تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798217414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«کومرسانت»؛ روزنامه‌ای برای نسل و دنیای جدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۰




1443979876804_IMG_1061_resize.JPG

روزنامه‌ی «کومرسانت» یکی از نمادهای روسیه‌ی جدید پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است؛ حرکتی که مبنایش بر تجارت و سودآوری بوده و البته فضای گفتمانی جدید در دوران سیاسی تازه. به گزارش خبرنگار ایسنا، چندی پیش گروهی از مدیران و سردبیران رسانه‌های ایرانی، در سفری که به‌همت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کشور روسیه انجام شد، از روزنامه‌ی کومرسانت Kommersant نیز دیدن کرده، با خبرنگاران و مدیران آن به گفت‌وگو نشستند؛ دیدار و مکالمه‌هایی که نشان از آن داشت که روزنامه‌نگاران در تمام نقاط دنیا خصیصه‌های مشترکی دارند و نیز، درباره‌ی مسائل و مشکلات‌شان، با زبان مشترکی می‌توانند با هم صحبت کنند. روزنامه‌ی کومرسانت هرچند در واپسین روزهای حیات اتحاد جماهیر کلید خورد اما درواقع همزمان با فروپاشی به موجودیت جدی رسید. درواقع گروهی با محوریت اولین شهروند روس که در آن زمان جسارت به خرج داد که خود را میلیونر اعلام کند، به این فکر کردند که چرا یک روزنامه‌ی مستقل خصوصی نداشته باشند؟ از این رو، حرکتی تعاونی‌گونه را شکل دادند؛ برای انتشار منظم اخبار. آن‌ها عنوان "تاجر" را انتخاب کردند تا بر سنت کسب و کار شرایط انقلابی کمونیستی خط پایانی بکشند. این روزنامه در ابتدا با 40 هزار تیراژ و قیمت تک‌شماره 40 کوپک فعالیت خود را آغاز کرد اما سر سال نشده بود که تیراژ آن به 500 هزار نسخه با قیمت یک روبل رسید.



این رشد چشمگیر در برابر روزنامه‌های دولتی شوروی، بیشتر گویای آن بود که دوران جدیدی با روش‌ها و مدل‌های تازه، برای روسیه آغاز شده است. از منظر دیگر، کومرسانت، طلیعه‌ی روزنامه‌نگاری جدید در کشور مبدع ایده‌های سوسیالیستی بوده است. درواقع این نشریه استاندارد جدیدی را برای روزنامه‌نگاری در این کشور وضع کرد. استانداردی که البته بر پایه مدل‌های شناخته‌شده در کشورهای توسعه‌یافته استوار بوده است. یکی از ویژگی‌های کومرسانت، به سن و سال دست‌اندرکاران آن مربوط بوده است. دبیران ارشد و سردبیران در کومرسانت سی‌وچند ساله بوده، از این نظر با هیات تحریریه، اختلاف سنی فاحشی نداشته‌اند. ضمن آن‌که یک اصل جالب توجه برای مدیریت این روزنامه تعریف شده است: "برای من، دلایل مهم نیست؛ من به نتیجه علاقه‌مند هستم." همچنین استفاده از الکل در ساختمان کومرسانت ممنوع است. سیگار کشیدن هم محدودیت دارد اما با این حال، کومرسانت نیز مانند اغلب روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های موفق دنیا، بوفه‌ای مناسب برای به‌در کردن خستگی کارکنانش تدارک دیده است.

تحریریه

مجموعه‌ای از قوانین سفت و سخت اما کاملا معقول و روشن در این روزنامه جاری است که از کومرسانت، رسانه‌ای ساخته است که می‌توان گفت، اولین نشریه‌ی بازار واقعی در روسیه است. در زمانی که بازار تبلیغات هنوز وجود نداشت، کومرسانت استراتژی فوق‌العاده سودآوری را اتخاذ کرد که البته در شرایط بی‌رقیبی، همه‌ی تبلیغات کسب و کار را به خود جذب کرد. البته مانند همه‌جای دنیا، بحران اقتصادی در سال‌های گذشته در روسیه نیز بروز داشته و مدتی است که میزان تبلیغات در کومرسانت کاهش یافته است. از این‌رو، کارکنان روزنامه که پیش از این حدود 1400 دلار در ماه درآمد داشتند، به دستمزدهای 100 دلاری رسیدند.

تابلو ضد لنین در ساختمان روزنامه

ناگفته نماند که هرچند یکی از دلایل جلوه کردن کار کومرسانتی‌ها از همان ابتدا، یک‌نوع جسارت مختص نسل جوان در پرسشگری و برخورد با مسائل جامعه بوده است اما مدیران و دبیران این روزنامه تاکید دارند که در مقابل حاکمیت، در برخورد با هر سوژه‌ای، به نوعی تفاهم و تعادل می‌رسند. هیات تحریریه و فنی کومرسانت متشکل از بیش از 800 نفر است. هم‌اکنون خوانندگان روزانه‌ی آن بیش از یک میلیون نفر هستند. این روزنامه که مقر اصلی آن در مسکو قرار دارد، در چند شهر دیگر روسیه نیز به‌طور چاپ همزمان عرضه می‌شود. «کومرسانت» همچنان یک نشان برتر و یک الگوی موفق در کشور روسیه‌ی پس از فروپاشی شوروی است.















انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن