تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798193928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید همچنان نالان / نقدینگی کجا مصرف می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش؛
تولید همچنان نالان / نقدینگی کجا مصرف می‌شود؟
بخش‌ تولید کشور در حالی از کمبود نقدینگی نالان است که هم اکنون اقتصاد ایران میزبان حجم بالایی از نقدینگی بوده که مشخص نیست در کجا مصرف می‌شود.


به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بزرگترین چالش کنونی واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی کشور در کنار بالا بودن هزینه‌های تولید، کمبود "نقدینگی" است، موضوعی که نه تنها سرمایه در گردش را در اقتصاد ایران با مشکل مواجه کرده بلکه ورشکستگی و تعطیلی را نیز برای بنگاه‌ها به همراه داشته است.


بر اساس آخرین گزارش؛ بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان بهمن ماه سال ۹۳ به بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان با رشد ۲۱.۷ درصدی نسبت به پایان بهمن ماه سال قبل از آن رسید که البته سیف در خرداد ماه این رقم را حدود 783 هزار میلیارد تومان عنوان کرد.


در این میان این حجم از نقدینگی با وجودی که صنایع و بخش‌های مولد اقتصاد همچنان از نبود آن رنج می‌برند این شائبه را ایجاد می‌کند که هم اکنون این میزان نقدینگی کجا ذخیره و استفاده می شود؟


البته پول‌های در دست مردم و سپرده‌های بانک‌ها نیز جز نقدینگی محسوب می‌شوند اما این حجم از نقدینگی (که تمام متولیان تولید و سرمایه از نبود آن اعتراض دارند) تنها مختص به جیب مردم نمی‌شود و باید دید در حال حاضر نقدینگی در چه حوزه‌هایی رخنه کرده است.


بر این اساس؛ دولت یازدهم که از همان ابتدا درگیر مسائلی همچون تورم نجومی و رکود بود اولویت اول خود را کنترل تورم اعلام کرد به گونه‌ای که طبق گزارشاتی که از سوی مراجع آمار منتشر شد تورم از 40 درصد به 14 درصد تقلیل یافت.


این موضوع در حالی اتفاق افتاد که با توجه به عدم هدایت نقدینگی به بخش‌های مولد اقتصاد، رکود تورمی پله‌های ترقی را طی و سهم به سزایی در اقتصاد ایران کسب کرد و همانگونه که ذکر شد بنگاه‌های اقتصادی را نیز در مرداب مشکلات فرو برد.


به گفته کارشناسان کاهش تورم این چنینی دارای ابهام است و چگونه می‌شود که روند نرخ تورم نزولی باشد در حالیکه در نقطه مقابل نقدینگی با رشد آنهم با حرکت درمسیرهای غیرمولد همراه شود.


در این میان باید این نکته را مدنظر قرار داد که افزایش نقدینگی نمی‌تواند به خودی خود عاملی بازدارنده تلقی شود بلکه انحراف این اهرم اقتصاد از مسیر اصلی و حرکت در حوزه‌هایی که هنوز قابل تشخیص نیست اقتصاد را با دست اندازهایی همچون رکود و بیکاری مواجه می‌کند.


چراکه طبق گفته کارشناسان در صورت اتخاذ سیاست‌هایی که تنها در پی کاهش تورم است و متغیر نقدینگی را به حاشیه می‌راند، نه تنها تورم به صورت تصنعی کاهش می‌یابد بلکه به عواملی همچون رکود و بیکاری نیز دامن می‌زند. 


البته با توجه به گزارشی که به تازگی در خصوص بیکاری منتشر شده این موضوع قابل تایید است که روند کنترل بیکاری موفق نبوده و این بمب هسته‌ای اقتصاد (بنا به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی بیکاری در میان تحصیل کرده‌ها، جوانان و خانم‌ها همچون یک بمب هسته‌ای است) همچنان قصد فروکش کردن را ندارد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نمی‌توان تلاش‌های دولت در راستای کاهش تورم را نادیده گرفت و اینکه ایران در میان 192 کشور دارای رتبه پنجم از لحاظ تورم بالا است اما آنچه که با اهمیت جلوه می‌کند این است که تورم در حالی روند کاهشی یافته که هنوز این کاهش در بازارها، بنگاه‌ها و بخش‌های مولد و البته زندگی مردم ملموس نشده است که باید این مشکل را در رکود تورمی حاصل از عدم هدایت صحیح نقدینگی در کنار نبود پشتوانه‌های مطلوب برای حمایت از تولید دانست.


از این رو تلاش دولتمردان باید به سمتی باشد که نقدینگی کنترل نه بلکه به صورت صحیح هدایت و در حوزه‌هایی که هم اکنون به شدت به آن نیاز دارند مصرف شود تا هم سرمایه‌گذار جذب بخش‌های تولیدی شود و هم زیاندهی دیگر صفت تعریف کننده تولید کشور به شمار نیاید.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

دولت و مجلس پیشرفت قابل توجهی در اقتصاد مقاومتی نداشته‌اند/ رفع موانع تولید گامی در مسیر اقتصاد مقاومتی
به حرکت درآمدن چرخ‌های تولید با شرایط جدید
اصلاح فرآیند‌ برخی‌ مجوزهای کسب و کار/ تصویب برخی آیین‌نامه‌های قانون رفع موانع تولید
ساماندهی نرخ ارز برای حمایت از تولید داخلی
یک بام و دو هوای بنزین / دولت و مجلس در کش و قوس سوخت وارداتی و تولیدی




۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن