تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798136964




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زبان فارسی دوازدهمین زبان پرکاربرد در دنیای مجازی شد/حضور ۱۱۰ میلیون گویشور فارسی در سراسر جهان


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 زبان فارسی دوازدهمین زبان پرکاربرد در دنیای مجازی شد/حضور ۱۱۰ میلیون گویشور فارسی در سراسر جهان
زبان فارسی دوازدهمین زبان پرکاربرد در دنیای مجازی شد/حضور ۱۱۰ میلیون گویشور فارسی در سراسر جهان طبق بررسی‌های انجام شده در حال حاضر تعداد ۱۱۰ میلیون گویشور در سراسر جهان به زبان فارسی سخن می‌گویند. این زبان در حال حاضر دوازدهمین زبان پرکاربرد در دنیای مجازی است.


به گزراش فرهنگ نیوز،‌ سی و چهارمین شماره از خبرنامه گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ویژه خردادماه سال جاری منتشر شد. این شماره از خبرنامه که به موضوع آموزش زبان فارسی اختصاص دارد، با مقاله‌ای از حسن ذوالفقاری آغاز می‌شود که در آن به «دلایل حفظ، ترویج و آموزش زبان فارسی در نظام آموزشی» پرداخته شده است. ذوالفقاری در این مقاله، دلایل متعددی را در پاسخ به این پرسش که «حفظ زبان فارسی چه ضرورتی دارد؟» ذکر می‌کند. او در بخشی از این مقاله می‌نویسد: تضعیف یا تقویت این زبان، گاه باعث تضعیف نظام سیاسی و فروپاشی ملی یا بالعکس باعث قوت و اعتبار هویت ملی ما می‌شود. پس پاسداشت، تقویت و آموزش زبان فارسی، ارج نهادن به این میراث ارزشمند فرهنگی و استحکام بخشیدن به بنیان هویت ملی ما تلقی می‌شود.

زبان فارسی عامل پیوند اقوام ایرانی است و عنصری هویت‌بخش در فرهنگ ما به شمار می‌رود و نقش وحدت‌بخشی میان اقوام ایرانی را بر عهده دارد و موجب همبستگی اقوام ایرانی است».

این استاد دانشگاه در ادامه به وجه بین‌المللی زبان فارسی و پیشینه تاریخی آن در برخی از مناطق و کشورها اشاره می‌کند و می‌نویسد: «زبان فارسی گستره‌ای منطقه‌ای و تاریخی دارد که حوزه و قلمرو آن از شمال چین و شبه‌قاره بوده تا بخش‌هایی از اروپا. زبان فارسی فرهنگ غنی خود را از چین تا یوگسلاوی در غرب و از کوه‌های قفقاز در شمال تا سرزمین پهناور هندوستان در جنوب گسترانیده است. روزگاری زبان رسمی مردم شبه‌قاره هندوستان و بخش‌ مهمی از عثمانی، فارسی بوده است.

زبان فارسی تاریخی کهن و قدمتی چند هزار ساله دارد. فارسی از زبان‌های هند و اروپایی در شاخه زبان‌های ایرانی جنوب غربی است. زبان فارسی نو از زبان فارسی میانه یا پهلوی و آن نیز از فارسی باستان نشأت گرفته است که اکنون زبان رسمی کشورهای ایران، افغانستان(فارسی دری)، تاجیکستان (فارسی تاجیکی) و بخش‌هایی از ازبکستان است. این زبان 110 میلیون گویشور دارد(ایران 70 میلیون، افغانستان 20 میلیون، تاجیکستان 5 میلیون، ازبکستان 7 میلیون، پراکنده 8 میلیون).

در نشست ادیبان و زبان‌شناسان اروپایی در برلین، در سال 1872 فارسی در کنار زبان‌های کهن به عنوان یکی از زبان‌های کلاسیک جهان برگزیده شد. اکنون زبان فارسی دوازدهمین زبان پرکاربرد در دنیای مجازی و بالاتر از عربی و سایر زبان‌های خاورمیانه است».

موضوع بعدی در این شماره خبرنامه، به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت زبان فارسی در مدارس کشور اختصاص دارد. این مطلب که ماحصل گزارشی است که در چهارصد و پنجاه و ششمین نشست شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی ارائه شده، به وضعیت زبان فارسی در مدارس آموزش زبان فارسی در میان رشته‌های مختلف در سطح دبیرستان می‌پردازد. برآیند این گزارش این است که وضعیت زبان فارسی در میان دانش‌آموزان، وضعیت مطلوبیی نیست. در این میان وضعیت داشن‌آموزان رشته‌ای مانند علوم انسانی از دانش‌آموزانی که در رشته‌های علوم تجربی و ریاضی تحصیل می‌کنند، نامطلوب‌تر است. در بخش دیگری از این گزارش، به تأثیر آینده شغلی در میزان یادگیری زبان فارسی در دانش‌آموزان اختصاص دارد.

از دیگر مقالات مندرج در این شماره، گفت‌وگویی است با احسان قبول، رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانانن دانشگاه فردوسی مشهد. بخشی از این گفت‌وگو به بیان مشکلات موجود در کتاب‌های آموزشی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه اختصاص دارد. اخلاق در این رابطه می‌گوید: در دانشگاه بیش از آنکه منبع آموزشی مهم باشد، مولفه‌هایی چون نظام آموزشی و روش تدریس استادان مهم است. اما به هر حال منبع آموزشی دانشگاهی با همه تنوعی که دارد دارای استانداردهایی است از جمله تناسب با نیازهای جامعه، آموزش مهارت‌ها، آموزش تفکر انتقادی که در این بخش‌ها هم اشکلاتی داریم. طبق تحقیق میدانی که ما انجام دادیم، دانشجویان کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی پس از چهار سال میزان تفکر انتقادی‌شان رشدی پیدا نمی‌کند، این یک فاجعه است و می‌توانیم نتایج آن را برای دیگر رشته‌های علوم انسانی هم تعمیم دهیم. این به این معناست که ما چهار سال دانشجو را در دانشگاه سر کار می‌گیریم، اطلاعاتی متراکم و غیر نظام‌دار را در ذهن او انبار می‌کنیم، در پایان هم هیچ کمکی به رشد تفکر انتقادی او نمی‌کنیم، اگر آن را کاهش ندهیم.

علاقه‌مندان برای دریافت شماره جدید خبرنامه گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان به اینجا مراجعه کنند.

 

منبع: تسنیم


96/4/7 - 08:39 - 2017-6-28 08:39:42





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن