغات حزب اسلام ستیز آزادی (Die Freiheit) اشاره کرد. حالا که حزب مذکور در انتخابات شورای شهر با کسب تنها 6/0% آراء شکست سنگینی خورده است، شهردار شهر مونیخ وعده داده برای یافتن قطعه زمین مناسب به فوروم مونیخ برای اسلام کمک کند. با این حال هنوز می توان شاهد مخالفت های آشکار با ساخت مسجدی بزرگ در مرکز شهر مونیخ بود.
شورای شهر مونیخ در سال 2010 با اکثریت قاطع تصویب کرد که از ساخت یک مسجد حمایت کند.
انتشار شانزدهمين شماره نشريه پرتوهای علوی در آلباني
به همت نمایندگی فرهنگی كشورمان شانزدهمين شماره نشريه پرتوهای علوی در آلباني در تیرانا منتشر شد.
شانزدهمين شماره از نشریه دینی ـ فرهنگی «پرتوهای علوی» در ماه مارس سال 2014 میلادی در کشور آلبانی به چاپ رسید.
عناوين آن عبارتند از:
• زندگی دنیوی "بازی" است.
• تبریک دل
• ارزش زندگی
• انسان، هوشمند ترین مخلوق الهی در زمین
• هنر پیری
•داستانهای پندآموز
۱۳۹۳/۱/۱۱ - ۱۳:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]