تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798184092




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجربه نگاری فرهنگی، موجب پرهیز از تكرار اشتباه‌های سازمانی می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تجربه نگاری فرهنگی، موجب پرهیز از تكرار اشتباه‌های سازمانی می‌شود
عدم توانای باز گویی دانش و ضعف در دانش نویسی از جمله چالش‌های موجود در انتقال تجربه است.

تجربه نگاری فرهنگی، موجب پرهیز از تكرار اشتباه‌های سازمانی می‌شود
به گزارش  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین نشست كارگاهی سیاست‌گذاری فرهنگی ویژه مدیران مراكز استانی حوزه هنری عصر چهارشنبه 5 آبان ماه با موضوع «تجربه نگاری فرهنگی» با سخنرانی دكتر مجید مصلحی، مدیركل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری و پژوهشگر سیاست‌گذاری فرهنگی و با حضور مدیران استانی حوزه هنری برگزار شد.
 
مصلحی درابتدای جلسه به ضرورت «تجربه نگاری فرهنگی» برای پرهیز از تكرار اشتباهات مدیریتی اشاره كرد و گفت: ثبت تجربه در شرایط دنیای امروز كه دانش در هفتاد روز دو برابر می‌شود  از اهمیت بیشتری برخوردار است. فراموشی سازمانی به این معنا كه توانایی حذف دانش سازمانی منسوخ شده را داشته باشیم، یكی دیگر از موارد لزوم تجربه نگاری فرهنگی است.
 
وی با تاكید بر اهمیت آشنایی بر ابزار برای ثبت دانش و تجربه‌های سازمانی افزود: برای ارتقای یك سازمان، مدیر و كارمندان باید چند مهارتی، باشند و علاوه بر توسعه توانمندی ها، باید دانش خود را نیز ارتقا دهند. بسیاری از سازمانهای ایرانی با استفاده از ابزارهایی كه اغلب كم هزینه و قابل دسترس هستند میتوانند توانایی‌شان را برای  مدیریت دانش بیافزایند.
 
مصلحی در توضیح انواع دانش ادامه داد: ما دو نوع دانش داریم یكی دانش صریح ودیگری دانش ضمنی است. دانش صریح كدگذاری شده و آكادمیك است و سهم به كارگیری افراد از این دانش بیست درصد است اما دانش ضمنی به تجربه حاصل می‌شود و از روش برخورد با سوژه بدست می آید. امكان دسترسی به این نوع دانش برای همه مقدور نیست و هشتاد درصد توانایی یك مدیر به دانش ضمنی او باز می‌گردد.
 
مصلحی با اشاره به اینكه مجموعه اطلاعات بومی مدیران جزو دانش ضمنی هستند و آنچه از تجربه نگاری مدنظر است همان نگارش دانش ضمنی است، گفت: انتقال تجربه مدیران در بهبود فعالیت های سازمان تاثیر مستقیم دارد و زمینه های ایجاد دانش در سازمان را فراهم می‌كند. در فرایند مدیریت هر چه اطلاعات دقیق تر ومستند تر باشد تحلیل فرایند و اتخاذ تصمیم راحت‌تر خواهد بود.
 وی افزود: عدم توانای بازگویی دانش و ضعف در دانش نویسی از جمله چالش‌های موجود در انتقال تجربه است. همچنین مهمترین دلیل در عدم تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح در سازمان‌های ایرانی ضعف مهارتی و ضعف فرهنگی است. به خاطر همین است كه متاسفانه بسیاری از تجارب مدیران بعد از پایان مدیریتشان از دسترس دور می شود و به فراموشی سپرده می شود.
 
مصلحی در ادامه كارگاه «تجربه نگاری فرهنگی» به مدلهای متنوع ثبت تجربه اشاره كرد و گفت: گاهی تجربه مبتنی بر رخدادی است كه برای یك سازمان حادث می‌شود و باید مواجهه با آن ثبت شود. علاوه بر آن تجربه نگاری دوره ای و تجربه نگاری موضوعی مدلهای دیگر ثبت تجربه هستند كه نگارش آن در موقعیت‌های مختلف ضرورت می یابد.
 
وی اضافه كرد: تجربه ای به عنوان دانش قابل استناد و مفید است كه مربوط به دانش آن سازمان باشد و برای یادگیری ثبت و ضبط شده و ارزش اشتراك گذاری را با دیگری دارد.
 
مصلحی در مورد فرایند نگارش تجربه اظهار داشت: نگارش تجربه، ارزیابی شكلی و محتوایی و ذخیره سازی و نگهداشت تجارب از جمله اقدامات اصلی در نظام تجربه نگاری است.
 
این مدیرفرهنگی در پایان گفت: بنا به ضرورت، ظرفیت سازمانی و شرایط، تجربه گر می تواند از روشهای خودنگاری یا دگرنگاری استفاده كند. در خودنگاری عموم كاركنان و مدیران سازمانی ثبت تجربه می كنند و در دگرنگاری تجربه های افراد خاص اخذ می شود.
 
در انتهای جلسه دو مدل سوال و فرم نگارش تجربه ارائه شد تا مدیران سازمانها و پرسنل برای ثبت تجربه‌های فرهنگی خود از آن استفاده كنند.




۰۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن